ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2815
    Dolar
  • Euro
    34,8081
    Euro
  • Altın
    2.441,890
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/27°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
30 Ağustos 2023 Çarşamba - 15:06

CHP İzmir'den 30 Ağustos töreni..

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yılı dolayısıyla düzenlediği törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Geçmişten aldığımız aldığımız ilham ve içimizde asla tükenmeyecek umutla bu hayaletler düzenini delip geçeceğiz" dedi. CHP İzmir İl Başkan Vekili Münir Sirhan Özen de  "Vatanı; cumhuriyetle hesaplaşma, milli bayramları unutturma, doğmalar ve liyakatsiz kadrolarla yönetmeye çalışanlara bırakamayız" dedi..

CHP İzmir den 30 Ağustos töreni..

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Maydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri, CHP İzmir ilçe başkanları ile partililer katıldı.



Saygı duruşu yapılıp, İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, CHP İzmir İl Başkan Vekili Münir Sirhan Özen ve CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 



CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile ilçe belediye başkanları Aydın'a gitmek üzere İzmir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun programına katıldığı için 30 Ağustos törenine katılamadı.

"ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer törende 30 Ağustos'un önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu toprakların bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan 30 Ağustos Zafer  Bayramı'nı sizlerle kutlamanın mutluluğu içindeyim. 30 Ağustos en büyük mirasımızdır. Anadolu'nun kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığı bir gündür. Bir çığlıktır. Aynı zamanda bir başlangıçtır. Hangi koşullarda zaferle taçlandığını asla unutmamız gerekiyor. Bu zafer çok namüsait bir durumda gerçekleşti. Bugün o dönemki ağır savaş koşulları kadar olmasa da adalete ve barışa inanarak yaşamanın çok zor olduğu günlerden geçiriyoruz. 



"MÜCADELENİN KİLİT TAŞI CHP"

Bu zor koşullar bizim için engel değil. Olsa olsa cesaret kaynağımızdır. Geçmişten aldığımız aldığımız ilham ve içimizde asla tükenmeyecek umutla bu hayaletler düzenini yıkıp geçeceğiz. Atalarımız 101 yıl önce bunu başardı. Biz de başaracağız. Bizim lügatımızda pes etmek yok. Lugatımızda kaçıp gitmek yok. Bizim için başka bir vatan yok. Bizim lügatımız Kuvayi Milliye ruhuyla yazılmıştır. Gazi Mustafa Kemal atatürk'ün imzasıyla cihana duyurulmuştur. Nesiller değişebilir, imkanlar, koşullar değişebilir ancak bu ruh asla değişmez. Ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz. Bir gider bin geliriz... Bu mücadelenin kilit taşı ise Cumhuriyet Halk Partisi'mizdir. Bu taş asla yerinden oynatılamaz. onu korumak ve cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak için varız.  Yılmadan, usanmadan kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz”



ÖZEN: "30 AĞUSTOS İBRETLİK BİR DERSTİR"

CHP İzmir İl Başkan Vekili Münir Sirhan Özen ise şu açıklamayı yaptı:

"30 Ağustos  1922'de, Dumlupınar'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutanlığında zaferle  sonuçlanan Büyük Taarruz tarihin akışını değiştiren destansı bir zaferdir. Mustafa Kemal Atatürk gibi eşsiz bir lidere ve komutana sahip olmanın, ne büyük bir şans ve onur olduğunu, bugün çok daha iyi anlıyoruz. 30 Ağustos, Türk milletinin birlik beraberliğine kast edenlere o gün verilmiş tokat gibi bir cevap ve tarih boyunca toprağımıza göz dikeceklere ibretlik bir derstir. 30 Ağustos Zaferi, eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusu ile birlikte tüm milletimizin azim ve kararlığının simgesidir.  Vatanı ve milleti için canını ortaya koyan bir liderin ve ona inanmış ordusunun yenilemeyeceğinin yakın tarihteki en büyük kanıtıdır. 9 Eylül 1922’ye kadar süren ulusal kurtuluş mücadelemizin sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramımız, Anadolu topraklarının bir parçası olan fedakarlık kültürünün milli ruha dönüşmesidir."

"MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"
 
Özen açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Mustafa Kemal için 30 Ağustos, askeri bir zafer olmanın da ötesinde, 'kayıtsız şartsız milletin olacak egemenliğe' aralanan tarihi bir dönüm noktasıdır. Yokluklar, ihanetler, saltanat ve saray sevdalılarının engellemelerine rağmen, vatanına, milletine, bayrağına ve bağımsızlığına helal getirmemek için,  o günün imaknsızlıkları içinde pes etmeyerek destansı bir zafer kazananların emanetidir. Bu emanete sahip çıkacak olan bizlerin, yılma, vazgeçme, yelkenleri suya düşürme lüksümüz olamaz. Bu vatanı; cumhuriyetle hesaplaşma, milli bayramları unutturma, doğmalar ve liyakatsiz kadrolarla yönetmeye çalışanlara bırakamayız. 100. yaşını kutlamaya hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 30 Ağustos ruhuyla, adalet, liyakat ve hakça paylaşımın hakim kılındığı bir ülke için mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu vatanı kurtaran, al yıldızlı bayrağı yere düşürmeyen, cumhuriyeti kuran Ata’mıza ve tüm şehitlere borcumuzu ödemek için, gericiliğe, yandaşlığa, adaletsizliğe, saray özentileri ve hainlere geçit vermeyeceğiz. Bu büyük zaferin 101. Yılında Atamızın huzurunda olmanın gururuyla, tüm İzmirlilerin ve halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, Başta Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi özlem, minnet ve rahmetle anıyorum. "
 

 
Konak'ta Zafer Bayramı kutlaması!
 
İzmir'de Kılıçdaroğlu'na çiçekli karşılama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Özlale'den Çıray'a sert gönderme: Anlatsam, bir daha programlara çıkamaz!
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, ...
Kılıçdaroğlu'dan kurultay mesajı: Hak eden kazanır!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Olağan Kurultay öncesi yaptığı açıklamada, "Burası ...
Muharrem İnce yerel seçim kararını açıkladı!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Önümüzdeki yerel seçimlerde ...
 
AK Partili Bursalı’dan CHP’li Polat’a: "Ey safsata Mahir’i… Hadi oradan!’’
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, CHP İzmir Milletvekili Mahir ...
AK Partili İnan’dan CHP’li Polat’a ‘Meşruiyet’ tepkisi: ''Meşruiyet budalası''
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
Gümrükçü'den yeni hamle... Oradan da istifa etti...
Çiğli'deki CHP kongresi sonrası uzlaşmaya uyulmadığı için tepkisini gösteren ...
 
Kılıçdaroğlu Akşener'e yanıt vermedi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ...
CHP Narlıdere'de kazanan Durgun oldu...
CHP Narlıdere'deki 2 adaylı yarışı 156 oy alan mevcut Başkan Mesut Durgun ...
Başkan Gümrükçü'den liste tepkisi: Belediye başkanları grubundan çıktı!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün, olaylı ilçe kongresi sonrası ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri