ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,3797
    Dolar
  • Euro
    45,6542
    Euro
  • Altın
    4.286,280
    Altın
  • Bist-100
    9.350,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/36°
    ADANA
  • ANKARA
    11/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    20/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/36°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Özgür Özel: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na 'Kurultay tertemiz' dedi
Özgür Özel: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na 'Kurultay tertemiz' dedi
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Netanyahu 'boşaltın' çağrısı yaptı yarım saat sonra Tahran'dan duman yükseldi
Netanyahu 'boşaltın' çağrısı yaptı yarım saat sonra Tahran'dan duman yükseldi
Erdoğan, Pezeşkiyan ile telefonda görüştü
Erdoğan, Pezeşkiyan ile telefonda görüştü
15 Şubat 2021 Pazartesi - 13:17

Büyükşehir’den önce internet sonra tablet desteği

İzmir Kemalpaşa'ya 33 kilometre uzaklıktaki Hamzababa Mahallesi’nde telefonla internete ulaşmak ve EBA üzerinden derse girmek için her gün 1 kilometre yürüyen öğrenciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzaktan eğitime verdiği destekle önce internete ve ardından tablete kavuştu. Öğrenciler artık derslerinde daha başarılı olacaklarını söyledi. 

Büyükşehir’den önce internet sonra tablet desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzaktan eğitim sürecinde sıkıntı yaşayan öğrencilere verdiği destek devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi evlerinde bilgisayar olmadığı için ebeveynlerinin telefonuyla derslere katılmak zorunda kalan Hamzababa Mahallesi’ndeki öğrencilere tablet dağıttı. EBA’ya ancak yüksek bir tepedeki barakadan bağlanabilen öğrenciler için İzmir Büyükşehir Belediyesi önce köye kablosuz internet hattı çekmişti. Köy kıraathanesi ise düzenlenerek EBA noktasına dönüştürülmüştü.



Kaçar: "Uzaktan eğitime desteğimiz sürecek"
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, pandemi döneminde de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sosyal ve demokratik belediyecilik anlayışı gereği olanakları sosyal ve ekonomik açıdan sınırlı tüm öğrencilerin ve ailelerin yanında yer almaya devam ettiklerini belirtti. "İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve öğrencilerimizin eğitimden geri kalmamalarını sağlamak için öğrencilerimize tabletlerini ulaştırdık. Uzaktan eğitimde sıkıntı yaşayan bölgelerde belediyemizin tüm olanaklarını seferber ederek öğrencilerimize internet ve tablet desteğini sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.



Muhtar Özer: "Çocuklarımız artık rahatlıkla derse giriyor"
Hamzababa Mahallesi Muhtarı Ali Ercan Özer daha önce çocukların internete bağlanmasını sağlamak için günde 1 kilometre yürüdüğünü ve internetin çektiği tepedeki barınağa gittiğini hatırlatarak, "İnternet paketleri bittiği zaman da bir hafta derse girse 3 hafta giremiyordu. Geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi köye internet hattı çekti ve bir EBA sınıfı oluşturdu. Çocuklarımız annelerinin ve babalarının telefonlarıyla ders yapıyorlardı. Bugün de tablet dağıtıldı. Şimdi tabletleri ile ders çalışıyorlar. Artık çok rahatlar. Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 


Daha başarılı olacağız
9. sınıfa giden Huriye Naz Topbaş, "İlk başlarda internetimiz yoktu, telefonlar zor çekiyordu. Ders çalışmak için dağa gidiyorduk. Çok zorluk çektik. Şimdi sıcak yerde ders çalışıyoruz,  tabletlerimiz var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e teşekkür ediyoruz" dedi.
Yine 9. sınıf öğrencisi Nida Çelik artık hem internetleri hem de tabletleri olduğu için çok daha başarılı olacaklarını söyledi. 2’nci sınıf öğrencisi Cemre Sultan Çelik, artık derslerinden geri kalmayacaklarını belirterek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

 
TÜİK Başkanı görevden alındı
 
İzmir Büyükşehir'den üniversiteye hazırlanan gençlere 125 TL destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜİK Başkanı görevden alındı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığına, Başkan Yardımcısı Ahmet ...
Menemen'de işçi isyanı büyüyor! BELEDİYE BİNASINA YÜRÜDÜLER...
Menemen Belediyesi'ne bağlı META-SU ve MENAŞ şirketlerinde çalışan, AK ...
İzmir'de PKK operasyonu; 7 gözaltı
İzmir'de terör örgütü PKK üyesi oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları ...
 
Yarışma sonuçlandı: Birinciliği Azerbaycanlı sanatçı kazandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ...
Bir haftada 29 bin 48 kişiye işlem yapıldı
İçişleri Bakanlığı, 8-15 Şubat tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasına ...
Yüz yüze eğitim kar engeline takıldı
Salgın tedbirleri kapsamında 15 Şubat itibarıyla kademeli olarak başlaması ...
 
"Pes" dedirten Nusret afişi
Galata Kulesi'nin bulunduğu meydanda tarihi binanın tadilat işlemleri ...
Oktay Gökdemir hayatını kaybetti
Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, ...
3 sağlık çalışanı daha korona kurbanı
Türk Tabipleri Birliği (TTB), Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri