ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,5364
    Dolar
  • Euro
    45,4281
    Euro
  • Altın
    4.291,880
    Altın
  • Bist-100
    9.196,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/35°
    ADANA
  • ANKARA
    14/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/35°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/33°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    24/38°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
DEM Parti'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a ziyaret
DEM Parti'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a ziyaret
Erdoğan: Özel ve CHP yönetimi etkin pişmanlıktan yararlansın
Erdoğan: Özel ve CHP yönetimi etkin pişmanlıktan yararlansın
Trump'tan tansiyonu yükseltecek tehdit: ABD müdahale edecek mi?
Trump'tan tansiyonu yükseltecek tehdit: ABD müdahale edecek mi?
Özgür Özel: Muharrem İnce'yi baba ocağına davet ettik
Özgür Özel: Muharrem İnce'yi baba ocağına davet ettik
10 Aralık 2022 Cumartesi - 10:14

Bulgar turistler Edirne'ye akın etti!

Edirne, yaklaşan yılbaşı öncesinde alışverişe gelen Bulgar turistlerin akınına uğradı. Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Kemal Cingöz, "Bulgar turist gördüğü her şeyi satın alıyor. Kent ekonomisine çok ciddi katkı sağlıyorlar. Bunun yanında sadece kent değil, ülke ekonomisine de katkısı var. Yeter ki biz bunu sürdürülebilir yapabilelim" dedi.

Bulgar turistler Edirne ye akın etti!

Komşu ülke Bulgaristan'dan gelen turistler, yaklaşan yılbaşı alışverişleri için Edirne'ye akın etti. Kur farkı nedeniyle kente gelen turistler iğneden ipliğe hemen her şeyi satın alırken, kent ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Bulgar turistin uğrak noktalarından olan kent pazarında esnaf, yaşanan yoğunluktan mutlu olduklarını söyledi. Pazara yakın noktalarda bulunan otoparkların neredeyse tamamı ise Bulgaristan plakalı araçlarla doldu.

'KENT EKONOMİSİNE ÇOK BÜYÜK KATKISI VAR’
Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Bulgar turistlerin kent ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi. Edirne'ye yılbaşı alışverişi için gelen Bulgarların sayılarının artığını belirten Cingöz, "Esnaftan ziyade yüklü alışverişleri AVM’lerden yapıyorlar. Ne bulursalar alıyorlar. Yeter ki hesaplı görebilsinler. Özellikle tatlı ürünlerini, giyim eşyalarını, her şeyi alıyorlar. Kent ekonomisine çok büyük katkısı var. Bunun yanında sadece kent değil, ülke ekonomisine de katkısı var. Yeter ki biz bunu sürdürülebilir yapabilelim. Pazara gitmelerinin sebebi, çarşılara göre biraz daha hesaplı" dedi. 

'ESNAF NASIL OLSA SATILIR DÜŞÜNCESİYLE ZAM YAPMASIN'
Fahiş fiyat uygulayan esnafı da uyaran Cingöz, Bulgaristan gelen turistlerin fiyatlardan şikayetçi olduğunu belirtti. Cingöz, "Her sene yılbaşı geldiği zaman sayılar artıyor. Ama sadece yılbaşı ile ilgili de değil. Son zamanlarda Bulgaristan'dan buraya gelenler fazla. Sınır kapısından girip başka yerlere giden de var. Edirne’den memnuniyetsizlikleri var ki gidiyorlar. Onun için esnaf arkadaşlara tavsiyem; gelen insanları iyi karşılasınlar. Fiyatlarda şikâyet var. Bunları yapmasınlar. Girdi maliyetleri arttıkça esnafın zararına ürün satacak hali yok. O zaman makul ölçülerde zam yapabilirler. Ama ‘nasıl olsa satılıyor’ düşüncesiyle yapmamalarını istirham ediyorum" diye konuştu.

'YILBAŞI ALIŞVERİŞİ İÇİN GELDİK'
Bulgaristan’dan Edirne'ye alışveriş için gelen Şenay Hüseyinova, "Alışveriş için, yılbaşı için geldik. Giysi, ayakkabı, çanta aldım. Çok kalabalık. Türkiye hoşuma gidiyor. Gezmek için geldim. Onun için alışveriş yapıyorum" dedi.

Bulgaristan’dan gelen İbrahim Yaşar, çocuklarına giyim eşyası aldıklarını belirterek, "Alışverişe geldik. Çocuklara giyim, elbise aldık. Buradaki fiyatlar bana daha uygun geliyor. Burada Bulgaristan’dan birçok vatandaş var" diye konuştu.

'BÜTÜN İHTİYAÇLARINI BURADAN KARŞILIYORLAR' 
Yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını dile getiren pazar esnafından Gamze Toker, "İşler iyi çok şükür. En çok Bulgaristan’dan gelenler var. Bütün ihtiyaçlarını buradan karşılıyorlar. Esnaf olarak memnunuz. Şu anda daha çok yılbaşı alışverişi için yoğunluk var" ifadelerini kullandı.

Esnaf Artuğ Birtek de "İşler güzel, pazar güzel. Yabancı geliyor. Bulgaristan yoğunlukta. Yunanistan’dan da gelen var ama biraz az geliyor. Şu anda ekonomiyi canlandırıyorlar. İşler iyi. Yılbaşı için geldiler. Haftaya daha da kalabalık gelirler diye düşünüyorum. Kur farkı da olunca bol bol alışveriş yapıyorlar" dedi. 

 
Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı gözaltında!
 
Narlıdere Metrosu’nda sona doğru...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEB’den yine tartışılacak protokol!
İsmailağa cemaatindeki cinsel istismar skandalı tartışılırken, Milli Eğitim ...
Ege Denizi için fırtına uyarısı!
Meteoroloji, Ege Denizi'nde bugün akşam saatlerinden itibaren fırtınanı ...
İzmir'de ''Silindir'' tutuklamaları!
Emniyet Genel Müdürlüğü'nce 50 ilde düzenlenen 'Silindir' operasyonu kapsamında, ...
 
İYTE'de ikinci Baran dönemi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 9 üniversiteye rektör ...
Kan donduran dilekçe: 6 yaşımdan itibaren her gün tecavüze uğradım!
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede suç tarihi ...
Kayıp adamın su kuyusunda başından vurulmuş cesedi bulundu!
İzmir'in Dikili ilçesinde, 7 gündür kayıp olan Ahmetcan Zeyrek (27), bir ...
 
TTI İzmir’de kruvaziyer turizmi ile İzmir’in şehir otelleri konuşuldu
16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi kapsamında, ...
Doğanlar Apartmanı davasında cezalar değişti!
İzmir'deki depremde yıkılan ve 15 kişinin hayatını kaybettiği Doğanlar ...
Bir skandal da Konya'dan... Okul müdürleri, genç kıza tuzak kurdu...
Türkiye 6 yaşındaki kız çocuğunun 29 yaşındaki biriyle evlendirilmesine ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri