ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
14 Ekim 2024 Pazartesi - 15:05

Buca'da Balkan Şenliği coşkusu!

Buca Belediyesi, geleneksel Uluslararası Balkan Şenliği’ni bu yıl 12. kez düzenledi. İki gün süren festival ilçeye renk kattı. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Bu şenlik, yalnızca kültürel bir kutlama değil, aynı zamanda tarihimize, ortak değerlerimize ve kardeşliğimize sahip çıkma adına da büyük bir anlam taşıyor” dedi.

Buca da Balkan Şenliği coşkusu!

Buca Belediyesi, 12. Buca Uluslararası Balkan Şenliği’ni Hasanağa Bahçesi’nde gerçekleştirdi. Şenlik, Demokrasi Meydanı’ndan Hasanağa Bahçesi’ne bando eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın yanı sıra Moldova Cumhuriyeti  Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu İdris Fazliovski, Gagavuzlar Derneği Başkanı İrina İusumbeli , Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Koza Yardımcı, Ermenek Belediye Başkanı Mustafa Bozcu, Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Berova Belediye Başkanı Zvonko  Pekevski , Pirlepe Belediye Başkanı Dr. Borçe Jovçeski, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve vatandaşlar katıldı. Heyet, yürüyüşün ardından Hasanağa Bahçesi’nde Balkanlar’ın zengin kültürel ögelerinin yer aldığı stantları gezdi.

“BÜYÜK BİR ANLAM TAŞIYOR”
Şenliğin açılış konuşmasını yapan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Uluslararası Balkan Şenliği’nin yalnızca kültürel bir kutlama olmadığını, aynı zamanda tarihimize, ortak değerlerimize ve kardeşliğimize sahip çıkma adına da büyük bir anlam taşıdığını söyledi. Müzikleri, dansları, gelenekleri ve lezzetli mutfaklarıyla Balkan kültürünün Buca’da hayat bulan bir mozaik olduğunu dile getiren Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Bu zenginlik sadece bunlarla sınırlı değil. Büyük acılar yaşamış, zor yollar aşmış bu insanların yüreklerinde büyük bir cumhuriyet aşkı ve vatan sevgisi yatmaktadır. Bu sevgiyi ve sadakati en iyi temsil eden isim, hiç şüphesiz, Selanik’ten çıkıp Kurtuluş Savaşı’nı başlatan, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk, bir Balkan evladıdır ama sadece bu toprakların değil, tüm dünya tarihinin en büyük liderlerinden biridir” diye konuştu.

ÜSKÜP TANITIM LEVHASI ÇAKILDI
Şenlik kapsamında ilk gün, Kozağaç Mahallesi 63 sokakta Balkan coğrafyasının kadim şehri Üsküp’ün tanıtım levhası çakıldı. Yaylacık Mahallesi’nin girişinde bulunan bir noktaya ise 1994 yılında özerkliğe kavuşan Gagauz Yeri tanıtım levhası çakıldı.

Şenlikte, Zeybek Sanat Akademisi ve Buca Rumeli Göçmenleri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği gösteri sunarken Düşler Atölyesi’nin Balkan kına geceleri ve kostümlerinden oluşan defilesi şenliğe renk kattı. Buca Belediyesi’nin Balkan coğrafyasındaki kardeş belediyeleri Gümülcine, Pirlepe (Kanatlar), Kıpçak ve İpek belediyeleri ile canlı yayın bağlantısı yapıldı. Alandaki coşku, Sakoband Sakip, Rumeli Doğan ve Süleyman Saidov konserleri ile doruğa ulaştı.

ATATÜRK’ÜN DEDESİNİN İSMİ PARKA VERİLDİ
Şenliğin ikinci günü, Kozağaç Pırlanta Parkı’nda çocuklarla birlikte yapılan ağaç dikimiyle başladı. Öte yandan, aynı parka Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dedesi Kocacıklı Sarı Hafız’ın adı verildi.  Ağaç dikimi Gölet Tesisleri’nde de devam etti. Dikilen zeytin ağaçlarından birine kardeşlik protokolü imza töreni anısına, “Kardeş Şehirler Ağacı” ismi verildi.
 
YEMEK YARIŞMASI YAPILDI
Hasanağa Bahçesi’ndeki etkinlik alanında ise gün boyu, Çocuklar Yarışıyor etkinliği, bando ekibi gösterisi, yemek yarışması, Güreler Göçmenler Derneği Halk Oyunları Topluluğu gösterisi ve Vitaliy Manjul & Tatiana  Mitioglo konserleri yer aldı. Kıran kırana geçen yemek yarışmasında, ana yemek dalında yahni yemeği ile Yeşim Meliha, hamur işi dalında kol böreği sunan Aynur Şen ve tatlı dalında dudove ile Özge Pehlivan birinci oldu.  

BAŞKAN DUMAN KATILIMCI DERNEKLERE PLAKET SUNDU
Daha sonra, Pirlepe, Berova, Ermenek, Seydişehir Belediyeleri ile Buca Belediyesi arasında Kardeş Belediyeler Protokolü imzalandı. İmza töreninde konuşan Gagavuzlar Derneği Başkanı İrina İusumbeli, her iki coğrafyanın dostluk bağlarının gelişmesinde katkı sunan Buca Belediyesi’ne çok teşekkür etti. Moldova Cumhuriyeti  Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor de Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’a teşekkür ederek, “Ben inanıyorum bugünden sonra Türkiye ve Moldova ilişkileri daha da güçlenecek. Türkiye bizim yanımızda. Sağ olun, var olun” dedi.

Konuşmaların ardından, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, şenlikte emeği geçen 26 dernek başkanına plaket takdim etti. Şenlik, Gamze Matracı’nın harika ezgileri eşliğinde sona erdi.
 

 
Okuldaki taciz velileri isyan ettirdi!
 
MHP'den DEM Parti açıklaması: Normalleşme adımı değil!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir ilçe belediyelerinde grev kapıda...
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, SODEMSEN ile yürütülen toplu iş ...
İzmir'deki kazıda bulundu... 8 bin 200 yıllık!
İzmir'in Bornova ilçesindeki Yeşilova Höyüğü'ndeki kazılarda, 8 bin 200 ...
Belediye üretecek, Karşıyaka güzelleşecek!
Daha yeşil bir kent hedefiyle sürdürülebilir çalışmaları odağına alan ...
 
Bornova’da Çocuk Hakları Günü’ne renkli kutlama!
Bornova Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü’nü unutulmaz bir etkinlikle ...
Bornova’da kış mutfağı atölyeleri...
Bornova Belediyesi, EVKA – 3’teki Mutfak Atölyesi’nde düzenlediği Kış ...
Balçovalı kadınlara savunma eğitimi
Balçova Belediyesi, artan şiddet olayları nedeniyle kadınlara yönelik ...
 
Konak’ta kadın sağlığına hayati destek
Konak Belediyesi’nin kadınlarda yaygın olarak görülen meme, rahim ağzı ...
Başkan Eşki temizlik işçileriyle bir araya geldi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Temizlik İşleri Şantiyesi’ni ziyaret ...
Başkan Sengel'den 'JES'e hayır' çağrısı...
Efes Selçuk’un Havutçulu, Çamlık ve Gökçealan köylerini içine alan sahada ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 32 12 6 14 41 45 -4 42
13 Bellona Kayserispor 32 10 11 11 40 50 -10 41
14 Çaykur Rizespor 32 12 4 16 38 50 -12 40
15 Corendon Alanyaspor 32 9 8 15 37 48 -11 35
16 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri