ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4478
    Dolar
  • Euro
    34,6294
    Euro
  • Altın
    2.383,800
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/28°
    ADANA
  • ANKARA
    14/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    13/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Eski koca dehşeti: 2 ölü!
Eski koca dehşeti: 2 ölü!
Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı!
Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı!
Ünlü yazar Paul Auster hayatını kaybetti!
Ünlü yazar Paul Auster hayatını kaybetti!
12 ilde DEAŞ baskını: Çok sayıda gözaltı var!
12 ilde DEAŞ baskını: Çok sayıda gözaltı var!
6 Ekim 2022 Perşembe - 09:56

Büyükşehir çalışanlarından destek... Soyer: Bedel ödemeye hazırım!

İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl dönümünde yaptığı konuşma ile iktidarın hedefi olan ve hakkında 3 soruşturma için izin verilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e belediye çalışanları destek verdi. Toplanan kalabalığa seslenen Soyer, 'Bedel ödemeye hazırım' dedi. 

Büyükşehir çalışanlarından destek... Soyer: Bedel ödemeye hazırım!

SONKALEİZMİR - 9 Eylül'de İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100 yıl dönümünde düzenlenen görkemli organizasyonda yaptığı konuşma ile iktidarın hedefi haline gelen Tunç Soyer'e belediye çalışanlarından destek geldi.

Disk/Genel-İş İzmir Şubesi'nin çağrısı ile sabah saatlerinde Soyer'in makamının bulunduğu Kemeraltı'nda toplanan kalabalık binaya ''Asla yalnız yürümeyeceksin'' yazan afiş astı. Kalabalık ''Baskılar bizi yıldıramaz'', ''Asla yalnız yürümeyeceksin'', ''AKP'den hesabı emekçiler soracak'' şeklinde sloganlar attı. 

Soyer, toplanan kalabalığı belediye binasının balkonundan selamladı. Daha sonra çalışma arkadaşlarının yanına giden Soyer yaptığı konuşmada şunları söyledi:

''Canım kardeşlerim. Beraber yürümekten gurur duyduğum, onur duyduğum  sevgili kardeşlerim. İyi ki varsınız. Türkiye çok zor günlerden geçiyor. Gerçekten yoksulluk, yoksunluk, sefalet giderek büyüyor. Bu güzelim topraklar bu yoksulluğu yaşamıyabilir. Yoksulluk bir kader değil. Peki neden bu bereketli topraklarda yoksulluğu yaşıyoruz? Çünkü birileri emeğin hakkını çalıyor. Çünkü birileri alın terini çalıyor. Ve bu yoksulluk, bu sefalet hiç haketmediği halde bu topraklarda yaşanıyor. Bu bir kader değil, bunu değiştireceğiz. Nasıl değiştireceğiz. 3 anahtarımız var. Bir emek, iki dayanışma, üç cesaret. Gençliğimde okumuştum. Emek en yüce değer. Emek kutsaldır. Neden merak ettim. Çünkü insanlığı ileri taşıyan şey emek. Çünkü medeniyetler kuran emek. Felsefeciler, sosyologlar Biz cesur olacağız. ''Çok güzel olacak'' diyeceğiz, birlikte yürüyeceğiz.  

''BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM''
9 Eylül'de milyonlar doldurdu ya o sokakları, caddeleri, ödleri koptu. Korktular. Çünkü biz el ele verdikçe, biz omuz omuza durdukça bize zorbalık yapmayacaklar, yaptırtmayacağız. Omuz omuza durmaya birlikte yürümeye devam edeceğiz. Ama bir şeye daha ihtiyacımız var, cesaret. Bizler Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatlarıyız. Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakın silah arkadaşı, ikinci cumhurbaşkanımız ne demiş. Demiş ki, bir memlekette namuslular namussuzlar kadar cesur olmazsa o memlekette kurtuluş olmaz. Biz bu memleketin namuslu insanları, namuslu emekçileri, cesur olacağız. Şundan yana içiniz rahat olsun değerli kardeşlerim. Ben bedel ödemeye hazırım. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Sonuna kadar sizin evlatlarınızın aydınlık geleceği için, bu memlekette yaşayan herkesin yüzünün gülmesi için sonuna kadar bedel ödemeye hazırım. Bana bugün hayatımın en büyük ödülünü verdiniz. Yanlız olmadığımı bana hissettirdiniz. Bu can da size feda olsun. Hep beraber yürüyeceğiz. Bu güzelim memlekette güzel günler görmek için koşar adım yürüyeceğiz. Çok güzel günler göreceğiz. Göreceksiniz bu mamleketin dağlarında çiçekler açtıracağız. Çok daha güzel bir memleketi hep beraber kuracağız. Can kardeşlerim iyi ki varsınız.''

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise , “AKP İl Başkanı bizim emekçilerimize işçilerimize kabadayılık yapmaya çalıştı. Şubelerimiz ve bölgemiz bu çirkin saldırıya tepki göstererek emekçilere sahip çıktı. Burada yapılan haksızlık yarın sokakta sokakları temizleyen, çöpleri toplayan, suyu bağlayan, ilaçlama yapan, İzmir halkın hizmet vermeye çalışan belediye işçilerini hiçe saydılar. En yakın zamanda sandıkta AKP gidecek halk gelecek diyoruz. İzmir’in kurtuluşuyla başlayan ayarları bozulan konuşmadan sonra oylarımızla seçilen, seçilen kişiye saygı duymayan bir iktidar Tunç Başkan’a 3 adet dava açmış bulunmakta. Biz emeğe sahip çıktığımız için buradayız. Emekçiler başkanına, oylarına sahip çıkıyor'' şeklinde konuştu. 

Başkan Soyer konuşması sırasında zaman, zaman duygusal anlar yaşadı.
 

 
Bornova’da sokak canlarına özel ilgi
 
Karşıyaka'dan ''Zehirsiz Kentler İyi Niyet Belgesi'ne imza...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY uçağı büyük tehlike atlattı!
İstanbul-Hatay seferini yapan THY uçağının iniş sırasında lastiği patladı. ...
Yargıtay'da seks skandalı iddiası!
Yargıtay’daki hukuk dairelerinden birinde görev yapan bir erkek üye, makam ...
Bir polis memuru daha intihar etti
İstanbul Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğünde görevli ...
 
Katar tezkeresi kabul edildi
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Katar'da Dünya Kupası Kalkanı Harekatı ...
SOL Parti: TEKEL açılsın, şirketler kovulsun
SOL Parti’nin 8 Ekim’deki Uşak Üretici Mitingi için öncesi İzmir İl Örgütü, ...
Çatı Bostanlı'da muhteşem sergi: Ateş Çemberinde İzmir- İşgalden Kurtuluşa
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu ve büyük yangının yüzüncü yılı dolayısıyla ...
 
Kadın avukatlara ölüm tehdidi!
İzmir Barosu'na kayıtlı bazı kadın avukatlara ölüm tehdidi içeren mesajlar ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın teklifine yanıt!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında ...
37 yaş küçük karısını 7 kurşunla öldürdü!
Ankara'da kıskançlık krizine giren 77 yaşındaki Muzaffer Ç., kendisinden ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri