ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/22°
    ADANA
  • ANKARA
    10/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/21°
    IZMIR
  • KONYA
    10/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
17 Ekim 2022 Pazartesi - 16:15

Buca Cezaevi alanı çığlığı... BUCA NEFES ALAMIYOR!

MMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, yıkılan Buca Cezaevi alanında basın açıklaması yaparak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Açıklamada "Alanın neredeyse yüzde 70’lik bölümü yüksek bir yoğunlukla 25 metre yüksekliğinde ticari inşaat yapımına uygun şekilde planlanmıştır. Bu yaklaşımda kamu yararı nerededir?" denildi. 

Buca Cezaevi alanı çığlığı...  BUCA NEFES ALAMIYOR!

SONKALEİZMİR-TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından Buca Cezaevi alanında bugün yapılan basın açıklamasına CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Özkan Tice, Yıldız Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Hacer Taş ve Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Eşref Çakır ile meclis üyeleri katıldı.



Açıklamada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından söz konusu alan için hazırlanan imar planının geri çekilmesi istendi. Plandaki yeşil alan miktarının az olduğuna vurgu yapılan açıklama şöyle:

"Kamusal bir bina yıkılmıştır. Geride kalan alanın kentin ihtiyacı olan yeşil alan ihtiyacını karşılaması gerekirken, alanın neredeyse yüzde 70’lik bölümü yüksek bir yoğunlukla 25 metre yüksekliğinde ticari inşaat yapımına uygun şekilde planlanmıştır. Bu yaklaşımda kamu yararı nerededir? Buca’da yaşayan vatandaşlarımızın ticaret ve konut alanlarından çok, başta yeşil alan olmak üzere kamusal alanlara ihtiyaçları vardır.  Bütün bunlar yapılırken başta Buca’da yaşayan vatandaşlar olmak üzere bu kentte yaşayan vatandaşların fikri sorulmuş mudur?Planlama yetkisi belediyedeyken bu alanın rezerv alan ilan edilmesi ile yetki bakanlığa geçmiştir. Neden rezerv alan ilan edilmiştir. Belediye elbette kendi sınırları içinde ihtiyacına yönelik planlama yapabilecekken neden yetki gaspı yapılmıştır? Neyin hazırlığı yapılmaktadır? TMMOB’a bağlı odalar olarak askıdaki planı kabul etmediğimizi ve kamu yararı gözetmeyen, bu plana karşı tüm hukuki direnişi sergileyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Kenti, kentli hakkını korumak için elimizden yapacağız.



2021 yılı TÜİK verilerine göre 517.963 kişi olan nüfusu ile İzmir ilinin en büyük ilçelerinden biri olan ve sosyal/teknik altyapı alanları ihtiyacı açısından son derece yetersiz olan Buca ilçesi nefes alamamaktadır.  İşte tam da bu nedenle Buca Cezaevi alanının yıkımı sonrası ortaya çıkan yaklaşık 80.000 metrekarelik alanın kamusal kullanımlara ayrılması gerekmektedir. Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan imar planları ile alanın çok büyük bir kısmı bölgeye nüfus ve inşaat yoğunluğu getirecek Ticaret ve Konut Alanı olarak (taşınmazın yaklaşık yüzde 70’lik kısmının H:25.80 metre yükseklikle) düzenlenerek halkımızın kamusal alan talepleri görmezden gelinmiştir. Bu karar, kamu mülkiyetinin plan açıklama raporlarında ifade ettikleri gibi “… gelir ve hasılat getirecek…” şeklindeki bir anlayışla yapılıyor olması durumun ne kadar vahim olduğunu göstermektedir. Kentimizin mevcut durumu göz önüne alındığında, bu kararın nüfus ve yapı yoğunluğunu artıracağı ve bunun kent sağlığı açısından büyük bir risk oluşturacağı kaçınılmaz bir gerçektir. İlçedeki yapı yoğunluğu ve bunun getirdiği nüfus yoğunluğu ile birlikte düşünüldüğünde, bu alanın ne olması gerektiği ile ilgili tasarrufun ne olacağı aslında çok net ortadadır."

TMMOB-CHP GERGİNLİĞİ YAŞANDI

Aykut Akdemir'in açıklama öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın katılmamasına tepki gösterdi. Akdemir, "Seçilmiş yönetimlerden en az bizi kadar cesur ve net olmalarını talep ediyoruz. Buraya dair sözlerini ikircikli değil net bir şekilde söylemeleri gerekir. Hem Büyükşehir hem de Buca Belediyesi'ne sesleniyoruz: Fıtratını bildiğimiz AKP gibi mi olacaksınız yoksa kamudan, emekten, halktan yana belediyecilik mi yapacaksınız" diye konuştu. 

Akdemir'e yanıt ise CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş'tan geldi. Taş, "Burada olanların hepsi CHP'li hedefi saptırmayalım" dedi.
 

 
Bakkalın katili hakkında karar!
 
Evlat dehşeti... Annesini rehin aldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakkalın katili hakkında karar!
İzmir'in Konak ilçesinde, eşiyle tartışırken ayırmak için araya giren ...
Ebru Polat bir paket sakıza 900 lira ödedi
Şarkıcı Ebru Polat, bir paket sakıza ödediği fiyatla gündeme geldi. Fişin ...
CHP: Putin, Erdoğan'a kampanyasında kullanması için seçim kredisi açtı
CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan ...
 
Esenyurt'ta rezidansta yangın
Esenyurtta 20 katlı bir rezidansın 16'ncı katında yangın çıktı. 3 kişi ...
Urla'daki imar değişikliğine AK Parti'den tepki...
İzmir’in Urla ilçesindeki ‘Klazomenai Sit Alanı İmar Plan’ının değiştirilmesi ...
İzmir'de Bartın protestosu...
Bartın’ın Amasra ilçesinde 41 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciası ...
 
Emirhan'ın öldüğü kazayla ilgili yeni gelişme!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde ehliyetsiz sürücü Arzu Döş'ün (39), kullandığı ...
Oğuzhan Uğur'dan Hakan Şükür açıklaması!
Hakan Şükür'e YouTube programı için yaptığı daveti geri çeken Oğuzhan ...
Uğur Şahin ve Özlem Türeci kanser aşısı için tarih verdi
Koronavirüse karşı geliştirdikleri aşıyla dünya gündemine oturan BioNTech’in ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri