ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2233
    Dolar
  • Euro
    35,0060
    Euro
  • Altın
    2.452,640
    Altın
  • Bist-100
    10.199,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    9/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
18 Kasım 2023 Cumartesi - 11:15

Bostanlı İskelesi yenileniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımının önemli halkalarından biri olan Bostanlı İskelesi’nde 17 milyon liralık yatırımla yürüttüğü yenileme çalışmalarında sona yaklaştı. Açık ve kapalı yolcu bekleme alanlarının dört katına çıkarıldığı projede bisiklet, motosiklet ve skuterler için kapalı park alanı da yer alıyor. İskelenin yenilenen yüzüyle önümüzdeki ay hizmete açılması planlanıyor.

Bostanlı İskelesi yenileniyor!

Deniz ulaşımındaki konforu artırmak için Üçkuyular İskelesi’ni yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı İskelesi’nde başlattığı yenileme çalışmalarında da sona yaklaştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında fiziki koşullar açısından yetersiz kalan feribot bekleme alanı yenileniyor. 17 milyon liralık yatırımla yürütülen yenileme çalışmalarının önümüzdeki ay bitirilmesi planlanıyor.

Yolcu salonu büyüdü
28 metrekarelik eski yolcu bekleme salonunun kapasitesi 104 metrekaresi kapalı, 68 metrekaresi açık olmak üzere 172 metrekareye çıkarıldı. Yolcu oturma kapasitesi ise 25’ten 100’e çıkarıldı. Salonda iklimlendirme sistemi ile yolcuların iç ve dış alanda sefer saatlerini takip edebileceği bilgilendirme ekranları yer alacak.

“Bekleme alanı 4 kat büyüyor”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, hem yolcu salonunun hem de araç bekleme alanlarının kapasitesini artırdıklarını belirterek,  “Geçtiğimiz Haziran ayında Üçkuyular İskelesi’nde bir modernizasyon çalışması yapmıştık. Oradaki yolcu bekleme salonunu, araç park ve hareket alanlarını tamamen yenilemiştik. Şimdi kentin bir diğer önemli entegrasyon merkezi olan Bostanlı İskelesi’nde benzer bir çalışma yapıyoruz. Burada özellikle feribotu kullanan vatandaşlarımızın bekleme alanını ve araçların hareket alanını modernize etme ihtiyacı duyduk. Yaptığımız analiz çalışmalarından sonra 25 kişilik olan yolcu bekleme salonumuzun kapasitesini 100 kişiye çıkardık. Açık alanı da 4 kat büyütüyoruz. Araç bekleme alanlarını da artırıyoruz. Alandaki tüm çalışmalarımızı Aralık ayı sonunda tamamlayarak yolcularımızın kullanımına sunacağız” dedi.

Mikromobilite Park Alanı geliyor
Bostanlı İskelesi’nin, ulaşım türlerinin bir kesişme ve entegrasyon merkezi olduğuna dikkat çeken Oruç, “Burada hem tramvayın, hem vapurun, hem otobüsün kesişmesi söz konusu. Günde ortalama yüz bin insanın yolu burada kesişiyor. İnsanlar buraya zamanda otomobille, bisikletle, skuter ve motosikletle de geliyor. Bu yolcu bekleme salonunu yaparken, kesişme alanına mikromobilite unsurlarını da dahil ederek bir planlama gerçekleştirdik. Park halindeki araçların olumsuz hava koşullarından etkilenmesini önlemek amacıyla üstü kapalı olacak şekilde planlanan Mikromobilite Park Alanı’nda 8 dikey bisiklet park yeri, 32 skuter park yeri ve 12 motosiklet park yeri bulunacak. Sürdürülebilir ulaşım araçlarının daha fazla kullanılmasına yönelik teşvik edici bu çalışmamız aynı zamanda skuter ve motosiklet kullanıcılarının araçlarını taşıt ve yaya yollarına düzensiz park etmesinin de önüne geçecek” ifadelerini kullandı.

Deniz ulaşımını güçlendiriyoruz
Kesintisiz ve sürdürülebilir için bir ulaşım yürüttükleri çalışmaları aktaran Oruç, “İzmir,  Avrupa’daki 100 misyon kentinden bir tanesi. Misyon kentlerinin önemli amaçlarından bir tanesi de karbon salınımını azaltmak ve çevreye duyarlı ulaşım türlerini geliştirmek. Dolayısıyla belediyemizin yaptığı çalışmalar bu hedefi destekliyor. Daha az sayıda aracın trafikte seyretmesi, feribotların daha yoğun kullanılması doğrudan amaçlarımıza katkı sağlayacak. 2019 yılından sonra filomuzdaki feribot sayımızı 3’ten 7’ye çıkarmıştık. Deniz ulaşımını geliştirmeye yönelik yaptığımız yatırımlarla kentimizin ve doğamızın gelişimini ve korunmasını sağlıyoruz. Ayrıca, Türkiye’de yine bir ilk; elektrikli yolcu gemilerini filomuza dahil etme noktasında önemli aşamalar kat ettik. 2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na sunduğumuz projemizin onaylanmasının ardından elektrikli gemilerimiz etaplar halinde 2025 ve 2027 yılları arasında kademeli olarak filomuza dahil olacak” dedi.

 
İzmir’de mobil araçla kısırlaştırma hizmeti!
 
Ersan Şen siyasete giriyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de mobil araçla kısırlaştırma hizmeti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle kırsal ilçelerde sokak hayvanları ...
Bornova’da zeytincilik eğitimleri devam ediyor!
Bornova Belediyesi tarımsal üretime verdiği destekleri sürdürüyor. Bornovalı ...
Başkan Günel: "Yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır"
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Mobil Ofis Hizmet Aracı ile Davutlar ...
 
"Sesler ve Yüzler" Ada Modern Sanat Galerisi'nde
Ada Modern Sanat Galerisi, ressam Sema Barlas’ın ‘Sesler ve Yüzler’ adlı ...
Dünya birincisi İzmirli Zümra Soyer’le buluştu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hızlı kitap okuma yarışmasında ...
Gençler afetlere karşı teknolojik çözümler üretecek!
İzmir’de afet öncesi, sırası ve sonrası için teknolojik odaklı çözümler ...
 
Aşık Veysel Buz Sporları Salonu’nda tatil yoğunluğu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda hizmete ...
İZSU, İzmir’in su hafızasını canlandıracak!
İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İZSU yöneticileriyle birlikte İzmir’in ...
Karşıyaka’dan üretime 300 bin paket atalık tohum desteği!
Karşıyaka Belediyesi’nin bir yıl önce hizmete açtığı Şehit Muhittin ve ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri