ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,6470
    Dolar
  • Euro
    47,1602
    Euro
  • Altın
    4.395,450
    Altın
  • Bist-100
    10.747,00
    Bist-100
  • ADANA
    26/32°
    ADANA
  • ANKARA
    22/36°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/31°
    ANTALYA
  • BURSA
    23/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    25/34°
    IZMIR
  • KONYA
    21/32°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Türkiye- Suriye doğal gaz hattı açıldı
Türkiye- Suriye doğal gaz hattı açıldı
Kamuda zam pazarlığı çözüldü: İmzalar atılıyor
Kamuda zam pazarlığı çözüldü: İmzalar atılıyor
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Terör örgütü IŞİD'e yönelik 14 ildeki operasyonlarda 26 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Terör örgütü IŞİD'e yönelik 14 ildeki operasyonlarda 26 şüpheli yakalandı
Sinem’i katletti, keyif çatarken yakalandı
Sinem’i katletti, keyif çatarken yakalandı
27 Aralık 2021 Pazartesi - 14:42

Büyükşehir destekliyor, arıcının yüzü gülüyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi “Temiz Petek Projesi” kapsamında il genelinde 108 bin 400 peteği eksi 30 derecede şokladı.

Büyükşehir destekliyor, arıcının yüzü gülüyor!

Hizmetin kendilerine büyük yarar sağladığını söyleyen arı üreticisi Üstün Şimşek “Normalde biz şoklamayı dışarda yaptırdığımızda 40- 50 bin lira arasında ücret ödüyorduk. Bundan artık kurtulduk” dedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi yaşanan orman yangınlarının ardından mağdur olan arı üreticilerine sağladığı “Temiz Petek Projesi” ile yüzleri güldürdü.Büyükşehir Belediyesi arıcıların peteklerini -30 derecede şoklayarak temiz çerçeve ile tekrar kovanlarına koymasını sağlıyor. Büyükşehir Belediyesinin arıcıların en büyük sorunlarından biri olan büyük balmumu güvesine karşı hayata geçirdiği Temiz Petek projesi kapsamında il genelinde 108 bin 400 petek şoklandı.
Şimşek; 50 Bin liralık Maliyetten Kurtuldum
Köyceğiz’li arı üreticisi Üstün Şimşek Temiz Petek projesinin kendilerine maliyeti azaltmada büyük bir destek sağladığını ve projenin arıcılar için çok önemli olduğunu söyledi. Şimşek, “Arıcılıkla uğraşıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın getirdiği sistemle peteklerimizi -30 derecede şoklatıyoruz ve bütün hastalıklardan arındırıyoruz. Güvelerden temizliyoruz. Normalde biz şoklamayı dışarda yaptırdığımızda 40 - 50 bin lira arasında ücret ödüyorduk. Bir tek peteğin şoklanması 5 lira. Gerçekten çok maliyetliydi. Yangınlardan dolayı arıcılık çok kötü durumda. Bize destek olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ve ekibinden Allah bin kere razı olsun” dedi.

Bir başka arı üreticisi Hikmet Coşkun, “Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu temiz petek projesinden çok memnunum. Arıcılarımızın maliyeti düştü. Bu proje sayesinde arıcılarımızın şoklatma maliyeti yüzde 90 civarında düştü. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün’e teşekkür ediyoruz” dedi. Başkan Gürün: Arıcılarımıza Verdiğimiz Desteği Sürdüreceğiz Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Dünya çam balı üretiminde en fazla ürünü sağlayan Muğla’da, arıcılara destek için mobil şoklama üniteleri ile hizmet verdiklerini söyledi.

Başkan Gürün, “Türkiye’de üretilen çam balının yüzde 90’ı Muğla’da üretiliyor. Muğlamız orman varlığı bol olan bir şehir ve bu nedenle çamlarla kaplı dağlarımızda vatandaşlarımız için çam balı üretimi önemli bir gelir kaynağı. Bizimde burada yapılan üretimi desteklememiz ve özellikle yangınların olumsuz etkilerinden dolayı azalan bal miktarını tekrar aynı düzeye çıkarmak için projeler geliştirmemiz gerekiyor. Bu kapsamda arıcılarımızın en büyük sorunlarından birisi şoklama sorununa çözüm bulduk. Özel şoklama ile ilgili soğuk hava depolarında maalesef bazı olumsuzlar yaşıyorlardı. Bunları tespit ederek, gezici şoklama üniteleri kurduk. Arıcılarla temasa geçerek bulundukları yere peteklerini şoklamak için gidiyoruz. Petekler burada şoklanıyor ve tertemiz çerçeve ile tekrar kovanına koyuyor. Büyükşehir Belediyesi olarak arıcılarımıza verdiğimiz desteği sürdüreceğiz” dedi.

 
BDDK'dan 5 kişi hakkında suç duyurusu!
 
Migros ve CarrefourSA’dan indirim açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de satranç turnuvası!
Çiğli Belediyesi ile İzmir Satranç İl Temsilciliği ve Gençlik ve Spor ...
Umudun fidanları İzmir'de dikildi!
Rize'nin İkizdere ilçesinde yurttaşların taş ocağı için çalışan iş makinelerinin ...
Çeşme'de istihdam sorununa çözüm!
Çeşme Belediyesi ilçedeki istihdam sorununu çözecek “Çeşme Kariyer” portalını ...
 
Bayraklı'da Kadının Gücü!
Kadın Gücü Derneği Bayraklı Şubesi, yeni yıl öncesi birlik ve dayanışma ...
Kutlamalar Kiraz'dan başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, umut dolu bir yıl için kutlamalara Kiraz’dan ...
Gaziemir’de parklar yenilendi!
Gaziemir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün ...
 
Menderes’te can dostlar unutulmuyor!
Menderes Belediyesi tarafından sokak hayvanlarına yönelik yapılan hizmetler ...
Buca'de engellilere tam destek!
Buca Belediyesi’nin pandemi dönemi başında “Asla Yolda Kalmayacaksın” ...
Ödemiş'te Patates Festivali!
Patatesin yurdumuzdaki önemli üretim merkezlerinden olan Ödemiş, Ödemiş ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri