ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3809
    Dolar
  • Euro
    34,7793
    Euro
  • Altın
    2.394,640
    Altın
  • Bist-100
    10.241,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/27°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Polat'tan YHT garı tepkisi: 'Bir yandan damı akıyor, diğer yandan dolar basıyor!'
CHP'li Polat'tan YHT garı tepkisi: "Bir yandan damı akıyor, diğer yandan dolar basıyor!"
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Dehşet anları... Ailesini rehin aldı!
Dehşet anları... Ailesini rehin aldı!
Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı!
Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı!
10 Ocak 2024 Çarşamba - 17:45

CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Eşki projelerini anlattı

CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Eşki, SONKALE TV canlı yayınında projelerini anlattı. Eşki, temel belediyecilik hizmetleri, dayanışmacı Bornova, eşitlikçi Bornova, dirençli kentler, doğayla uyumlu estetik Bornova, spor ve kültür başlıkları altında 114 projeyi hayata geçireceklerini belirterek, "Bugüne kadar kimsenin yüzünü kara çıkarmadım. Bornova halkına söz veriyorum. Onların istediği gibi bir başkan olacağım" dedi.

CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Eşki projelerini anlattı

SONKALEİZMİR-SONKALE TV'de gazeteci Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtlayan CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Eşki, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi çalışmalarını anlattı. Bornova Belediyesi'nin son 20 yılına hakim olduğunu ve sorunları çok iyi bildiğini dile getiren Eşki, 7 başlık altında 114 projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

"DAHA İYİ BİR BORNOVA İÇİN ADAY OLDUK"

Bornova'da daha iyi bir belediyecilik olabileceğini düşündüğü için yola çıktığını belirten Ömer Eşki şöyle konuştu:

"Ben kamucu kültürden gelen biriyim. Belediye para biriktirme, kar etme yeri değil. Belediye topluma hizmet yeri. Hizmetin de bir sınırı olmaz. Bornova'da daha iyi belediyecilik olacağını düşündüğümüz için 4 yıldan bu yana projeler, çalışmalar yaptık. 'Bu işler doğru gidiyor' diyebileceğimiz bir süreç olmadı. Örgütün yetiştirdiği, örgütün de sahip çıktığı bir adaylık süreci içerisindeyiz. Ben ve arkadaşlarım Bornova'nın her yerinde orta ya da alt sınıftaki ailelerin çocukları olarak yaşayan, üniversite eğitimini Bornova'da alan, herkesin sorunlarına hakim olan ve çözüm üretebilecek insanlarız. Yaşadığımız coğrafyaya, memleketimize en iyi hizmeti verebileceğimizi düşündüğümüz için aday olmaya karar verdik."

"KURULTAYDA ÖZGÜR ÖZEL'DEN YANA TARAF OLDUK"

CHP kurultayından çıkan değişim sonucuyla ilgili konuşan Eşki şöyle devam etti:

"Kurultayda çok net Özgür Özel'den yana taraf olduk. İzmir'de bu bayrağı taşıyan ve açık açık beyan eden, tüm riskini siyaseten üstlenen bir yapının içerisindeydik. Bu bizi belediye başkanı yapsınlar diye değildi. Ne olursa olsun biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Damarlarımızdaki kanı nasıl değiştiremezsek bu da öyle. Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy veren kitlenin talebinin gerçekleşmesini istedik. Seçim kaybıyla partiler yıkılmaz. Seçmen kaybıyla her şey kökünden değişebilir. O gün Cumhuriyet Halk Partisi için kırılma noktasıydı. Seçim kaybından seçmen kaybına gidebilirdi süreç. Bornova İlçe Başkanımız Ertürk Çapın tarihi bir karar aldı. O süreci de beraber yürüttük. İlçe başkanlığı olarak aldıkları tavırla değişime destek oldular. Genel Başkanımız Özgür Özel, göreve geldiğinden bu yana beklenenin üzerinde bir performans sergiledi. Çok iyi bir parti meclisimiz var. Yaş ortalaması 43. Öyle çok aristokrat ve teknokrat bir kadro değil. Alışılmışın dışında etkin simaların yer aldığı bir parti meclisi. Siyaseti bir mücadele alanına çevirmiş, yaşam tarzıyla da bu anlayışa uygun isimlerle genel başkan bu süreci götürüyor. Bunun İzmir'e de net yansıyacağını düşünüyorum. Sokaktaki talep de bu. Bizim yaş aralığımızda belediyeciliği bilen insanları arıyorlar. O profile en uygun kişiyim. Kendime güveniyorum."

"SEÇİMİ KAÇ FARKLA ALACAĞIMIZLA İLGİLİ FARK EDER"

Bornova'daki diğer adaylarla ilgili soruyu yanıtlayan Ömer Eşki, "Tüm adaylar Bornovalı. Herhangi biri dışarıdan gelmedi. Bornova'da ilçelerin aday sayıları genelde aynı. Mesela Çiğli'de ve Buca'da 20'nin üzerinde olur. Bornova'da 14-16 arası olur. Urla pik yaptı. Adaylığa başvururken beklediğim rakam 12 ile 16 arasındaydı Şaşırtan bir şey yok, hazırlıklı olduğumuz bir durum. Bu güzel bir şey. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ne kadar iddialı olduğunu gösteriyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 2-3 isim geziyor ortada. Bizim için seçimi kaç farkla alacağımızla ilgili fark eder" dedi.

BORNOVA'NIN SORUNLARINI ANLATTI

Bornova'nın sorunları ile ilgili değerlendirme yapan Ömer Eşki şunları kaydetti:

"Bornova'da 3 temel problem var. Birincisi aslında hepsinin temeli, kurumsallık sorunu. Her 5 yılda bir başkan gidiyor, diğeri geliyor. Sürekli bir belediyecilik yapılamıyor. Her gelen de kendi belediyesini kurmaya çalışıyor. Kurumsallık kurulamamış. Bir hizmet başlar ve devam eder. Başkandan başkana değişen hizmet olmaz. Vatandaşta karşılık bulmuşsa o hizmet devam etmeli. Mesela Bornova Belediyesi'nin Şehir Tiyatrosu çok ünlüdür. Bence İzmir'in en iyisidir, köklü bir tiyatrodur. Başka bir belediye buna girmez. Bu çok yanlış bir şey. Belediye başkanları belediyelerin sahipleri değil. Başkanlar bir numaralı belediye çalışanıdır. Amacı da vatandaşa hizmettir. 'Her şey benim eserim olsun' diye giderseniz hiçbir eser bırakamazsınız. Ben Bornova Belediyesi'nin son 20 yılına hakimim. Sırrı Aydoğan döneminde gençlik kolları başkanıydım. Kamil Okyay Sındır döneminde siyasi danışmandım. Olgun Atila döneminde tekstil kursların hocalığını yaptım. Mustafa İduğ döneminde sendika başkanlığı yaptım. Her gelen kendinden öncekini yetersiz gösterip hizmetleri kenara bırakmaya çalıştı. Ben bunu yapmayacağım. Bu 20 yılın içerisinde süregelen bir yapının devamıyım. Sabah Barbaros Mahallesi Muhtarlığı'na gittik. Eski Dost Market'in olduğu yer... Olgun Atila'nın yaptığı doğru bir projeydi. Dost Market'lerin sayını artırıp, açacağız. Bunu yaparken o belediye başkanının ismini duyurarak yapacağız. Birinin isminin büyümesi sizin isminizi küçültmez. Kamil Sındır döneminde yapılan deprem etüt merkezi var. Bugün görüyoruz ki çok büyük bir ihtiyaçmış. Kurumsallık çözülürse geriye kalan her şey çözülür.

VATANDAŞTAN TEMİZLİK ŞİKAYETİ GELİYOR!

İkinci sorun temizlik. Vatandaştan aldığımız en önemli şikayet. Üçüncüsü ise asfalt, kilit parke taşı ve çukurlar gibi problemler. Bu Bornova Belediyesi'nin tek başına halledebileceği problem değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZSU ile kazı yapan diğer kurumlarla koordinasyon sağlanırsa başarılı olunabilir. Yetkiniz kadar güçlüsünüz. Bu sorunlar tamamen aşılır deme iddiasına sahip değilim. Benim yapmaya çalışacağım şey şu. Bornova Belediyesi dışındaki kurumlarla, kimin kazı yapma ihtimali varsa herkesle diyalog sağlamak ve hızlı bir şekilde kapatmak. Herhangi bir kurum bir yeri kazmaya başladığında diğerlerine 'Burada bir işiniz var mı?' diye sorup kapatılmasını üstlenmek istiyoruz. Bizim başlıklarımızdan biri de 'Doğayla uyumlu estetik Bornova'. Kaldırımın, ışığın, çiçekliğin, bankın hepsinin birbiriyle uyumlu olması lazım. Bunların temelinde kurumsallık yatıyor. Sorun çıkmasını engelleye uğraşacağız."

7 BAŞLIKTA 114 PROJE

Göreve gelmesi halinde hayata geçirecekleri projeleri anlatan Eşki şunları söyledi:

" 114 proje hazırladık.7 başlık altına topladık. İlki 'Temel belediyecilik hizmetleri.' Türkiye'nin her yerinde başkanların şov belediyecilik hayali var. Belediyenin temel hizmetleri var. Temizlik, asfalt, yol, kaldırım, parklar bir de zabıta hizmetleri. Bu anlamda birinci sıraya bunu koyduk. Bornova temiz olacak. İnsanlar kapıya çıktıklarında çöpün içerisinden geçmeyecek. Asfaltı, çukuru, hendeği gibi konularda 'Ya bu ne kardeşim' diyebilecekleri bir durum olmayacak. Asfalt plant tesisiniz olabilir ama Çamdibi'nde, Altındağ'da, Doğanlar'da öyle yerler var ki bu asfaltı dökecek makinalar giremiyor. Onun için asfalt robotu gibi makinalara ihtiyacınız var. Kaldırım işgalleri hat safhada. Pazar yerlerinde karmaşa var. Temel belediyecilik hizmetlerini amasız, bahanesiz hayata geçireceğiz.

İkinci başlığımız 'Dayanışmacı Bornova.' Eskiden alt ve orta sınıf vardı, artık yok. Bu, bizi sosyal yardıma muhtaç bir toplumla karşı karşıya getiriyor. Belediyelerin omuzundaki yük artıyor. Hükümet vatandaşa müşteri gibi bakıyor. Bizim geldiğimiz kamucu kültür vatandaşa sahip çıkmayı bize öğretti. Sosyal yardıma ağırlık vereceğiz. Sadece Dost Marketler kurmak değil. BELGEM Dershanesi'nin kapasitesini artırıp ihtiyaç sahibi insanların çocuklarını eğitimle buluşturacağız.

Üçüncü başlığımız 'Eşitlikçi Bornova.' Dezavantajlı bir kesim bırakmamaya çalışacağız. Kadınların ezildiği bir toplum halinden çıkarmaya çalışacağız. Çocukların yaşamla buluşması için çalışacağız. Engelliler için daha iyi bir kent, sokak hayvanlarımıza doğru tekniklerle hizmet edeceğiz.

Diğer başlığımız 'Dirençli kentler.' Bu kavramın etrafında örgütleneceğiz. Yapı stoğu doğru tayin edilecek. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacak.

"DRAMALILAR KÖŞKÜ ATIL HALDE"

Doğayla uyumlu estetik Bornova... Tabelasından çiçekliğine, bankından büfesine, taksi durağından sokak kaldırımına kadar şık, estetik tek tip hal alınması sağlanacak. Dramalılar Köşkü Bornova'ya kazandırıldı ancak şu an atıl durumda. Facebook istasyonuna verildi. Oranın tekrar müze haline getirilmesi gibi bir planımız var.

"SPORU ULAŞILABİLİR HALE GETİRECEĞİZ"

Spor ve kültür diğer bir başlıklarımız... Sporu ulaşılabilir hale getireceğiz. Tüm toplumun sporla iç içe olabileceği bir ortam yaratacağız. Spor tesislerini yaşayan bir yer olarak görüp sürekli bakımı ve onarımını yapacağız. Homeros Batı dünyasının temelini atan kişi olarak bilinir. Bornova'da doğmuş, büyümüş, yaşantısını burada geçirmiş.Bornova'da Homeros'la ilgili bir şey yok. Bugün İrlanda'ya, İtalya'ya, Amerika Birleşik Devletleri'ne gidin Homeros'la ilgili bir şeyler görürsünüz ama Bornova'da yok. Homeros'la ilgili çok ciddi bir çalışma yapacağız. Turizm master planımızın odak noktası olacak. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu İzmir'deki en iyi tiyatro grubu. Mevcut şartlarla en iyisini yapıyorlar ama çok daha iyi bir sahneyle devam edecekler. Acil şekilde oranın büyütülmesi, değiştirilmesi ve sağlamlaştırılması lazım. Kapasitenin üzerinde oyunlar sahneleyebilirler. Bornova'yı müzeler kenti haline getirmek istiyoruz. 12 civarı müze var, biz onu 20'nin üzerine çıkarmak istiyoruz. Mesela Ayakkabıcılar Sitesi var, bir Ayakkabıcılık Müzesi kurmak istiyoruz. Homeros müzesi, levanten yaşam müzesi, yörük yaşam müzesi gibi çalışmalarla Bornova'yı müzeler kenti yapma amacımız var.

"EĞİTİM TEK KURTULUŞUMUZ"

Üniversite öğrencilerinin barınma sorununa da değinen Eşki sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bornova Belediyesi'nin yakın tarihte 3 yurdu olacak. Yurt belediye için ağır bir yük. Bornova Belediyesi, bir ilçe belediyesinin kapasitesine göre yurt anlamında iyi bir noktada. Bu da yeterli olmayacak. Firmaların sponsorluk durumları var. Daha önce Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi döneminde askıda fatura uygulaması vardı. Biz de 'askıda kira' diye bir uygulamaya gideceğiz. Uygun şartlarda ev bulamayan öğrencilere gerekirse ev tutacağız ve bunu iş insanlarıyla karşılayacağız. Ya gitsinler cemaat yurtlarında kalsınlar ya da eğitimsiz kalsınlar. Hükümet bunu destekliyor. Ya benden olsun cemaatte ya da cahil kalsın anlayışı var. Bunun karşısında direnecek bir yönteme ihtiyacımız var. Ben Kemalist bir adamım. Her zerresini işledim. Büyük Taarruz'dan önce Mustafa Kemal'in Anadolu'daki tüm köylerden yardım alarak tüm halkı savaşa dahil ettiği bir organizasyon var. Eğitim bizim tek kurtuluşumuz. Bu mücadeleyi hayata geçirmek için ne kadar imkan varsa zorlayacağız."

"KİMSENİN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARMADIM"

Yerel seçim öncesi kendi adaylığı ile ilgili konuşan ve seçmene mesaj veren Ömer Eşki sözlerini şöyle tamamladı:

"15-20 yıldır bu sürecin içerisindeyim. Mustafa İduğ Bornova'da yanlış hatırlamıyorsam 27 Ocak'ta açıklanmıştı. Olgun Atilla 9 Şubat'ta açıklanmıştı. Kamil Okyay Sındır da Şubat'ın ilk haftası. Biz daha normal takvime gelmedik. Önümüzdeki hafta Tandoğan Mitingi'nden sonra genel merkezin karar noktasına geleceğini tahmin ediyorum. İşin doğal seyri bu şekilde. Ben bu örgütün yetiştirdiği biriyim. Mustafa Kemal değerlerine sol değerlerle sahip çıkalım. Tesadüflerle çıkıp aday olmuş biri değilim. Hayıt boyu bu mücadele içerisindeydim. Kapının önünden geçerken gelip dosya almış biri değilim. Ben Bornova siyasetinin, emek kesiminin, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin ve Bornova'da yaşayan birçok insanın teşvikiyle adaylaştım. Bugüne kadar aldığım görevleri başarıyla yerine getirdim. Bugüne kadar kimsenin yüzünü kara çıkarmadım. Bornova halkına söz veriyorum. Onların istediği gibi bir belediye başkanlığı yapmaya çalışacağım. Halkıma ve beni yetiştiren sol değerlere bağlı kalarak göğüs kabartıcı bir dönem geçirmeyi hayal ediyorum."

 

 
Süreyya Berfe'ye İzmir'de son görev!
 
Türkiye'ye Brezilya kalçası ameliyatı için geldi, yaşamını yitirdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Temiz: Aile bütçesi üzerindeki yükü hafifleteceğiz!
Saha çalışmalarına Çamdibi’nde devam eden Bornova Belediye Başkan A.Adayı ...
CHP’li Berk Hızlıateş: Gazeteciler toplumun vicdanıdır!
CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Berk Hızlıateş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
AK Parti Eskişehir adayından gazetecilere: Sizi maaşa bağlayacağım!
AK Parti'nin Eskişehir adayı İdris Nebi Hatipoğlu gazetecilerle bir araya ...
 
Erdoğan 9. kez dede oldu...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9'uncu torunu dünyaya geldi. Bebeğe, ...
İYİ Parti'de 6 istifa: 'Tabela partisi oluruz...'
İYİ Parti Antalya İl Yönetim Kurulu üyesi 6 kişi, partinin özellikle Antalya'da ...
AK Partili Saygılı'dan 30 ilçe ve Büyükşehir mesajı...
AK Parti İzmir il Başkanı Bilal Saygılı, seçim hedeflerini 30 ilçe ve ...
 
Jale Karasu’ya Bayraklı’da STK’lardan sıcak karşılama...
CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Gazeteci Jale Gönüllü Karasu, ...
İmamoğlu'dan Murat Kurum yorumu...
İBB'nin mevcut başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan, Cumhur İttifakı'nın aday olarak ...
Murat Kurum, İstanbul için kampanya sürecini başlattı... İmamoğlu'ndan mı esinlendi!
AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum, adaylığının duyurulmasının ardından ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri