ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/17°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... 'Tuzla buz ettik'
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... "Tuzla buz ettik"
Piyasalarda deprem, borsalar çakıldı!
Piyasalarda deprem, borsalar çakıldı!
Rolex saati gündem olmuştu.. Nasıl aldığını açıkladı!
Rolex saati gündem olmuştu.. Nasıl aldığını açıkladı!
25 Aralık 2019 Çarşamba - 10:59

Buca'da “Başka bir tarım mümkün” paneli

İzmir’in verimli tarım arazilerine sahip Buca köylerinde bilinçlendirme çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, “Başka Bir Tarım Mümkün” paneliyle İzmir Köy-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer’i üreticiyle buluşturdu. Soyer, “Buca’nın kalbi olan 5 köyün üreticileri kendinize bir tarım hedefe koyun ve birleşin. Biz size her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Buca da “Başka bir tarım mümkün” paneli

Türkiye’ye örnek olan İyi Tarım Projesi gibi tarımsal kalkınma projelerine büyük yatırım yapan Buca Belediyesi, Buca’nın köylerindeki üreticiyle yenilikçi tarım politikalarını masaya yatırdı. 
İzmir Köy-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Tarım Danışmanı Şevket Meriç’in katılımıyla gerçekleştirilen tarım zirvesi öncesi, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Soyer’le bir araya geldi. 


BUCA’NIN KÖYLERİNDEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE
Buca’da tarımsal üretimi teşvik ederek tüm Türkiye’ye örnek bir proje gerçekleştireceklerini ifade eden Kılıç, “Buca, İzmir metropolünde tarıma en elverişli alana sahip ilçe konumunda. Bu kıymetli alanların inşaat sektörüne kurban edilmemesi için bir savaş başlattık. Eğer biz bu alanların da yok olmasına izin verirsek nefes alacak, üretecek yerimiz kalmayacak. Köylerimizde tüm Türkiye’ye örnek olacak bir İyi Tarım Projesi’ni hayata geçirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde ilk adımlarını atacağımız proje, normal tarımsal üretime oranla 5 kat daha verimli bir üretim gerçekleştireceğiz. Böylelikle kooperatifleşmenin de bir adım önüne geçerek katma değer yaratacağız” diye konuştu. 
HEDEF BİR AVUÇ ZEYTİNİ BİR ARAYA GETİRMEK
Makamda gerçekleşen ziyaretin ardından belediye meclis salonunda  “Başka Bir Tarım Mümkün” paneli gerçekleştirildi.   Belenbaşı, Doğancılar, Karacaağaç, Kırıklar ve Kaynaklar’dan gelen üreticilerin büyük ilgi gösterdiği panelde konuşan Neptün Soyer, kooperatifçiliğin ve tohum takasının önemini anlattı.  
Kooperatifçiliğin insanların gönüllülük esasıyla bir araya gelip bir şeyler üretmesi anlamına geldiğini ifade eden Soyer, “Şöyle diyoruz; benim bir avuç zeytinim var. Bu salondaki bütün insanların bir avuç zeytiniyle biz yağ çıkartabiliriz ama ben tek başıma yapamam. Bu noktada benim bir avuç zeytinimin bir manası yok. Bir köyü düşünün o kadar çok zeytin ağacımız varken ya bir arada sıkacağız ya da tek başımıza çok sıkılacağız.  Ama bir araya gelirsek, zeytinimizi ederinde sıktırırsak, işte o zaman hem kendimiz kalkınacağız, hem bu memleketin kalkınması için bir şey yapmış olacağız. İşte tarımsal kalkınma dediğimiz, kooperatif dediğimiz hepimizin en iyi anlayacağı şekilde bu bir avuç zeytini bir araya getirmek” dedi. 
BUCA’NIN KALBİ KÖYLERİ 
İzmir’i kentin kırsalının doyurduğunu, bu nedenle kırsalı önemsediklerini vurgulayan Soyer, “Tarımla ilgili Buca’nın kalbi bu 5 köy. Bu köyler kendi arasında anlaşacak, kendine bir tarım hedefe koyacak ve birlik içinde çalışacak. Kooperatifiniz de var. Bir araya geleceksiniz, birlikte daha güçlü hareket etmeyi bileceğiz. Biz de size seve seve yardım etmeye razıyız” diye konuştu. 
1 MİLYAR 129 MİLYON LİRALIK DESTEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Tarım Danışmanı Şevket Meriç ise başka bir tarımın mümkün olduğuna dikkat çekerek, “Tohum çalışmalarından başlayarak, köylüye ürettiğini satma şansı verdiğinizde köylü kentlinin hizmetkârı olmaktansa milletin efendisi olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi de örgütlü hale gelen kooperatiflerin ürünlerinin değerlendirilmesi konusunda elinden gelen desteği veriyor. 2007 yılından beri kooperatiflere yapılan yatırım 1 milyar 129 milyon lira” şeklinde konuştu.

 
Başkan Tugay yol haritasını anlattı
 
Çeşme’de öğrencilere Sıfır Atık Eğitimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay yol haritasını anlattı
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçede faaliyet gösteren sivil ...
Saruhanlı sporda çağ atlıyor
Manisa’nın “en küçük” ilçesinin eski profesyonel futbolcu olan Başkanı ...
Çiğli Belediyesi çocuk tiyatrosu köylerde
Çiğli Belediyesi Çocuk Tiyatro ekibi ve “Dünyayı Güzellik Kurtaracak” ...
 
Bayraklı’da gençler yazarlarla buluşuyor
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen “Gençlerimiz Yazarlarla Buluşuyor” ...
İzmir'de su arızası giderildi
İzmir'de, Tahtalı Barajı'ndan, Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi'ne su taşıyan ...
Konak’ta tankerle su desteği..
Tahtalı Barajı isale hattındaki dev borunun patlamasıyla meydana gelen ...
 
Bornova Belediyesi'nden kreş hamlesi
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kadınların iş hayatı ve sosyal ...
Menderes'ten dikkat çeken satış!
Menderes Belediyesi, tarla, zeytinlik, arsa ve iş yerinden oluşan 12 taşınmazını ...
Can Butonu Türkiye birincisi
Gaziemir Belediyesi'nin “Sosyal Alarm Butonu ve Düşme Dedektörü Projesi” ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri