ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3804
    Dolar
  • Euro
    34,7674
    Euro
  • Altın
    2.463,150
    Altın
  • Bist-100
    9.999,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
9 Ekim 2021 Cumartesi - 09:42

Bornova'da rekor bütçe!

Bornova Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesi 600 milyon TL olarak belirlendi. 93 milyon TL’nin yatırımlara ayrıldığı bütçede; 20 milyon TL ayrılan yol yapımları ile kongre merkezi, öğrenci yurdu, pazar yeri ve cimnastik salonu gibi projeler dikkat çekti. Tasarrufun önemli olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ‘Borçsuz Belediye’ vurgusu yaptı. 2023 yılı bütçesi için ise 1 milyar TL tahmininde bulunan İduğ, “Bornova’nın geleceğine yatırım yapıyoruz” dedi.

Bornova da rekor bütçe!

2022 yılı bütçesinin görüşüldüğü Bornova Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumu Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Bornova Belediyesi’nin 2022 yılı gider bütçesi geçtiğimiz yıla göre yüzde %24.22 artarak 483 milyon TL’den 600 milyon TL’ye yükseldi. Gelir bütçesindeki artış oranı % %23.89 oldu. Gider bütçesi 450 milyon TL’den 557 milyon 500 bin TL’ye çıktı. Dev yatırımların ön planda olduğu bütçe, Bornova Belediye Meclisi’nce oylanarak kabul edildi.


2022’de 93 milyonluk yatırım
93 milyon 525 bin TL’nin yatırımlara ayrıldığı bütçeyle yapılacaklar arasında 20’şer milyon TL ile en büyük pay yeni yollar ve mevcut yolların bakım-onarımı ile Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Bornova’ya kazandırılacak 610 kişilik Kongre Merkezi’ne ayrıldı.

Dikkat çeken diğer yatırımlar ise Naldöken Pazaryeri Çocuk Oyun Aktivite Merkezi ve Fitness Salonu, 300 kişi kapasiteli Öğrenci Yurdu, Bornova Şehir Stadı’nın yenilenmesi, Çamdibi’ne Cimnastik Salonu, Girit Anı Evi’nin restorasyonu, araç ve iş makinesi alımları, yeni park alanları ve mevcut parkların yenilenmesi oldu.

2023 için 1 milyarlık bütçe tahmini  
Göreve geldiklerinde 390 milyon TL olan bütçeyi 3 yılda 600 Milyon TL’ye çıkardıklarına dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “2023 yılı için bu rakam 1 milyar TL’ye doğru gidiyor ancak bütçenin yükselmesinden öte gerçekleşme oranları daha önemli. Bornova Belediyesi olarak son üç yıldaki gerçekleşme oranlarımızın gelirde % 100 olurken, giderde % 90’ları aştı. Bu anlamda tüm çalışma arkadaşlarıma ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Tasarrufun önemine dikkat çeken Başkan İduğ, “Ben ziyaret ettiğimiz çoğu belediyede araçların kiralık olduğunu gördüm ama artık onlar da bizim gibi araç, makine, teçhizat alımına geçiyor. Bornova olarak araç ve iş makinaları satın alarak sağladığımız yıllık 50 milyonluk tasarruf sayesinde borçsuz bir belediye haline geldik. Biz bunu hizmette hız kazanmak adına yapıyoruz. Umuyorum ki Türkiye’de diğer belediyeler de bu sisteme geçecektir. Bu yatırım yapma yolunda çok önemli. Gelirlerimizin %68’si emlak vergisi ve İller Bankası’ndan geliyor. Personel gideri belediyelerin yüzde 65’e dayanmış durumda. Bu yüksek orana rağmen mali durumuz çok iyi durumda. Borcumuz yok. Bu nedenle İller Bankası’ndan aldığımız paydan kesinti de olmuyor. Yani iki ana gelirimizi iyi kullanmamız ve tasarruf bizi bu güzel noktaya getirdi. Bütçemiz 1 milyonlara ulaştığında yatırımlara ayrılan payı da %25’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Bornova’nın geleceğine yatırım yapma yolunda Fen İşleri ve Park Bahçeler gibi müdürlüklerimizdeki araç ve iş makinesi sayısını her geçen gün arttırıyoruz” diye konuştu. 

1 kuruş borcumuz yok
2022 yılı bütçesinin sunumunu yapan Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Ercan Kahya ise uyguladıkları sıkı para politikası sayesinde yatırım yapan borçsuz bir belediye haline geldiklerini belirterek, “Şu anda bankalara 1 kuruş dahi borcumuz yok. Üç yılda yüzde 52’lik bir büyüme sağlamışız. Bunu da daha çok gelirlerimizin %61’ini oluşturan kendi öz kaynaklarımızla gerçekleştirmişiz. Bu tablodan dolayı gururlu ve mutluyuz. ” dedi.

 
Aşı karşıtları İzmir'de toplanıyor!
 
'Kürtaj' filmi Altın Portakal'da kriz çıkardı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da tezgahlar kurayla sahiplerini buldu!
Karabağlar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kibar Mahallesi Belediye ...
Foça tarihi değerlerini koruyor
Foça Belediyesi, İzmir Müze Müdürlüğü’nün ilçe merkezindeki Osmanlı Mezarlığında ...
Foça Belediyesi'nden eğitime destek
Foça Belediyesi, ilçedeki okul binalarının iyileştirilmesi ve tadilat ...
 
Kuşadası kışa hazırlanıyor!
Aydın Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde kent genelinde alt ...
Büyükşehir'den öğrenim desteği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaç sahibi 5 bin aileye üniversitede ...
Gazilere verdiği sözü tuttu!
19 Eylül Gaziler Günü’nde, ilçedeki gazi ve yakınlarıyla kahvaltıda bir ...
 
Aydın'da tarımsal altyapı seferberliği!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin kuraklık ve zorlu coğrafik şartlar ...
Geleceğin yıldızları keşfediliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin çocuklarına sporda fırsat eşitliği ...
Başkan Kırgöz sanayi esnafıyla buluştu!
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ilçenin ana damarlarından Sanayi Sitesi’nde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri