ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Güreştirilen boğa trübüne çıktı!
Güreştirilen boğa trübüne çıktı!
Kilis Beldiye Başkanı Bilecen isyan etti: Annelerini bile işe almışlar!
Kilis Beldiye Başkanı Bilecen isyan etti: Annelerini bile işe almışlar!
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
7 Temmuz 2023 Cuma - 12:00

CHP İzmir'den 'Alsancak Limanı satışı' tepkisi...

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, milletvekilleri ve partililer ile birlikte satışı gündemde olan Alsancak Limanı'nın önünde basın açıklaması yaptı. Aslanoğlu, "Bu liman, İzmirli'nin malıdır, milli güvenlik ve beka meselesidir. Alsancak Limanı'nı yabancılara satmak, satmak için teklifte bulunmak İzmir’e ve İzmirliler'e ihanettir. Acil olarak iktidarı bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz" dedi. 

CHP İzmir den  Alsancak Limanı satışı  tepkisi...

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir firmaya satışı gündemde olan Alsancak Limanı ile ilgili basın açıklaması düzenledi. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Mahir Polat, Rıfat Nalbantoğlu, Yüksel Taşkın ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve partililer Alsancak Limanı girişinde bir araya gelerek hükümete "Yanlıştan dönün" çağrısı yaptı. 

"İHALESİZ, ADRESE TESLİM SATIŞ"

Şenol Aslanoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun basında çıkan haberler ve CHP'li Mahir Polat'ın soru önergesi sonrası satış görüşmelerini doğruladığını belirterek şöyle konuştu:

"Sayın Bakan, limanın satışıyla ilgili bir ihaleden, özelleştirilme için isteklilerin teklif verebileceği bir sistemden değil, direkt olarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne, ihalesiz ve adrese teslim bir satış olacağını açıkça söyleyerek durumu anlattı. Bu liman, Osmanlı zamanında İngiliz ve Fransızlar'a verilmişti. Mustafa Kemal Atatürk, tüm borçları ödemiş, limanımızı İngiliz ve Fransızlar'dan almış ve millileştirmiştir. Şimdi AKP iktidarı Araplara vermek istiyor. Bu liman, İzmir’in aynı adı taşıyan semtiyle özdeşleşmiş ve İzmir’in simgelerinden birisi olmuştur. Bu Liman, İzmirli'nin malıdır. Bu liman milli güvenlik ve beka meselesidir. İzmir’e yatırım yapmak yerine, İzmir’in mallarını, milli değerlerimizi satmakla uğraşan AKP’lilere bu hatırlatmayı yaptıktan sonra sormak isteriz;

Böylesine değerli olan bir limanı, bunca yıldır devlet işletilirken ne oldu da Arap Emirlikleri'ne, üstelikte ihalesiz bir şekilde satmak için ayaklarına kadar gittiniz?
Alsancak Limanı'nın satılması ile ilgili İzmir iş dünyası ve odalarla görüştünüz mü?
İZTO, EBSO, Deniz Ticaret Odası gibi çok güçlü ve köklü odalarımız ve sanayicilerimiz ile görüştünüz mü? Kendilerinden işletme ile ilgili teklif vermeleri istendi mi?"

"GİZLİ SAKLI PAZARLIK YAPILIYOR"

Aslanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buradan İZTO, EBSO ve Deniz Ticaret Odası başkanlarına ve yöneticilerinden seslenmek istiyorum. Siz bu limanın Araplara ihalesiz satışını doğru buluyor musunuz? Bulmuyorsanız, İzmir aşıkları olarak lütfen çıkıp bunu dile getiriniz. Ey AKP’nin başındakiler... Seçimden önce mangalda kül bırakmayarak attığınız, beka meselesi ve milliyetçilikle ilgili nutuklar, iş Arapların dolarlarına gelince unutuldu mu? Sayın Mehmet Şimşek Ulusal ve uluslararası piyasalara güven verecek, modern ve şeffaf politikalar sözü vermişti. 2 gün önce TÜİK’in açıkladığı, saray mutlu olsun diye uydurulmuş yüzde 38’lik enflasyon mu, şeffaflık örneği? Artık kamu bankaları aracılığıyla dolara müdahale edilmeyecek denildikten sadece bir gün sonra, kamu bankalarından yapılan dolar satışı mı şeffaflık örneği? Yoksa İzmir’in simgesi, konumu itibariyle bekamız sayılan, kapasitesi sebebiyle ticaret hayatımızın can damarı konumundaki Alsancak Limanı’nın, gizli saklı pazarlıklarla, adrese teslim ve ihalesiz şekilde Araplara satılacak olması mı şeffaflık örneği?  

VARLIK FONU TEPKİSİ

Bir diğer utanç tablosu da, tüm bu satışlar için sözüm ona “Varlık Fonu”nun adeta paravan olarak kullanılmasıdır. Diğer ülkelerdeki Varlık Fonları, ülkelerin tasarruf fazlalarının değerlendirilmesi için kurulmuşken, Türkiye’de milletin malını satarak, AKP tarafından çökertilen ekonomimizin, batmaması için kullanılıyor. Yani bir anlamda artık bizim varlık fonu, ülkenin mallarının haraç mezat körfez ülkelerine satılması için kullanılan bir aracı kurum gibi. Türkiye’nin çıkarlarından çok, Katarlıların, Birleşik Arap Emirliklerinin çıkarları için çalışıyor. Dünyada varlık fonu sahibi ülkeler, varlık fonunu dışarıda yatırıma dönüştürmek için kurarken, Türkiye Varlık Fonu, hazineyi iflastan, çökmüş ekonomiyi batmaktan kurtarmak için elindeki milli ve yerli kurumları yok pahasına satmak için kurulmuş gibi duruyor."

"ACİL OLARAK YANLIŞTAN DÖNÜN"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu eleştirilerini sürdürerek şöyle devam etti:

"CHP olarak, ticaret hayatımızın uluslararası düzeyde iş birliğine açılmasının, ülkemize döviz getirecek, ihracatımızı güçlendirecek yatırım ve anlaşmalar yapılmasının hep destekçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Ancak, ülkenin önemli kaynaklarının, milli değerlerinin satılmasının karşısında olacağız. Vatanın güvenliğini tehlikeye atacak anlaşmaların karşısında durmaya devam edeceğiz. Alsancak limanı gibi bir liman başka bir ülkenin elinde olsa, satın almak için teklif eden ülkeleri ulusal güvenliğini tehdit edenler olarak algılar. Limanlar sadece ticaretimizin değil, milli güvenliğimizin de dayanağıdır. Güvenliğinizi başka devletlere para karşılığında devredemezsiniz. Devrediyorsanız, bunun adı ihanettir. Alsancak limanını yabancılara satmak, satmak için teklifte bulunmakta İzmir’e ve İzmirlilere ihanettir. Milliyetçilik lafta değil uygulamada olur. AKP’nin ne kadar milliyetçi olduğunu tüm İzmirliler olarak şimdi görmek isterdik.
Milli nutuklar duymak istemiyoruz , İzmir’in limanının satılmayacağının, İzmir’e ait olacağının ilan edilmesini bekliyoruz. Acil olarak iktidarı bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz. "

AK PARTİLİ SAYGILI'YA GÖNDERME

Aslanoğlu, canlı yayın davetine "İzmir’in tüm sorunlarını her platformda tartışmaya varım. Ama yerinde… Sokakta…" yanıtını veren AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'ya da gönderme yaptı. Aslanoğlu şunları söyledi:

"AKP il başkanı da beni sokağa davet ediyordu, İzmir’in sorunlarını konuşmak için. Hepinizin bildiği gibi sabah erkenden akşam geç saatlere kadar sokaktayım. Her zaman sokakta karşılıklı sohbet etmek isterim tabii ki. İzmir’in sorunlarını biz konuşuruz basın izler. Dün de söylediğim gibi gününü saatini bildirmesi yeterli. Şimdi de sokaktayız. İzmir’in elinden limanı alınmak isteniyor. Belki AKP il başkanı da bu yanlışa dur demek ister. Eğer yarın falan gelip, burada, sokakta, İzmir limanının önünde İzmir Limanı'nı Araplara satmayın demek isterse biz de gelip yanında olmaktan mutluluk duyarız. Yok Araplara satılması iyidir Araplara satılsın diyorsa ve bunu burada basın önünde tartışmak isterse onun içinde gelip basın önünde sokakta, limanın önünde il başkanı ile konuşmaktan mutluluk duyarız. İlk önce Örnekköy’e gideriz sonra ki gün de limanın önüne geliriz."

 

POLAT'TAN İZMİRLİLER'E ÇAĞRI: ARAP İŞGALİNE KARŞI CHP İLE YAN YANA DURUN"

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise İzmirliler'e çağrı yaparak şunları söyledi:

"Bu liman 2021'den itibaren başlayan görüşmelerle, hem de FETÖ'ye kaynak ayıran, destekleyen ülke dedikleri Birleşik Arap Emirlikleri ile Varlık Fonu üzerinden hatta BMC ve Tank Palet'in de peşkeş çekildiği firmaların içinde olduğu bir gruba peşkeş çekilmeye çalışılıyor. Bu liman yapıldığı zaman 13 metre yanaşma dip derinliği ile dünyanın eşsiz limanlarından biriydi. Yıllar içerisinde 11 metreye düşmüş. 2007'den bugüne hiçbir yenileme yapmadan değersizleştirilerek ölüme terk edilmiştir. Tıpkı Afrika'da olduğu gibi borç ver, ülke ödeyemesin. Sonra limanlara, havalimanlarına çök. Çünkü bunlar gelir getirici işletmeler. Türkiye7nin sömürgecilere peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. 52 milyon dolar yatırım yapamıyoruz diye ölüme terk edilmiş bir liman. Bu liman sadece swaptan kaynaklı borçlarla mı yoksa yakınlarınızı zengin yapmak için peşkeş çektiğiniz bir yer mi? Gelin bu limanı kendi yerli konsorsiyumlarımıza verelim. İçinde bizim belediyelerimizin de olduğu bir konsorsiyum tarafından, eğer devletin gücü yoksa işletilmeye açılması çağrısında bulunuyorum. İzmirliler'e sesleniyorum. Gelin, hep beraber, bir yabancı işgaline, Arap işgaline, bir ekonomik işgale karşı CHP ile yan yana durun. Buna geçit vermeyelim. Biz vermeyeceğiz. "
 

 

 
CHP'li Yücel'den Alsancak Limanı'nın araplara satışına tepki!
 
Aydın Erten Rekreasyon Alanı yaz aylarının gözdesi oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel'den Alsancak Limanı'nın araplara satışına tepki!
Alsancak Limanı’nın satışıyla ilgili karara tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili ...
Sadece 4 gün sürdü... Gökşen Anıl Ulukuş görevden alındı!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Gökşen Anıl Ulukuş gelen ...
Twitter'dan geri adım geldi!
Twitter'dan dikkat çeken karar. Elon Musk, yapay zeka tarafından "veri ...
 
Efes Antik Kenti aydınlandı...
Efes Antik Kenti aydınlandı...
Sağlıkçılardan iş bırakma kararı
Sağlık çalışanları, memur maaşı zammını protesto etmek için yarın bir ...
Dışişleri Bakanı Fidan’dan İsveç’e sert mesajlar
Brüksel'deki NATO görüşmelerine katılan Dışişleri Bakanı Fidan, İsveç'in ...
 
CHP'li Kılıç'tan Alsancak Limanı tepkisi: "Arap ülkelerine satışına göz yummayacağız"
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Alsancak Limanı’nın işletme ...
Eskinazi'den Alsancak Limanı'nın satışına destek...
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Alsancak Limanı’nın ...
Zelenski yarın Türkiye'ye geliyor!
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri