ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/23°
    ADANA
  • ANKARA
    9/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/22°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
23 Nisan 2024 Salı - 14:26

Bornova'da küçük başkandan Filistin mesajı..

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 23 Nisan geleneğini, makamını 9 yaşındaki Dr. Cavit Özyeğin İlkokulu öğrencisi Hakan Efe Arıkan’a devrederek yaşattı. Başkan Eşki, çocukların geleceğe umutla bakacakları bir Türkiye için Bornova Belediyesi olarak hiç durmadan çalışacaklarını söylerken, makamı devralan Hakan Efe Arıkan, Filistin mesajıyla dikkat çekti. Filistin’de çocukların savaş ortamında yaşamak zorunda kaldıklarını söyleyen Arıkan, belediyede çocuk hakları birimi kurulmasını istedi.

Bornova da küçük başkandan Filistin mesajı..

Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan etkinliklerine, Dünya’nın gözü önünde devam eden ve çocukların büyük dramlar yaşadığı Filistin damga vurdu. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’den temsili olarak makamı devralan 9 yaşındaki Hakan Efe Arıkan, çocukların savaşın ortasında savunmasız ve çaresiz kalmasına dikkat çekti. Arıkan, “Baştan Filistin olmak üzere birçok ülkede çocuklar savaş ortamını yaşamak zorunda kalıyorlar” diyerek, “Biz Atatürk Türkiye’sinin çocukları olarak ayrıcalığımızın farkındayız” dedi.

“Çocuk hakları birimi kurulsun”

Dr. Cavit Özyeğin İlkokulu öğrencisi Hakan Efe Arıkan, belediye başkanlığı koltuğuna oturduktan sonraki ilk talimatını kendisi gibi çocukların haklarının korunması için verdi. Arıkan, “Ben bugün Bornova Belediye Başkanı olarak bu kentte yaşayan çocukların haklarını savunmak için Belediyemizde çocuk hakları birimi oluşturulmasını istiyorum ve bu yönde de gerekli birimlere talimat veriyorum” diye konuştu.

Çocuklarımız için çalışacağız

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 9 yaşındaki Hakan Efe Arıkan’ın hassasiyetinin herkese örnek olması gerektiğini belirterek, “Çocuklarımızın haklarını ve en önemlisi de geleceklerini korumak ve güvence altına almak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Başkan Eşki, “Bornova Belediyesi’nde, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunabilmek adına bütün gücümüzle çalışacağız. Çocuk hakları birimini kuracağız, kent konseyimizde bir çocuk meclisimiz olacak. Çocukların gözünden dünyayı anlayıp fikirlerini alarak, onlara daha güzel bir dünya sunmak için yeni bir Bornova inşa edeceğiz. 31 Mart yerel seçimlerinde bizleri bu görevlere getiren halkımız, en çok da çocuklarımızın geleceği için ülkemizin rengini, bayrağımızın kırmızısına boyadı. Her dört gençten üçünün yurtdışına gitme hayali kurduğu ülkemizi, çocuklarımız için kaçılacak bir yer değil, mutlu hayaller kurulacak bir ülkeye çevirmek istiyoruz. Bunun için önce Bornova’da çocuklarımızın için güzel bir dünya kuracağız. Çocuklarımızın yaşamak isteyeceği, mutlu olacağı bir Güçlü Bornova’yı hep birlikte oluşturacağız” diye konuştu.

Resmi kutlamalar

Bornova’da 23 Nisan kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi çelenk sunum töreniyle başladı. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelengi sunuldu. Törene Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin yanı sıra Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu ve protokol üyeleri katıldı.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, resmi törenin ardından CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nın Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği törene de katıldı. Törende, CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nın yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi ile Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanlığı’nın çelenkleri de Atatürk Anıtı’na sunuldu.

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan’ın bir ulusun padişaha kulluktan yurttaşlığa geçişinin belgesi olduğunu belirtirken, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Cangı laik eğitime yönelen saldırılara, ADD Bornova Şube Başkanı Mübeccel Tilmaç da TBMM’nin kuruluşunun 104’üncü yılında yeni koşulların ve taze umutların oluşmasına dikkat çekti.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki kızı Asya Eşki’nin Uğıur Okulları’ndaki 23 Nisan gösterisini de eşi Beste Ekşi ile birlikte izledi.

 

 
CHP'li Nalbantoğlu: Mali müşavirleri canından bezdirdiniz!
 
Başkan Mutlu’dan çocuklara lunapark sürprizi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'nda 23 Nisan coşkusu!
Kuşadası’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkuyla kutlandı. ...
Başkan Pehlivan koltuğunu Aybüke’ye devretti!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Menemen’de coşkuyla kutlandı. ...
Narlıdere'de koltuğu Ali devraldı!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
 
Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bayraklı ...
Karşıyaka’nın çocuk başkanı park ve barınak istedi!
Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Gaziemir’in çocuk başkanları!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Gaziemir Belediye Başkanı ...
 
Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Kuşadası'nda 23 Nisan kutlamaları başladı!
Kuşadası’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk ...
Bornova'da bayram oyuncaklarla başladı
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 23 Nisan haftasına Altındağ Merkez ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri