ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,8436
    Dolar
  • Euro
    50,6521
    Euro
  • Altın
    6.170,470
    Altın
  • Bist-100
    11.408,00
    Bist-100
  • ADANA
    7/17°
    ADANA
  • ANKARA
    1/7°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/16°
    ANTALYA
  • BURSA
    6/10°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/15°
    IZMIR
  • KONYA
    2/7°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Bankalara olan borçlar için yapılandırma süresi uzatıldı
Bankalara olan borçlar için yapılandırma süresi uzatıldı
Sadettin Saran'ın ifadesine başlandı
Sadettin Saran'ın ifadesine başlandı
Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!
Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!
SGK primi işveren desteğinin süresi 2026 yılı sonuna kadar uzatıldı
SGK primi işveren desteğinin süresi 2026 yılı sonuna kadar uzatıldı
19 Mayıs 2020 Salı - 12:43

Bu da zenginin karantinası!

Dar gelirli yurttaş karantina sürecinde evlere ve balkonlara hapsolurken, yüksek gelir grubundaki kişiler bunu fırsata çevirdi. Teknesi olanlar kendilerine lüks bir karantina ortamı oluştururken, olmayanlar ise kiralama yolunu tercih etti. Çeşme ve Kuşadası'nda marinalar şimdiden doldu taştı. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "Yat turizminin artacağını tahmin ediyorduk. Nitekim yatlara yoğun talep var. Marinalar da bundan dolayı doğal olarak yoğunlaştı" dedi.

Bu da zenginin karantinası!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yat ve teknelere olan ilgi, önemli turizm merkezi Çeşme ve Kuşadası'ndaki marinalarda yoğunluğu artırdı. Turizm, tüm dünyayı etkisine alan Kovid-19 sürecinde en çok konuşulan konuların başında geldi. Yaza az bir süre kala tatil planları yapanlar, bugünlerde hazırlıklarını salgının gidişatına göre yapıyor. Bu dönemde izole tatil yapmak isteyenlerin karavan ve çadırlara yönelmesi dikkati çekti. Ekonomik durumu iyi olanlar ise tercihini "yüzen yazlık" diye tabir edilen yatlardan yana kullandı.

Özellikle marinalardaki doluluk oranı, yat satışlarının da artmasıyla yüzde 100'lere yaklaştı. Adeta evi andıran yatlarda vatandaşlar izole bir tatil imkanı  buluyor.

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, salgın döneminde marinalara yurt dışından ziyade ülke içinden talep geldiğini söyledi. Öztürk, marinalardaki yeme içme noktalarının kapalı olduğunu ifade ederek, Kovid-19 sonrasında turizm tercihlerinde bir değişiklik beklediklerini dile getirdi.

Talebe göre yeni marina projelerinin hayata geçeceğini aktaran Öztürk, "Artık insanlar kitlesel turizm yerine izole turizmi tercih edecek. Yat turizminin artacağını tahmin ediyorduk. Nitekim yatlara yoğun talep var. Marinalar da bundan dolayı doğal olarak yoğunlaştı" diye konuştu. 

"Yat sahipleri karantinayı ev yerine teknede geçiriyor"

Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan ise marinaların kara ve deniz olmak üzere iki kısımdan oluştuğunu belirtti. 

Karada yer alan restoranların süreç nedeniyle kapalı olduğuna işaret eden Akaltan, şöyle konuştu:

"Diğer taraftan bu dönemde yat ve teknelere ilgi arttı. Dolasıyla marinaların deniz tarafına ilgi artıyor. Biz nisan ayında doluluğumuzu artırdık. Tekne sahibi olmayanlar tekne almayı düşünüyor. Daha önce otellerde tatil yapanlar şu anda yat kiralama yoluna gidiyor. Önümüzdeki günlerde de ilginin artacağını düşünüyoruz. Biz yüzde 97 doluyuz. Günlük ve sezonluk tekneler yasaklardan dolayı gelemiyor. Yasaklar kalkınca doluluklar yüzde 100'e ulaşacak. Şu anda yat sahipleri karantinayı evlerinde geçirmek yerine teknelerde geçiriyor." 

Akaltan, haziranda yoğunluğun daha da artacağını dile getirdi.

- Marinalar izole bir ortam oluşturuyor

Setur Kuşadası Marina Genel Müdürü Hakan Tellioğlu da marinaların izole bir ortam oluşturduğunu vurguladı.

Ailece vakit geçirilecek teknelerin revaçta olacağına işaret eden Tellioğlu, "Bizim marinamızda doluluk yüzde 90'ının üzerinde. Önceki yıllara göre tekne alım satımlarında da bir artış olduğunu görüyoruz. Bu da dolaylı olarak marinalara yansıyor. İlerleyen günlerde marinalar daha da yoğunlaşacak" diye konuştu. 

 
Altınordu'dan Ulu Önder Atatürk'e söz...
 
Papaz eriği bereketi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 19 Mayıs kutlaması
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ...
Sağlıkçılara alay eder gibi ek ödeme!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın sürecinde büyük özveriyle görev yapan ...
Bir kentte daha maske zorunlu oldu
Koronavirüs önlemleri kapsamında yarından itibaren Kocaeli'nde de maske ...
 
Korona günlerinde iyilik hareketi
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve CHP İzmir Milletvekili Özcan ...
AK Partili başkandan 19 Mayıs türküsü
Türkiye'nin en genç kadın belediye başkanı olan İzmir'in Kiraz ilçesi ...
Maskeyle spor yapanlara hayati uyarı
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim ...
 
101 YILLIK DESTAN
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 günü Samsun'a çıktı. 101 ...
Ülke şokta! 70 öğrencide koronavirüs tespit edildi!
Avrupa'da normalleşme adımlarıyla birlikte okulların açılmasından sonra ...
ABD büyükelçiliğine füze saldırısı!
Irak’ın başkenti Bağdat’ta, ABD Büyükelçiliğiyle diğer yabancı misyon ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 17 13 3 1 39 12 27 42
2 Fenerbahçe 17 11 6 0 39 14 25 39
3 Trabzonspor 17 10 5 2 33 20 13 35
4 Göztepe 17 9 5 3 21 9 12 32
5 Beşiktaş 17 8 5 4 30 22 8 29
6 Samsunspor 17 6 7 4 22 20 2 25
7 Rams Başakşehir 17 6 5 6 27 18 9 23
8 Kocaelispor 17 6 5 6 15 17 -2 23
9 Gaziantep FK 17 6 5 6 24 30 -6 23
10 Corendon Alanyaspor 17 4 9 4 16 15 1 21
11 Gençlerbirliği 17 5 3 9 21 24 -3 18
12 Çaykur Rizespor 17 4 6 7 20 24 -4 18
13 Tümosan Konyaspor 17 4 5 8 21 29 -8 17
14 Kasımpaşa 17 3 6 8 14 24 -10 15
15 Hesap.com Antalyaspor 17 4 3 10 16 31 -15 15
16 Zecorner Kayserispor 17 2 9 6 16 33 -17 15
17 ikas Eyüpspor 17 3 4 10 10 24 -14 13
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 17 2 3 12 14 32 -18 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri