ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3276
    Dolar
  • Euro
    35,0684
    Euro
  • Altın
    2.309,700
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
21 Ocak 2022 Cuma - 16:11

Büyükşehir destekliyor, üreticiler kazanıyor!

Muğla Büyükşehir destek verdiği Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Kooperatiflerimizi birlik içerisinde üretmeleri ve Muğla’mızı daha iyi noktaya taşımaları için desteklemeye devam edeceğiz” dedi. 

Büyükşehir destekliyor, üreticiler kazanıyor!

‘Toprağını satma ürününü sat’ sloganı ile yola çıkan Muğla Büyükşehir Belediyesi, kooperatiflere verdiği desteği sürdürüyor.  Büyükşehir Belediyesi bu güne kadar 21 kooperatif ile üretim ve işbirliği protokolü imzalarken, son olarak yine Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle kurulan Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin açılışı gerçekleştirildi. Kooperatifin kurulması için önemli destek veren Büyükşehir Belediyesi, kendisine ait olan binayı yenileyerek kooperatife tahsis etti. Ayrıca kullanılacak tüm ekipmanları temin edilerek kooperatifin hizmetine sunuldu.

 Açılışa Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün,  Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı ve CHP Dalaman İlçe Başkanı Sezer Durmuş, CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, İYİ Parti Dalaman İlçe Başkanı Bahadır Bakıcı ve kooperatif üyeleri katıldı.

Sezer Durmuş: Muğla Büyükşehir Belediyesine Teşekkür Ederiz
Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Sezer Durmuş, Büyükşehir Belediyesinin destekleri sayesinde aracıları ortadan kaldırarak üreticinin daha fazla kazanacağını söyledi. Durmuş, “Kooperatifimizi kurma çalışmalarına bir yıl önce başladık. 8 kurucu ortağımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda Muğla Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurduk ve Dalaman’da bir ilki gerçekleştirdik. Amacımız Dalaman’lı çiftçilerimizin yetiştirdikleri tarımsal ürünleri değerlendirerek ürünleri aracısız olarak tüketicilere ulaştırmaktır. Yaratılan katma değirin Dalaman’da kalmasını sağlıyoruz. Ana ürünlerimizi Dalaman’ın kırsalında yetiştirilen ürünler oluşturuyor. Bu güne kadar 4 ton kuru incir, 1 ton zeytinyağı, 4 ton nar suyu, 250 kg nar ekşisi, 5 ton keçiboynuzu, 7,5 ton susam, 50 teneke bal ve 250 ton narenciye işledik. Dalaman’da üretilen 50’ye yakın ürün kooperatifimiz aracılığıyla satışa sunulmuştur. Bir yıl olmadan önemli bir aşama kaydettik. Burada bir başarı varsa en önemli pay Muğla Büyükşehir Belediyesine aittir. Kullandığımız bina tadilatı yapılarak Büyükşehir Belediyesi tarafından kooperatifimize tahsis edildi. Binamızda bulunan tüm ekipmanlar Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanmıştır. Bu destekler olmadan bizim bu noktaya gelmemiz mümkün olmazdı. Büyükşehir Belediye Başkanım Osman Gürün başta olmak üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına Dalaman halkı adına teşekkür ederim” dedi.

Gürün, “Dalaman’da Üretilen Ürünlerin Büyükşehir Garantisi Altında Olduğuna Dair Mühür Vuruyoruz”
Tarımsal üretimin Muğla’da büyük önem taşıdığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, üreticiyi desteklemeye ve tarımsal faaliyetleri arttırmaya yönelik projelerin artarak devam edeceğini söyledi. Başkan Gürün “Bu gün burada belediyemize ait olan binayı kooperatifimize tahsis ettik. Bütün üretim araçları Büyükşehir Belediyesi tarafından alındı. Üretilen her ürünün pazarlaması ile ilgili de katkıda bulunuyoruz. Biz ürünleri Muğla Büyükşehir Belediyesinin garantisi altında olduğunu gösteren mühür vuruyoruz. Bizde diğer büyükşehir belediyelerinin sarış mağazalarında bu ürünleri tanıtıp gönderiyoruz. Muğla’da protokol iş birliği yapılan 21 adet kooperatifimiz var. Bunu gittikçe arttırıyoruz. Tarım ve hayvancılığın gelecekte çok önemli bir yere sahip olacak. Gençlerimizi tarıma doğru yönlendirmemiz gerekli.  Kooperatiflerimizin birlik olarak Muğla’mızı daha iyi noktalara taşıyacağını düşünüyorum”
dedi.

Hizmette Ayrımcılık Bizim Felsefemizde Yok
İl genelinde tüm ilçelerin ihtiyaçlarına yönelik hizmetler götürdüklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, hiçbir ayrım yapmadan yatırım yaptıklarını belirtti. Gürün “Dalaman’da 2014-2019 yılları arasında toplam olarak 76 milyon 319 bin liralık yatırım yaptık. 2019-2021 arasında 17 milyon 903 bin liralık yatırım gerçekleştirdik. Toplamda 94 milyon liralık yatırım yaptık. Şimdi de 32 milyon liralık alt ve üst yapı yatırımı yapıyoruz. İhalesi tamamlandı ve yer teslimini gerçekleştirdik. İlçeler arasında ayırım yapmıyoruz. Her ilçenin acil ihtiyaçlarını belirliyoruz o ihtiyaçlar içerisinde hizmet ediyoruz. Hizmette kesinlikle bir ayrımcılık yapmıyoruz. Bu bizim felsefemize uygun değil” dedi.

 
Soyer'den Karakayalı'nın çağrısına olumlu yanıt!
 
Kuşadası Belediyesi'nin en hızlı birimi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer’den Başsavcı Öztürk’e ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na ...
Balçova'daki kritik projede sona gelindi!
Geçen yıl 2 Şubat’ta yaşanan yoğun yağışların etkilediği Balçova Çetin ...
Torbalı Belediyesi’nden çocuklara masal dinletisi!
Torbalı Belediyesi, 3-9 yaş arası çocukların sömestr tatilini eğlenceli ...
 
Nar Çiçekleri'nin karne heyecanı!
Narlıdere Belediyesi’nin bünyesindeki Nar Çiçeği Anaokulları’nda karne ...
Çiğlili ebeveynler eğitimde!
Çiğli Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından, çocuk ...
Eksikleri gidermek için tatil iyi bir fırsat!
Yarıyıl tatiline giren öğrencilere önerilerde bulunan Gaziemir Belediyesi ...
 
Sadece Kadın, Bayraklı’da sahnelendi!
Bayraklı Belediyesi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık ...
Menderes'te örnek dayanışma!
Menderes Belediyesi soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı ...
Kemalpaşa'da Halk Kart Projesi büyüyor!
Kemalpaşa Belediyesi’nin hayata geçirdiği, ihtiyaç sahibi vatandaşların ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri