ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4084
    Dolar
  • Euro
    34,8183
    Euro
  • Altın
    2.431,990
    Altın
  • Bist-100
    9.978,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
12 Mart 2024 Salı - 12:14

CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık projelerini açıkladı...

CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık, "Gaziemir için hazırız" sloganıyla projelerini açıkladı. Kent trafiğini çözmek için planlanan metro ve tramvay hatlarıyla ilgili bilgi veren Işık, rekreasyon ve yeşil alanlar yapacaklarını vurguladı. Proje sunumu sonrası mal varlığını açıklayan Işık, "44 yıldır edindiğimiz varlıklarda bu makamdan kaynaklı bir artış olmayacağını hepinize taahhüt ediyorum" dedi.

CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık projelerini açıkladı...

SONKALEİZMİR-Gaziemir'de bir otelde düzenlenen toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, meclis üyesi adayları, oda ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ile partililer katıldı.


"HER KESİME ADİL OLACAĞIZ"
Proje sunumu öncesi konuşan Ünal Işık, "Toplumun her kesimine adil olacağız. Ötekileştirmeyeceğiz, kibirli ve kinci olmayacağız. Kimseyle kavga etmeyeceğiz ama halkımız adına her mücadeleyi yapacağız. Halkımızın malını  çalmayıp, çaldırmayacağız. Gülerseniz sizinle gülüp, ağlarsanız birlikte ağlayacağım. Benim eşimin ve çocuklarımın 44 yıldır elde ettiğimiz mallarında makamdan kaynaklı bir artış olmayacak. Bu göreve nasıl başlıyorsam öyle de bitireceğim. En büyük projem 150 bin kişilik Gaziemir'in gönlünde taht kurmak. Bu kentte yaşayan herkese huzuru en büyük proje olarak açıklıyorum."



PROJELERİNİ AÇIKLADI
Ünal Işık'ın ulaşım, alt ve üstyapısıyla dirençli kent Gaziemir başlıklarında yaptığı sunumundan öne çıkanlar şöyle: 
**Sevgi yolu ve tramvay düzenlemesi. Gaziemir'e taşındığım günden beri hayalimdi. Sevgi Yolu 1. 2 ve 3. etapların yenilenmesi ile tramvay hattı yapacağız. Gaziemir Metro projemiz var. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin projesi. Etütler tamamlanarak toplu ulaşım konusundaki tüm sorunlarını ortadan kaldırarak çağdaş bir ulaşım sunacak. 

SARNIÇ TRAMVAY PROJESİ
**Sarnıç Tramvay Projesi. Metronun orjinalinde metronun Sarnıç'tan geçmesi planlanıyordu fakat havalanı nedeniyle iptal edildi. Bu tramvay Sarnıç İZBAN ile Sarnıç Cumhuriyet Meydanı arasında çalışıh halkımıza büyük kolaylık sağlayacak. Yeni otopark projeleri.. Yer altı otoparkları yapılacak. Yeni yol bağlantılarımız olacak. Akçay Caddesi'ndeki trafiğin yükünü yarı yarıya alacak projelerimiz... İki bağlantı yolu ile bunu yapacağız. Şehir içesinde açılması gereken imar yollarımız var. Halka sorarak nasıl bir proje yapmamız gerektiğini onlarla bulacağız. Kent içerisinde yenilenmesi gereken pazaryerlerinin tamamı çok amaçlı olarak tasarlandı. Sarnıç Pazaryeri Hürriyet Mahallesi'ndeki 11 bin 600 metrekarelik alan Milli Emlak'tan satın alınacak. Çok amaçlı bir pazaryeri inşa edilecek. Yapacağımız bütün belediye tesislerinde mutlaka solar paneller kullanıp, enerjiyi sağlayacağız. Merkez Pazaryeri... Atıfbey Mahallesi'ndeki pazaryerinin çağdaş bir şekilde inşa edilmesi proje kapsamında. 

YERİNDE VE TAM UZLAŞI İLE DÖNÜŞÜM
**Yerinde ve tam uzlaşı ile dönüşüm projelerimiz var. Belediyemiz garantörlüğünde dönüşüm sağlanacak. Aktepe Emrez başta olmak üzere tüm çalışmalar yapılacak ve projeler sürdürülecek. 
**Temizlik hizmetlerimizde daha sistemli çalışma sağlayacağız. Çöp toplama trafiğin daha az olduğu zamanlara alınacak. Temizlik emekçilerimiz görevli oldukları sokakların habercisi olacak. Emekçilerimiz gördükleri yol, park sorunlarını bize ulaştırıp, tamiratların hızlı ve ekonomik olmasını sağlayacak. 
** Altyapı çalışmaları tüm ilgili kurumlarla koordineli olarak çözülecek. Belediye uygulamalarından kaynaklı doğal gaz ve su kanalizasyon sorunu hiçbir hanemizde kalmayacak. 
Gaziemir'de belediyeye ait hizmet alanlarında, sosyal donatı alanlarında, kent meydanlarında Gaziemir Wifi hizmeti sunacağız. 
**Afete dirençli kent projemiz var. Jeolojik etütler yapılacak. Deprem toplanma alanları ve çadır kent yerleri belirlenecek. 
Sosyal ve kültürel alanlarda parlayan bir Gaziemir hedefimiz var. Gaziemir Otel ve Kongre Menrkezi... Büyükşehir Belediyesi projesidir. Proje tamamlandığında Aktepe, Emrez ve Zafer mahallelerine önemli bir değer katacak. 

BEYAZEVLER REKREASYON ALANI
**Beyazevler Rekreasyon Alanı.. Müjdesini Cemil Başkandan aldım. Proje kapsamında alan yeşil alan olarak planlanacak. Yüzme havuzu, tenis kortu inyşa edilecek. Kafeterya da bu alanda halkımıza hizmet verecek.
**Tansaş alanı yerinde yapılması planlanan kümtür merkezimiz var. Seçim çalışmalarında alana indiğimizde halkımızın taleplerini dinledim. Yurttaşlarımız kültür merkezi mi yoksa yeşil alan mı olacak diye sordu. Alandan edindiğimiz izlenim çoğunluk yeşil alan istiyor. Seçim sonrasında bu alanda yapılacak bina ile ilgili halkımızın fikrini alacağız. Eğer onlar kültür merkezi olsun derlerse öyle olacek. Yeşil alan derlerse de taleplerine uyarak projeyi değiştireceğiz.
Yeni nikah salonu ve düğün salonu, kent kütüphanesi ve kitap kafe projelerimiz var. Es ki şaraphane olarak bilinen yapı çok amaçlı tesis olarak hizmete açılacak. 

GAZİEMİR KENT FESTİVALLERİ 
** Gaziemir kent festivallerimiz. İlçemizde var olan festival alanı verimli hale getirilerek tüm tesislerin de aktif kullanımı ile Gaziemir 12 ay boyunca festivallere ev sahipliği yapacak. 
Sevgi Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti belediyemizde olan havuz yenilenecek. Gaziemirli çocuklarımıza yüzme kursları verilecek. İşletmelerin sayısı artırılacak. Açılacak tesislerin ilki Zafer Mahallesi'nde bulunan +1 Kafe olacak. 
Olimpik Yüzme Havuzu Projemiz. Gaziemirli yurttaşlarımızın yararlanacağı olimpik ve yarı olimpik havuzlar inşa edilecek. Sarnıç'ta Kent Stadı, tenis kortları, basketbol sahası ve yürüyüş yolları yapılacak. 
Şehir Stadı tribün yenilenmesi projemiz. Kullanılmış ve eskiyen tribünler betonarme olarak yapılacak ve üste kapatılacak. 
**Sarnıç Piknik Alanı olarak bilinen alan çok amaçlı olarak rekreasyon alanına dönüştürülecek. Sarnıç Gölet Alanı Projesi.. Buranın mülkiyeti Orman Bakanlığı'na ait. Tahsisi istenecek ve alınacak. Tahsis sonrası spor alanları, peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Sarnıç Gölet Alanı 24 saat yaşayan bir yere dönüşecek.
**Engelsiz ulaşım ve koruyucu sağlık hizmetleri. Eşrefpaşa Hastanesi ile işbirliği ile bu hizmetler verilecek. 
Sarınç, Beyazevler, Aktepe, Dokuzeylül mahalleleri başta olmak üzere kent genelinde kreşler açacağız. Bu kreşlerde ne benim ne de meclis üyelerinin yakınlarına ayrıcalık tanınmayacak. Öncelikle halkımız faydalanacak. 

ANNE KART VE EMEKLİ KART
**Anne Kart ve Emekli Kart projemiz. Sıra önceliği tanınarak kart sahiplerine belediye hizmetlerinde indirimli ya da ücretsiz hizmet sağlanacak. 
15-30 yaş arası gençlerin sahip olacağı bir uygulama. Gençler tesisler ve kafeteryalardan indirimli ya da ücretsiz yararlanacak. Sınav öncesi eğitim ve kursların verildiği GAZİSEM daha fazla destek olacak. 

ATIFBEY MAHALLESİ'NİN OKUL SORUNU!
Atıfbey Mahallesi'nde okul yok, ancak alanlar var. İzmir'in nüfusu en yüksek mahallesi için okul sorununu çözmek adına girişimde bulunacağız. 
**Veterinerlik hizmetleri ve haybulans.. Çok çeşitli şikayetler ve öneriler alıyoruz. Hayvanların sağlıklı ortamda beslenmesi, barınması için önlem alacağız. Çoğalmakta olan hayvanlar için de önlem gerekiyor. 

HALKÇI BELEDİYECİLİK TAAHHÜTNAMESİNİ İMZALADI, MAL VARLIĞINI AÇIKLADI

Başkan Adayı Ünal Işık, sunumu sonrası CHP'nin Halkçı Belediyecilik Taahhütnamesi'ni imzalayıp mal varlığını açıkladı. Işık şunları kaydetti:

Partimizin belediyeciliğe, dürüstlüğe, halka ne kadar önem verdiğini kanıtlayan halkçı belediyecilik taahüttanemesi var. Ben bunu huzurlarınızda imzalıyorum. 44 yıllık yaşamımızda edinhdiğimiz varlıklarımızı sizlerin huzurunda açıklayacağım. Benim şu anda belediye başkanı olmadan önce Gaziemir'de, Karaburun'da birer evim. Gültepe'de yüzde 50'sine sahip olduğum bir ev. İki tane arabam ve bankada seçim sürecinde kullandığım bir miktar param var. Bu makamdan kaynaklı bir artış olmayacağını hepinize taahhüt ediyorum."

MURAT BAKAN: "KAMU KAYNAKLARININ NEREYE AKTARILDIĞI ÖNEMLİ"

Ünal Işık'ın sunumu sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan söz aldı. Bakan şunları kaydetti:

"Sahnenin yıldızı belediye başkan adaylarımız. Çok önemli bir seçim. Bir defa yerel yönetimi belirlerken dinamiklere bakıyorsunuz. En önemlisi kamu kaynaklarının kime aktarıldığı. Bizimle Cumhur İtitfakı arasındaki fark böyle. Kamu kaynaklarını kime aktardılar. Bunun örneği İstanbul'da.. TÜRGEV'e ENSAR'a aktardılar. Nur Cemaati'nin alt koluna yurtlar yaptırdılar. Tahissler yaptırdılar. 99 Depremi'nde ablamı kaybettim. 99 depremi sonrası toplanan kaynaklarla AVM yaptılar, rezidans yaptılar. Şu an kamu kaynakları halka aktarılıyor. İstanbul'da burs olarak çocuklara dönüyor, İzmir'den örnek vermiyorum zaten biz yıllardır iktidarız İzmir'de. Derin yoksulluktan herkes etkileniyor. Biz Cumhuriyet tarihinde çok zor zamanlar yaşadık. Seferberlik dönemi, 1. Dünya Savaşı, 2. Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı.. 70'li yıllarda petrol savaşları yaşandı. Ancak hiç açlıktan intihar eden olmamıştı. Saç kurutma makinesini prize takıp çocuklarını ısıtan anne içeride kendini asıyor. Bizim İzmir'i, Gaziemir'i, İstanbul'u almamız yetmez. Manisa'yı Bursa'yı almalıyız. Ancak bu şekilde bir motivasyon toplayabiliriz. Belediye başkan adayından liyakat beklersiniz. İş yaşamında başarı beklersiniz. "

 
Acılı anne konuştu: Tacizde bulunup bir anda saldırdı!
 
Mahalle Tiyatroları perdesini 5. kez araladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Eşki: Açık ara kazanacağız!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, 31 Mart seçimlerinde Bornova ...
Soyer'den çarpıcı açıklamalar... İzmir'de fark azalıyor, ben olsam kendimi aday gösterirdim...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gündeme ilişkin tartışma ...
Lal Denizli, Çeşmeliler'le iftarda buluştu
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli, ilçede adımını basmadık yer ...
 
AK Partili Saygılı'dan Aslanoğlu'na miting yanıtı... ''İddiaları varsa buyursunlar!''
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP’li mevkidaşı Şenol Aslanoğlu’nun ...
Tunç Soyer'den o eleştirilere yanıt...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'nin İzmir'deki çalışmalarına ...
CHP'li Işık: İşimiz, gücümüz, sevdamız Gaziemir
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık ve meclis üyesi adayları ...
 
CHP'li Kınay: ''Karabağlar’da İzmir’deki seçimin en güzel 100 metresini koşacağız''
CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, Karabağlar’da mahalle ...
AK Partili Çiftçioğlu'dan Örnekköy ve Yamanlar'a düğün salonu sözü...
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Örnekköy ve Yamanlar’da ...
CHP Buca'da Çamlıkule ve İşçievleri seçim ofisleri açıldı...
CHP’nin Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, ilçedeki seçim çalışmalarını ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri