ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2169
    Dolar
  • Euro
    45,2700
    Euro
  • Altın
    4.328,410
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/32°
    ADANA
  • ANKARA
    12/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/24°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/31°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İsrail'den İran'a yeni tehdit
İsrail'den İran'a yeni tehdit
Sıcak hava balonları havada çarpıştı: Ölü ve çok sayıda yaralı var
Sıcak hava balonları havada çarpıştı: Ölü ve çok sayıda yaralı var
Faiz hesapları sil baştan... Savaş planları değiştirdi!
Faiz hesapları sil baştan... Savaş planları değiştirdi!
İran'dan İsrail'e sert misilleme... Enkaz altında kalanlar var!
İran'dan İsrail'e sert misilleme... Enkaz altında kalanlar var!
23 Nisan 2025 Çarşamba - 20:55

Buca’da bayram coşkusu kente yayıldı

Buca’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yılı coşkuyla kutlandı. Çocukların bayram sevincine ortak olan Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, millî egemenlik vurgusu yaptığı konuşmasında, ”Toplumda hiçbir kimse, hiçbir zümre, hiçbir sınıf ya da grup doğrudan üstün emretme gücüne sahip olamaz. Gücün tek kaynağı ve tek sahibi milletin kendisidir” dedi.

Buca’da bayram coşkusu kente yayıldı

Buca Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nda Işılay Saygın Meydanı’nda Çocuk Festivali düzenledi. Bando takımı gösterisi ile başlayan kutlamalar gün içerisinde dans gösterileri, interaktif oyunlar, sürpriz hediyeler, eğlence ve ikramlar ile devam etti. Festivale Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, Kosova İpek Belediye Başkanı Gazmend Muhaxheri, Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca Belediyesi meclis üyeleri, Başkan Görkem Duman’ın annesi Serap Duman, babası Eyüp Duman, muhtarlar, çok sayıda vatandaş ve çocuklar katıldı.



KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI

Öte yandan törende Buca Belediyesi ile Kosova İpek Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, bu özel kardeşlik protokolünün anısına İpek Belediye Başkanı Gazmend Muhaxheri’ye plaket takdim etti.



BAŞKAN DUMAN’DAN MİLLÎ EGEMENLİK VURGUSU

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, günün önemine dair yaptığı konuşmasında millî egemenliğe vurgu yaparak şöyle dedi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesinin sembolü olan bu özel günde, hep birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk milletine ve özellikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hediye edilmiştir. Çocuklarımızın neşesi ve umuduyla dolup taşan kalpleri, ülkemizin geleceğine dair bizim en büyük güvencemizdir. Unutmayalım ki, ulusal egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! Toplumda hiçbir kimse, hiçbir zümre, hiçbir sınıf ya da grup, doğrudan üstün emretme gücüne sahip olamaz. Toplumda üstün emretme gücünün tek kaynağı ve tek sahibi milletin kendisidir.
Öyle bir liderimiz, rehberimiz var ki dünyada çocuklara bayram hediye eden başka bir lider tarihte yoktur. İşte bu lider, Mustafa Kemal Atatürk'tür; onun mirasına ve bıraktığı değerlere nerede olursa olsun sahip çıkmalıyız. Yolumuz Atatürk’ün yolu; reçetemiz ise onun sözleri ve eylemleridir. ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim’ sözü bize en önemli nasihatlerinden biridir.  Sizleri, Cumhuriyetimizin etrafında kenetlenmeye ve egemenliğimize ilk günkü heyecanla sahip çıkmaya davet ediyorum. Yaşasın 23 Nisan, yaşasın ulusal egemenlik, yaşasın Cumhuriyet!”



COŞKU GÜN BOYU SÜRDÜ

Gün boyu, palyaço, bubble şov, sosis balon, sihirbaz, tahta bacak, buz şov, jonklör, robot, maskot gösterileri yer aldığı festivalde, Buca Belediyesi Yarı Zamanlı Okul Öncesi Eğitim Merkezi öğrencileri de sahneye çıkarken miniklerin  özenle hazırladığı gösteriler izleyenlerden büyük alkış aldı. Alandaki coşku her geçen dakika artarken Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü teakwando spor dalı kursiyerleri de eğitim dönemi boyunca öğrendiklerini  sergileme fırsatı buldu. Festival, Tarık Akan Gençlik Merkezi Tiyatro Topluluğu’nun “Eğlenceli Dostlar Oyunu” tiyatro gösterisinin ardından son buldu.

ÇINAR ANAOKULLARININ GÖSTERİLERİ DERE KAFE’DE GERÇEKLEŞTİ

Ayrıca, Buca Belediyesi Dere Kafe Tesisleri’nde Buca Belediyesi Çınar Anaokulları öğrencilerinin 23 Nisan gösterileri sahnelendi. Işılay Saygın Meydanı’ndaki festivalin ardından Dere Kafe’ye giden Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, burada çocuklar ve aileleri ile bir araya gelerek, vatandaşlarla bayram sevincini paylaştı.

 

 
AASSM’den çocuk şarkıları yükseldi
 
Efes Selçuk’ta 23 Nisan Çocuk Şenliği ile kutlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AASSM’den çocuk şarkıları yükseldi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
Urla’da geleceğin başkanları projelerini açıkladı
Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan ve 12 Eylül Stadı’nda devam eden kutlamalarla ...
Başkan Balaban 23 Nisan'da koltuğu çocuklara emanet etti
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
 
23 Nisan neşesi tüm İzmir'i sardı
İzmir’de binlerce çocuk İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark'ta ...
Başkan Tugay’dan İzmir’e İkinci Buz Sporları Salonu müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan’da Türkiye ...
Başkan Yıldız, 23 Nisan coşkusunu miniklerle paylaştı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çiğli’de coşku ve gurur dolu ...
 
23 Nisan Seferihisar’da coşkuyla kutlanıyor
Seferihisar’da 23 Nisan coşkusu resmi tören ile başladı. İlçe protokolünün ...
Manisa Arden ve İkra Miray’a Emanet
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, 23 Nisan Ulusal ...
Menemen'de 23 Nisan coşkusu yaşandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Menemen’de heyecan ve coşkuyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri