ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,3684
    Dolar
  • Euro
    48,9184
    Euro
  • Altın
    5.536,550
    Altın
  • Bist-100
    11.017,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/26°
    ADANA
  • ANKARA
    1/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    1/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Süreç komisyonu yarın toplanacak: İmralı'ya ziyaret oylaması yapılacak
Süreç komisyonu yarın toplanacak: İmralı'ya ziyaret oylaması yapılacak
Düşük gelirli ailelere 'vatandaşlık maaşı' uygulaması yolda!
Düşük gelirli ailelere 'vatandaşlık maaşı' uygulaması yolda!
Milli Takım'ın rakibi belli oluyor!
Milli Takım'ın rakibi belli oluyor!
Böcek ailesi soruşturması: İlaçlama şirketinin sertifikası yokmuş
Böcek ailesi soruşturması: İlaçlama şirketinin sertifikası yokmuş
20 Kasım 2025 Perşembe - 10:19

Bornova’da Muhtarlar Akademisi başladı

Bornova Belediyesi, Bornova Kaymakamlığı, Yaşar Üniversitesi ve Bornova Muhtarlar Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen Bornova Muhtarlar Akademisi projesi kapsamındaki açılış toplantısı geniş katılımla gerçekleşti. Projede 45 mahalle muhtarına dijital okuryazarlıktan etkili iletişime uzanan 6 aylık kapsamlı eğitimler verilecek. Başkan Ömer Eşki ve Kaymakam Muzaffer Şahiner, projenin kurumlar arası uyumu güçlendirdiğini ve vatandaşlara sunulan hizmetin kalitesini artıracağını vurguladı.

Bornova’da Muhtarlar Akademisi başladı

“Bornova’nın geleceğini birlikte yönetiyoruz”

Bornova Muhtarlar Derneği tarafından İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne yapılan ve hibe almaya hak kazanan “Bornova İlçesi Muhtarlarına Yönelik Katılımcı/Kapsayıcı Yönetim Anlayışı ve İletişim Eğitimi Projesi (Bornova Muhtarlar Akademisi)” törenle başladı. Bornova Kaymakamlığı, Bornova Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi ortaklığında yürütülecek proje, Nevzat Kavalar Kültür Merkezi ve Nikah Salonu’nda düzenlenen açılış ve tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.Toplantıya Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, muhtar dernekleri, STK temsilcileri, ilçe bürokratları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Şahiner: “Bornova’daki kurumların uyumu ve işbirliği örnek teşkil ediyor”

Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, projenin ilçe için büyük bir kazanım olduğunun altını çizerek; “Böylesine değerli bir projenin sac ayağı olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Muhtarlarımızın iletişim becerilerini güçlendirecek bu program, kamu hizmetinin kalitesini artırma yolunda önemli bir adım. Hepimizin iletişim alanında eksikleri var; vatandaşla ilişkilerimizde doğru iletişim kurmak, hizmetin etkinliğini belirleyen en temel unsurlardan biri. Bu nedenle muhtarlarımızın bu projeye ilgi göstermesini çok önemsiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.Kaymakam Şahiner, Bornova’daki kurumlar arası işbirliğinin Türkiye’ye örnek olduğuna da şu sözlerle dikkat çekti:  “Belediyemiz, kaymakamlığımız ve üniversitemiz bir elin parmakları gibi aynı amaca hizmet ediyor. Bu uyum sayesinde ilçemizde başaramayacağımız hiçbir şey yok. Deprem riski nedeniyle yıkılan okulların alanını belediyemiz otopark olarak düzenleyecek; bu bile koordinasyonun ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Bu projede emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.”Başkan Eşki: “Muhtarlık kurumunu dijitalleşmiş, güçlü ve akademik temele sahip bir yapıya dönüştürüyoruz”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, projenin Türkiye’de muhtarlık kurumuna yönelik en kapsamlı eğitim programlarından biri olduğuna dikkat çekerek “Çok önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Çünkü günümüzde akademik bir tabanı olmayan, dijital dönüşümünü tamamlamayan hiçbir kurum süreçlerini sağlıklı bir şekilde sürdüremez. Bir depremde ayakta kalan binaların ortak noktası mühendislikten, bilimsel temelden geçmeleridir. Kurumlar için de durum aynıdır: Dijitalleşen, hafızası olan, kurumsal kimliğini güçlendiren yapılar ayakta kalır.” diye konuştu.

Projenin nihai amacının vatandaşın aldığı hizmeti güçlendirmek olduğunu belirten Eşki, “Muhtarlıklarımızın, belediyelerimizin, kaymakamlığımızın ve valiliğin aynı zeminde, aynı bilgi düzeyi ve aynı iletişim kalitesiyle ilerlemesini hedefliyoruz. Vatandaşın kamu hizmetinden doğru, akılcı ve bilimsel yöntemlerle yararlanması bizim en temel önceliğimizdir. Bornova Muhtarlar Akademisi de bunu sağlayacak önemli bir adım. Bu ve bunun gibi projelerin toplumumuza gerçek anlamda fayda sağlayacağına inanıyorum. Bornova’da katılımcı, kapsayıcı ve dijitalleşmiş bir yerel yönetim modelini hep birlikte inşa edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.Rektör Kandiller: “Odak noktamız katılımcılık, kapsayıcılık ve sürdürülebilirlik”

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, projenin eğitim boyutunda yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Bu proje hem merkezi yönetimi, hem yerel yönetimleri, hem sivil toplumu, hem de akademiyi bir araya getiriyor. Eğitim modellerimizi tasarlarken katılımcılık, kapsayıcılık ve sürdürülebilirlik temel ilkelerimizi oluşturdu. Muhtarlarımız her zaman yanımızda duran, mahallemize sahip çıkan temsilcilerimiz. Onların yönetim ve iletişim becerilerine katkı sunmak bizim için çok değerli.”Turgay Esen: “Halka hizmet bu projeyle profesyonelleşiyor”

İzmir İl Sivil Toplum ile İlişkiler Müdürü Turgay Esen, kamunun ilk hizmet ayağı olan muhtarlık müessesesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu harika bir proje. Türkiye çapında muhtarlara yönelik ilk kez böyle bir proje hayata geçiriliyor ve üniversitenin akademik desteği bu projenin kurumsallaşmasında büyük önem arz ediyor. Halka hizmet bu projeyle profesyonelleşiyor” diye konuştu.Zeki Güler: “Türkiye’de ilk kez ilçemizde uygulanacak bir model”

Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Güler, muhtarlık kurumuna yeni bir vizyon kazandıracak projeye verilen desteğin önemine vurgu yaparak,

 “Yerel yönetimlerin ve kamunun bel kemiği olan muhtarlık kurumuna yönelik Türkiye’de ilk olacak kapsamlı bir projenin Bornova’da hayata geçmesinden gurur duyuyoruz. Tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

6 aylık akademik eğitim programı başladı

Bornova Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Şahin Doğan tarafından projenin tanıtım sunumu yapılırken, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Onur Kaplan, “Mahalle Muhtarlarının Kapsayıcı/Katılımcı Yönetim Açısından Hukuki Rolü” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

45 mahalle muhtarının yer alacağı akademik eğitimlerde şu başlıklarda 6 ay boyunca dersler verilecek:

  • Dijital Okuryazarlık
  • Temel Bilgisayar ve İnternet Kullanımı
  • Etkili Sosyal Medya Yönetimi ve Dijital İletişim
  • Online Toplantılar ve Veri Güvenliği
  • Topluluk Önünde Konuşma, Dinleme ve Not Alma Teknikleri
  • Etkili Toplantı ve Zaman Yönetimi
  • Halkla İlişkiler ve Etkili İletişim
  • Diksiyon, Hitabet ve İkna Kabiliyeti

Proje sonunda muhtarların bireysel, mesleki ve kurumsal iletişim becerilerinin gelişmesi; vatandaşlarla, kamu kurumlarıyla ve yerel yönetimle daha güçlü ve etkili bir iletişim kurmaları hedefleniyor.

 
İzmir merkezli ByLock operasyonu: 9 gözaltı
 
Karasinek popülasyonunda 'sıcaklık' ve 'çöp' etkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de 2040 yılının ulaşım planı şekilleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları ...
Başkan Tugay’dan sanayicilere yeşil dönüşüm çağrısı
Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda ...
İzmir MEETS 2025’te şehircilik, enerji ve sporun geleceği masaya yatırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ve Ege Ekonomiyi Geliştirme ...
 
İzmir’de çocukların sesi var
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle ...
Tire Belediyesi’nden öğrencilere iklim ve sıfır atık eğitimi
Tire Belediyesi ve Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile öğrencilere ...
Tugay ve Sendika görüşmesinde tarih belli oldu!
İZENERJİ, İZELMAN ve İZFAŞ işçilerinin üç aydır ödenmeyen sosyal hakları ...
 
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi açıldı
Karşıyaka Belediyesi, iki kütüphane, dayanışma merkezi, aşevi ve seminer ...
Kuşadası'nda çocukların gelişimi için süt desteği devam ediyor
Sosyal belediyecilik anlayışını hizmet odağına alan Kuşadası Belediyesi, ...
Çeşme Belediyesi’nden özel gereksinimli çocuklara engelsiz spor eğitimleri
Çeşme Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, ilçede yaşayan özel ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 12 9 2 1 25 6 19 29
2 Fenerbahçe 12 8 4 0 25 10 15 28
3 Trabzonspor 12 7 4 1 18 8 10 25
4 Samsunspor 12 6 5 1 18 11 7 23
5 Göztepe 12 6 4 2 15 6 9 22
6 Beşiktaş 12 6 2 4 21 16 5 20
7 Gaziantep FK 12 5 4 3 17 20 -3 19
8 Corendon Alanyaspor 12 3 6 3 12 12 0 15
9 Tümosan Konyaspor 12 4 2 6 18 20 -2 14
10 Çaykur Rizespor 12 3 5 4 14 16 -2 14
11 Kocaelispor 12 4 2 6 11 15 -4 14
12 Rams Başakşehir 12 3 4 5 13 11 2 13
13 Hesap.com Antalyaspor 12 4 1 7 13 23 -10 13
14 Gençlerbirliği 12 3 2 7 12 17 -5 11
15 Kasımpaşa 12 2 4 6 11 17 -6 10
16 Zecorner Kayserispor 12 1 6 5 13 28 -15 9
17 ikas Eyüpspor 12 2 2 8 6 15 -9 8
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 12 2 1 9 12 23 -11 7
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri