ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
31 Ağustos 2024 Cumartesi - 12:26

Büyük Zafer Urla’da coşkuyla kutlandı...

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümünü Urla Cumhuriyet Meydanında yapılan resmi törenle kutlandı.

Büyük Zafer Urla’da coşkuyla kutlandı...

Törene Urla Kaymakamı Mustafa Gözlet, Garnizon Komutanı Albay Osman Altun, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, Urla Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ozan Çayır, Gaziler, Şehit yakınları, İlçe Birim Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM’

Sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Üsteğmen Burak Meriç gerçekleştirdi. Üsteğmen Meriç konuşmasında “Asil Türk Milleti, Kahraman Türk Ordusu ile birlikte varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 102 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudreti ile yeniden dirilerek topyekün bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kast eden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir. 1900’lü yılların başında meydana gelen büyük devletler arasındaki çıkar çatışmaları dünyada gelişen fikir akımları, sanayileşme gibi gelişmeler sonucunda Birinci Dünya Savaşı çıkmış, müttefiklerin aldığı ağır yenilgiler sonucunda Mondros Mütarekesi imzalanmıştır. Anlaşma ile bin yıldır üzerinde kan dökerek can vererek yurt edindiğimiz Anadolu toprakları o dönemin büyük devletleri ve onların maşaları tarafından işgal edilmiş ayrıca tarihimize kara bir leke olarak geçen Sevr Antlaşması da ulusumuza dayatılmıştır. İşgal güçleri girdikleri her yerde adeta tarihi kinlerini kusarcasına kadınımıza, yaşlımıza ve çocuklarımıza dünyada eşine az rastlanır işkence ve zulüm hareketlerinde bulunmuşlardır. İşte böylesine umutsuz görünen üzerimizde kara bulutların dolaştığı bu ortamda Mustafa Kemal Atatürk ve onun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolası ile aydınlığa giden yolu aralamışlardır” ifadelerine yer verdi.

FENER ALAYI URLA’YI AYDINLATTI

Günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra Urla Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Akbulut, Arif Nihat Asya’nın “Bayrak” adlı şiirini; Ulaştırma Üsteğmen Cem Künç, Orhan Şaik Gökyay’ın “Bu Vatan Kimin” şiirini seslendirdi. Törende şiirlerin okunmasının ardından Halk Oyunları dans gösterisi gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabulüne geçildi. Tebriklerin kabulünün ardından Yıldıztepe Şehitliği ziyaret edildi.

Zafer Bayramının coşkusu hava kararınca da devam etti. Urla Jandarma Kavşağından başlayan Fener Alayına binlerce Urlalı katıldı. Coşku içinde marşlarla ellerinde fenerlerle yürüyen Urlalıların coşkusu ve sevinci Cumhuriyet Meydanı’nda doruğa ulaştı.

 
Bayraklı standı büyük ilgi görüyor...
 
Smyrna Tiyatrosu'nun sahne binası gün yüzüne çıkıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı standı büyük ilgi görüyor...
Bu yıl kapılarını 93'üncü kez açan İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılan ...
Torbalı’da 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı, Torbalı’da coşkuyla kutlandı. İlçe sakinleri, ...
Karşıyaka Belediyesi farkındalık yaratacak
Karşıyaka Belediyesi, coşku dolu bir törenle 93’üncü kez kapılarını açan ...
 
Başkan Sengel: ''Zafer bizim, zafer cumhuriyetin''
30 Ağustos Zaferi’nin 102. yılı Efes Selçuk’ta Fener Alayı ve Emre Fel ...
Balçova'da coşkulu kutlama...
Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yılı Balçova’da düzenlenen ...
İzmir Fuar’ında Çiğli standına yoğun ilgi
Bu yıl 93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yerini alan ...
 
Büyük Zafer’in 102. yılında Buca’da görkemli kutlama...
Bucalılar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı belediye binası önünden Işılay Saygın ...
İzmir'de yangın önlemi... Su tankerleri muhtarlara teslim edildi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, yangınlarda ilk müdahalenin hızlı gerçekleşmesi ...
Dikili'de Zafer coşkusu...
3 gün süren 38. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali, 30 Ağustos ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 32 12 6 14 41 45 -4 42
13 Bellona Kayserispor 32 10 11 11 40 50 -10 41
14 Çaykur Rizespor 32 12 4 16 38 50 -12 40
15 Corendon Alanyaspor 32 9 8 15 37 48 -11 35
16 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri