ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3552
    Dolar
  • Euro
    34,7075
    Euro
  • Altın
    2.437,590
    Altın
  • Bist-100
    9.991,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
18 Şubat 2021 Perşembe - 14:03

CHP'DEN TİYATROLU İSYAN! Tarım bakanına Fransa nişanı, köylüye kredi, icra, faiz nişanı taktılar...

İzmir'de CHP Konak İlçe Teşkilatı, çiftçinin zor durumuna dikkat çekmek amacıyla mini bir tiyatro gösterisi eşliğinde basın açıklaması yaptı. 2012 yılında Fransa Tarım Bakanı'nın Fransız köylülerine verdiği destekten dolayı dönemin Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'e taktığı şövalye nişanına gönderme yapan CHP'liler, zor durumdaki bir çiftçiyi canlandıran kişinin boynuna "Kredi", Faiz", "İcra" nişanlarını taktı. Gruşçu, "Milletin efendisini köle ettiler, ele güne muhtaç ettiler" dedi

CHP DEN TİYATROLU İSYAN! Tarım bakanına Fransa nişanı, köylüye kredi, icra, faiz nişanı taktılar...

İkbal ERKAN/SONKALEİZMİR- CHP Konak İlçe Teşkilatı, bugün öğlen saatlerinde, "Başka Bir Tarım Mümkün" sloganıyla Kemeraltı girişinde kitlesel bir basın açıklaması yaptı. Çiftçinin ve üreticinin yaşadığı zor duruma dikkat çekmek amacıyla yapılan açıklamada, mini bir tiyatro eşliğinde, Türk hükümetinin başka ülkelerdeki çiftçiyi desteklemek amacıyla uyguladığı icraatlar eleştirildi. 2012 yılında Fransa Tarım Bakanı'nın Fransız köylülerine verdiği destekten dolayı dönemin Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'e taktığı şövalye nişanı töreni canlandırılırken, Türk üreticisinin yeterince desteklenmemesi, ithalat ve ürün- fiyat politikalarına tepki gösterildi.

KREDİ, FAİZ, İCRA NİŞANI...

Temsili Fransa Tarım Bakanı, takılan nişan için teşekkür ederken, boynuna "kredi", faiz", "icra" nişanlarını takılan temsili Türk çiftçisi ise "Konuşacak çok fazla şeyimiz var ama dermanımız yok, görüldüğü gibi ayağa kalkacak dermanımız yok. Biz de şunu söylemek istiyoruz kısa ve öz. Milletin efendisini köle ettiler, ele güne muhtaç ettiler. Biz de bu hükümetimizi ödüllendireceğiz. İlk seçimde 'Bye Bye'nişanını hükümete takacağız" ifadelerini kullandı.

PAKDEMİRLİ'YE DE NİŞAN TAKIN

CHP İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ise "şahsım hükümetinin" Türk üreticisini bedbaht hale getirdiğini, yoksullaştırdığını ve açlığa sürüklediğini belirtirken, temsili Fransa Tarım Bakanının yanı sıra Rusya, Ukrayna ve Brezilya tarım bakanlarına bir çağrı yaptı. "Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye ülkenizi kalkındırmak için canla başla çalıştığından nişan takmanızı bekliyoruz. Türkiye'de tarımı, köylüyü ve çiftçiyi bitiren ve ülkelerinizi kalkındıran Bakan Pakdemirli, kendisine nişan takmanızı hak ediyor" diyen Gruşçu, alkış aldı.

HADİ BİZİ DİNLEMİYORSUNUZ KÜÇÜK ORTAĞINIZ MHP'Yİ DİNLEYİN

CHP'li Gruşçu, 2010-2012 yılları arasında Türkiye'nin Fransa'dan yaklaşık 250 milyon dolarlık canlı hayvan ve et ithalatı yaptığını anlattı. Yurttaşın çektiği yoksulluk, açlık ve sefaletten dolayı ilk seçimde iktadara demokrasi nişanını sandıkta takacağına işaret eden Gruşçu, "Erdoğan’ın şahsım hükümeti, çiftçimizi perişan etmiştir. Çiftçi mazotçuya borçlu, gübre satana borçlu, yemciye, tohumcuya borçlu, Tarım Kredi Kooperatiflerine borçlu, Ziraat Bankası’na borçlu… Çiftçinin traktörüne, tarlasına, ineğine haciz yağıyor. Henüz bu hafta içinde Yozgat Yerköy’den acı bir haber aldık. Bir çiftçimiz, Osman Yılmaz, pancarı tarlada kalınca, 25 bin lira borcunu ödeyememiş, traktörüne haciz konmuş. Osman Yılmaz bunun yükünü taşıyamamış, kalp krizi geçirerek vefat etmiş. Şimdi bu ölümün sorumlusu kim? (Gelin çiftçinin kredi kooperatiflerine ve Ziraat Bankası'na borçlarını yapılandıralım. Çiftçiye rahat bir nefes aldıralım) diye kaç zamandır söylüyoruz, dinlemiyorlar. Milletvekillerimizin önergeleri komisyonlarda bekliyor. Hadi bizi dinlemiyorsunuz. Küçük ortağınız MHP’nin bazı milletvekilleri dediler ki (bu iş böyle gitmez, bu borçları yapılandıralım) Bunların sesine kulak verin" diye konuştu.

MİLLETİN EFENDİSİNİ KÖLE ETTİLER

CHP'li Gruşçu şöyle devam etti:
"Milletin efendisini köle ettiler. Ele güne muhtaç ettiler, yüksek faize mahkum ettiler. Çiftçimiz kan ağlıyor.Çiftçimiz tarımı terk etmeye başladı. 2002 yılında 26 milyon 579 bin hektar olan tarım alanımız, 2019’da 23 milyon hektara düştü. 3,5 milyon hektar, yani 3 Trakya büyüklüğünde alan ekilemiyor. Çiftçi tarımdan koptu, 2011 yılında Çiftçi Tarım Bağkurlu sayısı 1 milyon 121 bin kişiyken, 2020 yılında bu sayı 556 bin kişiye düştü. Çiftçinin hakkını savunan yok, yasa var uyan yok! 2006 yılında yürürlüğe giren Tarım Kanunu’nun 21. Maddesinde (tarımsal desteklemelere ayrılacak pay gayri milli hasılanın yüzde 1’inden az olamaz) düzenlemesi getirilmiştir. Ancak aradan geçen 14 yılda tarımsal desteklemelere bütçeden ayrılan pay hiçbir zaman yüzde 1’i bulmadı. Çiftçimiz şu anda 211 milyar lira hükümetten alacaklı. Bu para neden çiftçimiz için harcanmadı? Tarım Mahsulleri Ofisi kurulmuş Tarım Kooperatifi var ama çiftçiye yardım etmiyor. Çünkü Ziraat Bankası, tarım kooperatiflerini çiftçi kuruluşları olarak kabul etmiyor. Ancak aynı Ziraat Bankası vergi cenneti olan Virjinya adasındaki özel bir türk iletişim şirketine bir kalemde 1.6 milyar dolarlık kredi desteği sağlıyor. Çiftçim aç, çiftçim mağdur. Çiftçimin takibe düşen kredi miktarı 5 milyar 288 milyon lira. Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçiye kullandırdığı kredi miktarı 2020 yılının ilk 9 ayında 7,7 milyara ulaştı. Erdoğan’ın şahsım hükümeti esnaftan, çiftçiden esirgediğini, faiz lobilerinden, bankerlerden esirgemiyor."
 

 
Yolcu garantisi verilmişti, açık belli oldu
 
Başkan Soyer'den eczacılara teşekkür ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Büyükşehir 2 yılda 310 milyon TL'lik arazi aldı
Yeni proje ve yatırımlar için ihtiyaç duyulan her yerde arazi ve bina ...
Bornova'da okul zili Başkan İduğ'dan...
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, koronavirüs salgını nedeniyle ...
Karabağlar’ın fidanlığı yeşerdi
Karabağlar Belediyesi’nin park ve bahçelerde kullanacağı çalı ve yer örtücü ...
 
Başkan Sandal'dan mahalle ziyaretleri... PROJELER TEK TEK HAYATA GEÇECEK!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede yapımı süren ve başlayacak ...
Başkan Soyer’den, İzmir Eczacı Odası’na teşekkür ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Eczacı Odası Başkanı ...
Buca'da doğal afetlere hazırlık
Ülke genelinde meydana gelen afetlerde, yaraları sarmak için tüm imkânlarını ...
 
Karşıyaka'da martı operasyonu
Karşıya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne ve İzmir İtfaiyesi'ne ...
Büyükşehir'den can dostlara 7/24 hizmet
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sokak hayvanlarına yardım eli uzatmak ...
Çiğli Belediyesi ve İKÇÜ'den ortak çalıştay
Çiğli Belediyesi tarafından, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bağımlılıkla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri