ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4659
    Dolar
  • Euro
    34,8745
    Euro
  • Altın
    2.433,640
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
26 Mart 2021 Cuma - 10:31

Büyük asfalt hamlesi... 2 yılda 1000 kilometre

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yol bakım ve yenileme çalışmalarıyla Türkiye’deki en yüksek imalat rakamlarından birine imza attı. Son 2 yılda 1000 kilometre uzunluğa denk gelen toplam 3 milyon ton asfalt imalatı ile İzmir’in yollarını baştan sona yeniledi.

Büyük asfalt hamlesi... 2 yılda 1000 kilometre

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin yollarını yenilemek ve konforlu bir ulaşım sağlamak için yol yapım, bakım ve yenileme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yol ve altyapı çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON A.Ş., son 2 yıldaki çalışmalarıyla, şehrin ana arterlerinden en uzak köy yollarına kadar her noktada büyük bir özveriyle çalıştı ve Türkiye’nin en çok yol imalatı yapan kurumları arasında yer aldı.

Salgın yatırıma engel olamadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in seçim sürecinde dile getirdiği “rekor asfalt yılları” vaadi doğrultusunda çalışmalarına ivme kazandırdı. Büyükşehir ekipleri, İzmir’in bakıma ihtiyaç duyulan yollarını tespit etti ve ihtiyaçların karşılanması için detaylı bir program hazırladı.
Son bir yıldır tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgınına rağmen, çalışmalar hız kesmedi. Büyükşehir, salgın kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasaklarını, yol yenileme çalışmaları açısından fırsata dönüştürdü. Bu kapsamda İzmir’in en önemli arterlerinden olan ve yıllardır çalışma yapılamayan Altınyol, Yeşildere Caddesi, Mithatpaşa Caddesi, Gaziemir Akçay Caddesi, Mürselpaşa Bulvarı ve Kültürpark çevresi baştan sona yenilendi.



İşte rakamlarla yol çalışmaları
İZBETON; pandemi ve doğal afetlere rağmen İzmir’in her köşesinde asfalt, sathi kaplama ve parke kaplama çalışmalarını özveriyle yürüterek, İzmirlilere konforlu ve güvenli bir yolculuk deneyimi sağlamayı sürdürdü. Son 2 yıllık süreçte yapılan çalışmalardan öne çıkan başlıklar ise şöyle:

Asfalt çalışmaları
Büyükşehir, 1 Nisan 2019’dan 2019 sonuna kadar yapılan çalışmalarda, toplam 1 milyon 364 bin 835 ton asfalt kullandı. Bu tonaj ile toplam 416 kilometre uzunluğunda yol yeniledi. 2020 yılında ise toplam 1 milyon 678 bin 362 ton asfalt imalatı tamamlayarak İzmir’in çok sayıda noktasında yol bakım çalışması yaptı. Toplam 512 kilometre yolu, baştan sona yeniledi.

Sathi kaplama çalışmaları
Köy, ova ve üretim yollarında yapılan sathi kaplama çalışmaları kapsamında ise, 1 Nisan 2019’dan 2019 sonuna kadar toplam 3.1 milyon metrekare uygulama yapıldı. Bu süre zarfında sathi kaplama yapılan yolların toplam uzunluğu 517 kilometre olarak hesaplandı.
2020 yılı içinde ise 2 milyon 469 bin 589 metrekarelik (412 kilometre) yol imalatı tamamlanarak merkez dışı ilçelerdeki yurttaşların ulaşımda rahat etmesi sağlandı, üreticiye konforlu yollar açılarak İzmir tarımına katkı sunuldu.



Parke kaplama çalışmaları
İZBETON, asfalt ve sathi kaplamanın yanı sıra, şehir içi sokaklara, caddelere ve köylere uygulanan kilit parke döşemeleri için de yoğun mesai harcadı.
1 Nisan 2019’dan 2019 sonuna kadar, kilometre cinsinden 171 kilometreye denk gelen toplam 1 milyon metrekareyi aşkın alanda yollara kilit parke uygulandı. 2020 genelinde ise 1 milyon 706 bin 973 metrekarelik (284 kilometre) alan, kilit parke taşıyla kaplandı ve şehir merkezinden köy meydanlarına kadar her noktada çalışmalar yapıldı.

Ege’nin en büyük güçlerinden biri İzmir için iş başında
İZBETON, Ege Bölgesi’nin en önemli ve en büyük şirketleri arasında gösteriliyor. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) 2019’da hazırladığı 100 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde ilk 25’te yer alan İZBETON; 3 şantiyesi, 850 kişiyi aşkın personeli, 450’yi aşkın araç barındıran makine parkı, hiç durmadan üretim yapan asfalt plenti, parke fabrikaları, alanlarında uzman mühendis ve teknik ekibiyle İzmir’in altyapısını iyileştirmek; yollarını konforlu ve güvenli hale getirmek için tüm kurumsal gücüyle çalışıyor

 
Engelli dostu İzmir’e erişilebilirlik ödülü
 
Efes Selçuk uluslararası anenada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lokalde eğlenen 18 kişiye 129 bin lira ceza
İzmir'in Konak ilçesinde, sokağa çıkma yasağına rağmen bir lokalde eğlenen ...
Kent tasarımında insana öncelik!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'i dünyanın ilk Cittaslow ...
Karabağlar Belediyesi’nin dijital altyapı atağı sürüyor
Karabağlar Belediyesi, vatandaşlara sunduğu hizmeti daha nitelikli hale ...
 
Bornova'da temizlik işleri şantiyesi yenilendi
Daha temiz bir ilçe hedefiyle araç filosunu yenileyen Bornova Belediyesi, ...
Gaziemir Belediyesi’nde geri dönüşüm atağı
Gaziemir Belediyesi, geri dönüşümün ekonomiye katkılarını vurgulamak ve ...
Belediye başkanına ‘İstanbul Sözleşmesi’ soruşturması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilecik'te bulunan bilboardlarda 'İstanbul ...
 
Vefat sayısında büyük artış
Sağlık Bakanlığı'nın 25 Mart gününe ilişkin paylaştığı koronavirüs verilerine ...
Bilim Kurulu sonrası önemli açıklamalar
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı ...
Lüks villa ilanıyla 200 bin TL dolandırdılar
İzmir'de, internet üzerinden verdikleri kiralık lüks villa ilanıyla, 20 ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri