ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5292
    Dolar
  • Euro
    34,7687
    Euro
  • Altın
    2.492,090
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/30°
    ADANA
  • ANKARA
    12/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Sapık baba, kendi kurduğu tuzağa düştü!
Sapık baba, kendi kurduğu tuzağa düştü!
29 Ekim 2022 Cumartesi - 15:21

CHP İzmir'den 29 Ekim kutlaması

CHP İzmir İl Başkanlığı, cumhuriyetin 99. kuruluş yıl dönümünü törenle kutladı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Cumhuriyet değerleriyle hesaplaşmak için fırsat kollayan bir yapı, ne yazık ki ülkemizi yönetiyor" dedi. Tunç Soyer ise "Kararlıyız. Bu toprakları; gençlerinin terk etmediği, çocuklarının yatağa aç girmediği, kadınlarının öldürülmediği, derelerinin kurumadığı bir vatan haline getirene kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP İzmir den 29 Ekim kutlaması

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından cumhuriyetin kuruluşunun 99. yılı dolayısıyla Konak Cumhuriyet Meydanı'nda bugün düzenlenen törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar ile CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

DENİZ YÜCEL: "FIRSAT KOLLUYORLAR"

AKP iktidarını eleştiren Deniz Yücel konuşmasında şunları kaydetti:

"Cumhuriyet değerleriyle hesaplaşmak için fırsat kollayan bir yapı, ne yazık ki ülkemizi yönetiyor. Sıkıştıklarında Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyeti dillerinden düşürmeyen fakat Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve devrimlerini içlerine sindiremeyenler, her fırsatta onu yıpratmak, değersizleştirmek, içini boşaltmak için fırsat kolluyorlar. Bir kendini bilmez, bir haddini bilmez, bir Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz, çıkmış “Cumhuriyetimizi, harf devrimini ve Türk dilini” eleştirmiştir. Bu sözleri söyleyen zihniyet, ülkemizi ve milletimizi geriye götüren zihniyettir. Bu sözleri söyleyen zihniyet cumhuriyet devrimlerinin ve cumhuriyet aydınlanmasının karşısında olan zihniyettir. Bu sözleri söyleyen zihniyet, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı, emperyalist güçlerle işbirliği yapan zihniyettir. Aynı zihniyet genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi'yle birlikte, bir süredir panik ve korku içinde, CHP’nin projelerini, beyannamesini kopyalamaya çalışarak, yeni bir çıkış arama derdinde. Dün de AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 'Türkiye Yüzyılı Vizyon Belgesi' başlıklı, sarayın seçim beyannamesi yine içi boş, samimiyetsiz ve toplumda bir anlık heyecan bile yaratmayan kötü bir PR çalışmasından öteye gidemedi."

"DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRACAĞIZ"

Yücel'in açıklaması şöyle devam etti:

"20 yıldır tek başına iktidar olan bir parti, ülkeye adalet, eşitlik, ekonomik kalkınma vaat ediyorsa bu iş vizyonsuzluğun ta kendisidir. Adama sorarlar, 20 yıldır neredeydin? Elini tutan mı vardı? Tüm bu kara tabloyu, yokluğu ve çözümsüzlüğü yaratan sen değil miydin? Ben Recep Tayyip Erdoğan’a şunu öneriyorum, sen işi gücü bırak Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediklerini yap. Yap ki bu topluma bir faydan olsun. Yap ki, EYT gibi, 3600 ek gösterge gibi, emeklilere senede 2 ikramiye gibi, KYK faizlerinin silinmesi gibi, bu topluma faydası olan bir iş daha yapmış ol. Her türlü yolsuzluğu, her türlü ahlaksızlığı yapanlar, yaptıranlar, göz yumanlar; toplumu kamplaştıran, kutuplaştıran, ayrıştıran ve bu millete her türlü ihaneti yapanlar 'Ezan, bayrak ve vatan edebiyatı yaparak' bunları unutturacaklarını sanmasınlar. Ezanın da bayrağın da vatanın da esas sahibi, esas bekçisi onları malzeme yapanlar değil, onları koruyan, kollayan ve yüceltenlerdir. Bu devlet ve cumhuriyet kolay kurulmadı. Onu yıkmak, yok etmek, içini boşaltmak, değersizleştirmek isteyenler bilsinler ki Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları var olduğu sürece buna asla ve asla izin vermeyeceğiz. Güzel günler göreceğiz. Kurucumuz ve kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde 2. yüzyılına girerken cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız."

TUNÇ SOYER: "KENETLENMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de şunları söyledi:

"Bir yıl sonra bugün cumhuriyetimiz, tam bir asrı geride bırakmış olacak. Bu dönüm noktası, geçmişten öğrenmek ve geleceğe yön vermek için bize muazzam bir fırsat sunuyor. Biliyoruz ki emperyalizm kuşatması altında verilen mücadele ve kazanılan zafer hiç kolay olmadı. Cumhuriyet ile yepyeni yaşamın kurulması çok ağır bedeller ödenerek gerçekleşti. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiğimiz şu günler, omuzlarımıza çok büyük yükler düşüyor. Biliyoruz ki, şehrimiz İzmir Milli Mücadele’nin öncülerinden biri. İşte bu yüzden biz bu sorumluluğu iliğimizde, kemiğimizde hissediyoruz. Şüphesiz ki bu gerçekten kaçacak, önümüze konan engellerden yılacak, yıkılacak değiliz. Ata'mız diyor ki 'Cumhuriyet kendisine bağlı olanları en ileri aşamalara götüren imkanlar verir' Bu yüzden yürüyeceğiz. Dağılman, bölünmeden, parçalanmadan ilerlemeye devam edeceğiz. Bizleri bir arada tutacak güç uzaklarda değil, bu toprakların mayasındadır. Dünya yerinde durdukça birbirimizle kenetlenmeye devam edeceğiz.

"ASLA UMUTSUZ OLMAYIN"

Biz neler gördük, ne sınavlardan geçtik. Demedik ki artık yorulduk, yıldık. Zaten bu yola da 'Düz zeminde koşarız' diye çıkmamıştık. Önümüzdeki derin çukurları, heyelanları, dikenli patikaları, karanlık dehlizleri bilerek çıktık yola. Bu yüzden hiç olmadığı kadar hazırız, kararlıyız. Bu toprakları; gençlerinin terk etmediği, çocuklarının yatağa aç girmediği, kadınlarının öldürülmediği, derelerinin kurumadığı, sanatın ve düşüncenin yasaklanmadığı ve topraklarından yeniden bereket fışkıran bir vatan haline getirene kadar da devam edeceğiz. Asla umutsuz ve hayalsiz olmayın. Dağıyla taşıyla, kurduyla kuşuyla, kadını ve erkeğiyle bütün bir ülke sizin yanınızdayız. Önünüzdeki tüm engelleri kaldırmak için göğsümüzü siper ettik. Siz, yeter ki birbirinize sarılın ve bu vatandan vazgeçmeyin. Bu ülke ve bu dünya için geleceğiniz için umutlar, hayaller kurmaya devam edin. Biz size inanıyoruz. Siz de bu ülkenin gücüne inanın. Yaklaşık bir asır önce savaştan çıkmış bir vatanı, yeniden ayağa kaldıran atalarımızın yaptığı gibi.”

 

 
Vatandaşlar Anıtkabir’e akın etti!
 
İzmir’de 29 Ekim gururu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaşlar Anıtkabir’e akın etti!
Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı ...
Mahir Ünal'dan 29 Ekim mesajı!
"Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme ...
Yurtta yangın paniği!
İzmir'in Buca İlçesi'ndeki  özel bir öğrenci yurdunda çıkan yangın, itfaiyenin ...
 
Olcay öğretmenden Ebru'ya eğitim desteği!
İzmir 117 kişinin yaşamını yitirdiği büyük depremin ardından depremzedeler ...
İzmir Valiliği'nden Selçuk'ta kapatılıp yıkılan 3 okul ile ilgili açıklama
İzmir Valiliği, Selçuk ilçesinde 30 Ekim Depremi sonrası kapatılıp yıkılan ...
25 milyonluk araca kurşun yağmuru!
Beşiktaş'ta bulunan lüks otomobil galerisine silahlı saldırı düzenlendi. ...
 
Piri Reis’te Cumhuriyet balosu
Özel Piri Reis Okulları, Cumhuriyet’in 99. Yılını, 5. sınıf öğrencilerinin ...
Google 29 Ekim'i böyle kutladı!
Google, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla özel logo hazırladı.
EYT'ye ‘deprem’ ayarı!
EYT, Aralık ayında Meclis'te olacak. Milyonlarca SGK'lı, Bağ-Kur'lu ve ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri