ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/20°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    7/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
18 Eylül 2023 Pazartesi - 18:51

Büyükelçi’den Başkan Soyer’in elektrikli yolcu gemisi projesine destek

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülebilir ulaşım için farkındalık etkinlikleri düzenlendi. Haftanın açılışı için kente gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Başkan Tunç Soyer’in elektrikli yolu gemisi projesine destek mesajı verdi.

Büyükelçi’den Başkan Soyer’in elektrikli yolcu gemisi projesine destek

Sürdürülebilir bir kent için çevreci ulaşım yatırımlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl "Gelecek Enerjini Koru / Save Energy" teması ve "Şehrini Keşfet" sloganıyla" Avrupa Hareketlilik Haftası" kutlamalarına başladı. Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Kamusal alanların yurttaşlar tarafından daha aktif kullanılmasının ve sürdürülebilir ulaşım türlerinin yaygınlaşmasının önemine dikkat çeken haftanın açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, sanatçılar, aktivistler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.



Toplu ulaşım kullanarak başladı
Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri için Alsancak’ta bulunan Cumhuriyet Bulvarı trafiğe kapatılarak etkinlik alanına dönüştürüldü. Alanda kurulan sahnede panel ve farkındalık atölyeleri düzenlendi. Haftanın açılış törenine Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut toplu ulaşımı kullanarak geldi. Bostanlı Feribot İskelesi’nden feribota binerek Üçkuyular’a gelen davetliler, ardından tramvayla Kültürpark Lozan Kapısı’na ulaştı. Bando eşliğinde başlayan açılış yürüyüşünde kortej, Vasıf Çınar Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Bulvarı’na ulaştı.



“Sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz”
Etkinlik alanında kurulan stantları ziyaret eden Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Biz yaptığımız bütün faaliyetlerde sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz. Başkanımız Tunç Soyer’in vizyonu doğrultusunda karbon salımının sıfıra inmesi için, yurttaşlarımızın günlük ulaşımda toplu ulaşımı kolay bir şekilde kullanabilmeleri için, gündelik hayatta bol bol hareket edilebilmesi için çalışıyoruz. Daha fazla yürüyüş yolları oluşturuyoruz. Deniz ulaşımında bisikletli yolcu için 5 kuruş uygulaması, bisiklet yolları ve BİSİM ağıyla bisikletli ulaşımın payını kentimizde arttırıyoruz. Sayın büyükelçimiz de bize bu konuda çok destek veriyor” dedi.



“Bugünü İzmir’de kutlamaktan çok büyük mutluluk duyuyorum”
 Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ise, “Avrupa Hareketlilik Haftası dünyanın 50’den fazla ülkesinde kutlanıyor. Birçok şehir bu kampanyaya katılıyor. Türkiye son dönemlerde en fazla belediyeyle katılan ülkeler arasında. Aslında birçok şeye adapte olmaya çalışıyoruz. İklim değişikliği bunlardan bir tanesi. Belediyeler de ulaşım ağıyla çok ciddi bir karbondioksit salımı gerçekleştirdikleri için çok büyük bir oyuncu bu kampanyada. Bu noktada hem belediyelerin hem vatandaşların çok büyük katkısı olabilir. Çok büyük değişimlere öncülük yapabiliriz. Bugün bu haftanın ilk gününü ben de İzmir’de kutlamaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü şehir çok büyük bir süredir Hareketlilik Haftası’nı kutlayanlardan biri. Aynı zamanda yeşil dönüşümle de hareketliliğe katkıda bulunuyor. AB olarak biz de İzmir’in bu çalışmalarına katkı koymaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Elektrikli gemi projesine destek mesajı
Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Türkiye’nin ilk elektrikli yolcu gemisi projesine destek mesajı vererek, “İzmir, Akıllı Kentsel Hareketlilik Planı’nı uygulayan 10 şehirden bir tanesi. Bunun için de çok daha yeşil, çok daha dirençli ve çok daha sürdürülebilir biçimde ulaşım ağını güncellemeye çalışıyoruz ve bununla ilgili pilot bölgeler uygulanıyor. İzmir’de uyguladığımız ikinci proje alanı da deniz ulaşımının karbondan arındırılması. Bununla ilgili de Avrupa Birliği’nin, Avrupa Kalkınma Bankası’nın önemli katkıları oluyor. Hem belediye başkanı, hem belediye buna çok önemli katkıda bulunuyorlar. Gerçekten çok iyi bir işbirliğimiz var İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle. Bugün de buraya gelirken Karşıyaka’dan feribota bindik, gelirken tramvaya bindik. Dolayısıyla burada sistemin nasıl geliştiğini ve genişlediğini tecrübe etme fırsatım oldu” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Günel'den balıkçı esnafına çağrı!
 
İYİ Parti'den seçim işbirliği açıklaması...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Günel'den balıkçı esnafına çağrı!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Balıkçı Kahvesi ile ilgili açıklama ...
İzmir Büyükşehir'de Ahilik Haftası buluşması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ahilik Haftası ...
Başkan Sandal sözünü tuttu... Temeli atılıyor!
Pandemi, deprem ve ekonomik krize rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ...
 
Menemen'de Çömlek Festivali'ne renkli final!
Menemen Belediyesi'nin kıtaları birleştirerek düzenlediği 2. Uluslararası ...
Efes Selçuk'ta öğrencilere Kırtasiye Kartı desteği!
Efes Selçuk Belediyesi, öğrencilere kentteki esnaftan ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ...
İzmir Büyükşehir, can dostlar için mama üretiyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilke daha imza attı. Pako ...
 
Konak’ta 7’den 77’ye halk oyunları şenliği!
Konak Belediyesi’nin bu yıl 17’ncisini düzenlediği Halk Oyunları Şenliği’nde ...
Avrupa Hareketlilik Haftası Karşıyaka’da coşkuyla başladı
Karşıyaka Belediyesi’nin ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında düzenlediği ...
Bornovalı arıcılarda hasat mutluluğu...
Bornova Belediyesi’nin Kayadibi Mahallesi’nde kurduğu arılıkta bal sağımı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri