ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2515
    Dolar
  • Euro
    35,0213
    Euro
  • Altın
    2.489,030
    Altın
  • Bist-100
    10.621,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/26°
    ADANA
  • ANKARA
    9/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/28°
    IZMIR
  • KONYA
    12/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Audi A8 kararı!
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Audi A8 kararı!
12 gün sonra yaşadığını kanıtladı!
12 gün sonra yaşadığını kanıtladı!
Yurt dışından getirilen cep telefonları için yeni düzenleme!
Yurt dışından getirilen cep telefonları için yeni düzenleme!
Eşini ve baldızını öldürüp intihar etti!
Eşini ve baldızını öldürüp intihar etti!
29 Ekim 2021 Cuma - 15:31

CHP İzmir'den 29 Ekim kutlaması

CHP İzmir İl Başkanlığı, Cumhuriyet'in ilan edilişinin 98. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenledi. Hükümeti eleştiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Cumhuriyetimizle hesabı olanların hesabını, halkımız ilk seçimde sandıkta kesecektir" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu ise "Cumhuriyet idealini hep birlikte yaşama zamanı tüm zamanlardan daha fazla ihtiyaçtır" dedi.

CHP İzmir den 29 Ekim kutlaması

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanlığı'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri ile yurttaşlar katıldı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar ve CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ile birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.



"TEZKERE NEDEN 2 YILLIK"

Türkiye'nin cumhuriyetinin 100. yılına yaklaşırken cumhuriyet değerlerinden ve demokrasiden uzaklaştığını öne süren Deniz Yücel, hükümeti eleştirdi. Yücel şöyle konuştu:

"İktidar sahipleri artık öyle bir ruh haline bürünmüşlerdir ki; saraylarıyla, yandaş vakıflarıyla, beşli çetesiyle ve yandaş şirketleriyle, başka bir Türkiye’nin varlığına inanmaktalar. Onların Türkiye’sinde adaletsizliğin, yolsuzluğun, haksızlığın, emek sömürüsünün, devletin kurumlarını arpalık olarak görmenin, anayasayı çiğnemenin ve Atatürk’e hakaret etmenin bir cezası yok. İktidar sarhoşluğuyla kafası başka dünyalarda olanlar, işlerine geldiğinde hain terör örgütleriyle kol kola yürüyen, kapalı kapılar ardında görüşmeler yapanlar, Cumhuriyet Halk Partisi'ni meclise gelen son tezkere üzerinden tehdit etme ve hedef gösterme arsızlığını gösterebiliyor. Tezkere’nin neden 2 yıl olduğunu, neden yabancı askere izin verdiğini açıklayamayanlar, gerçek vatan evlatlarını, Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve onun genel başkanını hedef göstermeye çalışıyorlar. Genel Başkanımızın linç edilmeye çalışıldığı hain Çubuk Saldırısı görüntüleri üzerinden mesaj vermeye çalışanlara sesleniyorum. Bizler Kuvayi Milliyecilerin torunlarıyız. Bizler Hasan Tahsin’in, Seyit Onbaşının torunlarıyız. Bizler Gazi Mustafa Kemal’in, Lozan Kahramanı İsmet İnönü’nün, bu vatan için şehit düşenlerin torunlarıyız. Ne senden ne de senin şürekandan zerre kadar korkumuz yok."



"HALKIMIZ HESABI SANDIKTA KESECEK"

CHP'li Yücel şöyle devam etti:

"Son dönemde yaşananlar iktidarın artık insicamını iyice kaybettiğini, yalpaladığını, kendilerini kurtarmak için ülkeyi karıştırmayı arzuladıklarını açıkça göstermektedir. İlk seçimde, içi boş tehditleri, harekete geçirmeye çalıştığınız karanlık güçleri, millete zulüm ettiğiniz zihniyetinizi de sandığa gömecek ve ülkemizin ihtiyacı olan huzuru ve barışı, demokrasiyi ve adaleti tesis edeceğiz. Cumhuriyetimizin ışığını ve Atatürk’ün emanetini tüm kadrolarımız, dostlarımız ve halkımızla birlikte, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, demokrasiyle taçlandıracağız. Cumhuriyetimizle hesabı olanların hesabını, halkımız ilk seçimde sandıkta kesecektir."



"SULTANLIK HAYALİ KURANLAR..."

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu "Cumhuriyet idealini hep birlikte yaşama zamanı tüm zamanlardan daha fazla ihtiyaçtır. Bütün bu ideallerin altını oyan eşitsizlikleri bertaraf etmek zorundayız. Yok edilen doğanın, kuruyan göllerin, harap ovaların, yanan ormanların, hedef haline getirilen hak savunucularına yapılan haksızlıkları hep birlikte yok edeceğiz. İkinci yüzyılda sultanlık hayali kuranlara karşı demokratik parlamenter sistemi biz kuracağız" diye konuştu.



MURAT BAKAN'DAN 2023 VURGUSU

Törene katılan milletvekilleri adına söz alan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise "Tarikatın, iktidarın referansı olmadan yoksul bir ailenin çocuğu bu ülkede kaymakam, vali, polis asker olamıyor. Biz bu hayali yeniden yeşerteceğiz. 2023'te Cumhuriyeti bir Cumhuriyet Halk Partili'ye emanet edeceğiz" dedi.

 

 

 

 
Çeşmeliler Cumhuriyet Bayramı’nı Pinhani ile kutladı
 
Batur: Bizim yolumuz, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de o ilçe başkanı görevden alındı
CHP Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın, CHP İl Yönetimi toplantısında ...
CHP'li Polat'tan 29 Ekim mesajı
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ...
AK Partili Sürekli üniversiteli gençlerle buluştu
Son dönemde gençlerle mesaisini artıran AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem ...
 
CHP'li Purçu'dan TİHEK'e roman çalışması sorusu!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, AB Komisyonu’nun Türkiye İlerleme ...
AK Partili Nasır: İzmirliler'i oyalıyorlar
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
CHP'li Gültepe'den gözaltılarla ilgili açıklama... ''Diliyoruz ki siyasi bir operasyon değildir''
CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, Buca Belediyesi ihalelerinde ...
 
32 ile PKK genelgesi!
İçişleri Bakanlığı, PKK'nın kış üslenmesine yönelik tedbirleri içeren ...
Kılıçdaroğlu'ndan Tezkere çıkışı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ...
AK Partili Sürekli Sürekli: İzmir’in tahammülü kalmadı
AK Parti İzmir İl Başkanlığı haftalık olağan yürütme ve yönetim kurulu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri