ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,6152
    Dolar
  • Euro
    53,0474
    Euro
  • Altın
    6.610,150
    Altın
  • Bist-100
    13.634,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/24°
    ADANA
  • ANKARA
    9/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
'Grup toplantısı' hamlesine CHP'li Emir'den yanıt geldi: 'Kılıçdaroğlu’nun yetkisi ve onayı söz konusu değildir'
'Grup toplantısı' hamlesine CHP'li Emir'den yanıt geldi: 'Kılıçdaroğlu’nun yetkisi ve onayı söz konusu değildir'
Ticaret Bakanlığı'ndan bin 450 liraya lahmacun satan işletmeye işletmeye ceza
Ticaret Bakanlığı'ndan bin 450 liraya lahmacun satan işletmeye işletmeye ceza
Türk Tabipleri Birliği: 'Biber gazı kimyasal silah haline geldi'
Türk Tabipleri Birliği: 'Biber gazı kimyasal silah haline geldi'
Meteoroloji saat verdi: 8 il için sağanak uyarısı
Meteoroloji saat verdi: 8 il için sağanak uyarısı
16 Ağustos 2022 Salı - 17:49

Buca’da afet paneli!

Buca’da 17 Ağustos Depremi’nin yıl dönümü öncesi “Afet Yönetiminde Sivil Toplum Kuruluşlarının Yeri ve Önemi” konulu panel gerçekleştirildi. Uzman katılımcıların yer aldığı panelde, Buca Belediyesi tarafından İzmir Depremi sonrasında kurulan BUCAKUT da deneyimlerini paylaştı.

Buca’da afet paneli!

Hasanağa Bahçesi’nde Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleştirilen panelde, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) ve İzmir Afet Derneği’ni (İZAD) temsilen Selma Nalbantoğlu, İz-AFET ve İzmir Kent Konseyi’ni temsilen Servet Ertaş, Buca Kent Konseyi’ni temsilen Servet Arga, TRAC İzmir Afet Haberleşme’yi temsilen Alirıza Özsaran ve Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi’ni (BUCAKUT) temsilen Mehmet Fatih Barış konuşmacı oldu. Buca Belediye Başkan Yardımcıları Eşref Çakır ve Murat Gürkan Atbaşı ile Buca Kent Konseyi Başkanı Cem Unutmuş’un da katıldığı panele yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

BARIŞ: DEPREM GERÇEĞİ SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTULMALI

Panelde inşaat mühendisleri afet ve depremi kendi bakış açılarından anlatırken; kentin yapı stoğunun durumu ile afet sırasında haberleşmenin önemi ele alındı. Panelde 30 Ekim İzmir Depremi sonrasında Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın kurduğu ve kısa zamanda önemli başarılara imza atan BUCAKUT deneyimlerini aktardı. Arama Kurtarma Ekip Lideri Mehmet Fatih Barış, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin ders alınması gereken sonuçlar yarattığını anımsatarak Türkiye’de deprem gerçeğinin sürekli olarak gündemde tutulması gerektiğini vurguladı. Ülke genelindeki çarpık kentleşme sorununa işaret eden ve “doğanın görmezden gelinemeyeceğini” savunan Barış, büyük depremi yaşayanların aradan yıllar geçmesine rağmen hala ilk günkü tedirginliği taşıdığını kaydetti. Barış, afet öncesi hazırlıkların afet sırasındaki ve sonrasındaki müdahalelerin etkisini de güçlendirdiğine işaret ederek BUCAKUT olarak da daha planlı çalışmalar yapmaya gayret ettiklerini vurguladı.

ORTAK MÜCADELE VURGUSU

İMO ve İZAD Temsilcisi Selma Nalbantoğlu ise 17 Ağustos Depremi’nin bir milat olduğunu, bilimsel bakışın ve mühendislerin bu süreçte önem kazandığını dile getirdi.

Afet sırasında haberleşmeye dair bilgilendirmede bulunan TRAC İzmir Afet Haberleşme Başkan Yardımcısı Alirıza Özsaran, kesilen iletişimi telsiz iletişimle sağlamaya çalıştıklarını anlattı.

İz-AFET ve İzmir Kent Konseyi Temsilcisi Servet Ertaş da devletin ve AFAD’ın afet yönetimini tek başına iyileştirmesinin mümkün olmadığını belirterek “BUCAKUT ekibi de bu anlamda Türkiye ve İzmir’de en iyi örneklerden biri” dedi. Afet yönetiminde sivil toplum kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin işbirliğinin gerektiğini vurgulayan Ertaş, ortak mücadele vurgusu yaptı.

Buca Kent Konseyi Temsilcisi İnşaat Mühendisi Servet Arga ise yurttaşların konut alma süreçlerinde inşaat mühendislerine danışması gerektiğini ifade etti.

 
Sağlık emekçilerine dedektörlü koruma!
 
PERGEL üyesi kadınlardan şiddete karşı farkındalık eylemi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'e onur ödülü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sanata verdiği destek ve ...
Sekizinci gençlik kampı Çandarlı’da!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri doğa ve eğlenceyle buluşturduğu ...
Karşıyaka'da Sancar Maruflu'ya duygusal anma!
“İzmir Baba” olarak tanınan Sancar Maruflu, vefatının birinci yıl dönümünde ...
 
Bornova’da toplu sünnet şöleni!
Bornova Belediyesi her yıl düzenlenen Toplu Sünnet Şöleni için hazırlıklarına ...
Üniversitelilerin ilk harçlığı belediyeden!
Efes Selçuk Belediyesi kentte ikamet eden ve üniversiteyi bu yıl kazanan ...
Sancar Maruflu Karşıyaka'da anıldı!
Karşıyaka Belediyesi, 15 Ağustos 2021 tarihinde yaşama veda eden halkla ...
 
Çiğli'nin emektar kadınlarından öğrencilere burs desteği!
Çiğli Belediyesi ile Çiğli Flamingo Kadın Kooperatifi'nin iş birliği içerisinde ...
78 yaşında okuma-yazma öğrendi!
Bayraklı’nın farklı bölgelerinde hizmet veren semt merkezlerinde binlerce ...
Bucalı çocukların yaz tiyatrosu keyfi!
Buca Belediyesi yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte karne hediyesi olarak ...
 
urit,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri