ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
29 Ekim 2024 Salı - 09:33

Bornova’da Cumhuriyet coşkusu...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yılı, Bornova'da coşkulu etkinliklerle kutlandı. Resmi törenler Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlarken, Dramalılar Köşkü'nde düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu'nda Atatürk’ün sevdiği şarkılar eşliğinde zeybek ve vals gösterileri sahnelendi. Resepsiyonda konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Cumhuriyet’in sağlam temeller üzerinde yükseldiğini vurgulayarak "Cumhuriyetimiz sonsuza dek payidar kalacaktır" mesajını verdi.

Bornova’da Cumhuriyet coşkusu...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yılı, Bornova'da coşkulu etkinliklerle kutlandı. Resmi törenler Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlarken, Dramalılar Köşkü'nde düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu'nda Atatürk’ün sevdiği şarkılar eşliğinde zeybek ve vals gösterileri sahnelendi. Resepsiyonda konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Cumhuriyet’in sağlam temeller üzerinde yükseldiğini vurgulayarak "Cumhuriyetimiz sonsuza dek payidar kalacaktır" mesajını verdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen resmi törenlerle kutlanmaya başlandı. Törene Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Şahin Selvi katılarak Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Dramalılar Köşkü’nde resepsiyon

Törenin ardından Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Dramalılar Köşkü’nde Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyonda, Atatürk’ün sevdiği şarkılar çalınırken, zeybek ve vals gösterileri katılımcılar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.

Cumhuriyet Resepsiyonu'nda bir konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Cumhuriyet’in 100 yıllık tarihine ve taşıdığı öneme değindi. Eşki konuşmasında, “Türkiye Cumhuriyeti çok büyük zorluklardan geçerek bugüne gelmiştir. Tarihsel olarak çok uzun bir mücadelenin sonunda kurulan Cumhuriyet, Atatürk ve devrimci arkadaşlarının doğru bir anlayışla inşa ettiği sağlam temeller üzerine yükselmiştir” dedi.

Başkan Eşki: "Cumhuriyetin temelleri sarsılmayacak"

Başkan Eşki, Cumhuriyet’in diğer dünya ülkeleri ve devrimleriyle kıyaslanamayacak bir başarıya imza attığını vurgulayarak, “Cumhuriyetimizin ayakta kalabilmesinin iki önemli sebebi var. Birincisi, 2400 yıllık devlet geleneğimizi, o dönemin ve bugünün ihtiyaçlarına uygun bir şekilde yeniden inşa etmemizdir. İkincisi ise Cumhuriyet’in bu yüzyıl boyunca yaşadığı zor dönemlere rağmen ayakta kalmasıdır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin temel değerlerinin hiçbir şekilde değiştirilemeyeceğini belirten Eşki, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, günümüzde birtakım tartışmalara konu olsa da bu sağlam temellerin siyasi ihtiyaçlar doğrultusunda değiştirilmeye çalışılmaması gerektiğine inanıyorum. Anayasamızın değiştirilemez maddeleri de Türkiye Cumhuriyeti’nin bu sarsılmaz temellerini korumaya devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet’in kazanımları sonsuza dek payidar kalacaktır. Cumhuriyetimizi değiştirmeye ve sarsmaya kimsenin gücü yetmeyecek; bizler de gençlik olarak onun mirasını korumak ve ileri taşımak için mücadele edeceğiz” diyerek sonlandırdı.

 
En büyük bayram...
 
Piri Reis'te Cumhuriyet balosu...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay: Cumhuriyet inançla ve emekle yaşayacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Cumhuriyet’in 101’inci ...
İzmir Büyükşehir'den 'Basmane Çukuru' açıklaması... Yeni plan notu veto edilmedi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamuoyunda Basmane Çukuru olarak anılan arazi ...
Karşıyaka’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu!
Karşıyaka’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Kaymakamlık önünde düzenlenen ...
 
350 metrelik dev Türk bayrağıyla yürüyüş!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı adına yakışır ...
Kuşadası'nı Cumhuriyet Bayramı coşkusu sardı!
Kuşadası’nda Cumhuriyet’in ilanının 101’inci yıldönümü kutlamaları Atatürk ...
Belevi Şen Çocuk Atölyesi’nde ilk Cumhuriyet Bayramı heyecanı!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi Şen Çocuk Atölyesi’nde ...
 
Kaçak tarikat yurdunu yıkmadı, 'Cumhuriyete sahip çıkalım' mesajı verdi
Karabağlar Uzundere Mahallesi'ndeki kaçak tarikat yurdunu mahkeme kararına ...
Çiğli Atası için koştu
Cumhuriyetin 101. yıl dönümünde Çiğli Belediyesi tarafından İzmir Kuş ...
Başkan Tugay'dan ilçe belediyelerine destek mesajı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçelerin istek, ihtiyaç ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 32 12 6 14 41 45 -4 42
13 Bellona Kayserispor 32 10 11 11 40 50 -10 41
14 Çaykur Rizespor 32 12 4 16 38 50 -12 40
15 Corendon Alanyaspor 32 9 8 15 37 48 -11 35
16 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri