ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2586
    Dolar
  • Euro
    34,7853
    Euro
  • Altın
    2.380,670
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    5/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    5/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    7/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
30 Ekim 2023 Pazartesi - 16:31

CHP İzmir'den KYK yurtları tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, Aydın Efeler’de Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı kız öğrenci yurdunda üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın ölümü ve 15 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. 

CHP İzmir den KYK yurtları tepkisi!

Buca Tınaztepe KYK Kız Öğrenci Yurdu önünde yapılan basın açıklamasında AK Parti iktidarına seslenen CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Özlem Ünsal, “İktidarda tek bir görevden alma veya onurlu bir istifa yok. Bir hayat sönüp gitmişken iktidardan kimse utanmamış, sıkılmamış ve gereğini yapmamıştır. Zeren’in ailesini,   bu yurtlarda korku içinde yaşayan öğrencilerimizi, üzülen ve kahrolan tüm Anne ve Babaları da inciten, öfkelendiren tavır budur” sözlerine yer verdi.  

Ünsal şunları söyledi;

''Aydın-Efeler ’de Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdu’ndaki asansör faciasında, genç yavrumuz Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmiş olması ve 15 gencimizin yaralanmış olması sebebiyle karşınızdayız. Biz yaşanan olaya facia diyoruz, çünkü bu olay bir asansör kazası değil, sorumlularının da ortağı olduğu bir cinayettir. Kız çocuklarımızın okuması içinde kurulmuş olan Cumhuriyetimizin 100. yılına girdiğimiz günlerde, Türkiye Cumhuriyetinde, devletin sorumluluğundaki bir öğrenci yurdunda görev yapan sorumsuzlar yüzünden bir evladımızı göz göre göre kaybettik. Zeren’in hayatını kaybetmesiyle,  intiharlar, bakımsızlık ve kötü yemeklerle gündeme gelen öğrenci yurtlarındaki içler acısı durum iyice gözler önüne serilmiş oldu. 

Zeren, 22 Yaşında hayat dolu, kendisi, ailesi ve ülkesi için hayalleri olan, bu ülkenin de ihtiyacı olan bir gencimizdi. Zeren’i bu hayattan koparan vicdansızlar, Sadece Zeren’e değil, Anasına-Babasına ve bu ülkenin geleceğine de büyük bir kötülük yaptı. Hiçbir çağdaş ülkede böyle bir ölüm olmaz. Yavrularına sahip çıkmaya kararlı hiçbir iktidar böylesine büyük bir facia karşısında, bu kadar sessiz kalmaz, kalamaz. Zeren kardeşimiz hayatını kaybetti ama bu cinayete ortak olanlardan, Ne KYK Genel Müdürlüğünde Ne Gençlik ve Spor Bakanlığın da Ne de İktidarda tek bir görevden alma veya onurlu bir istifa yok. Sadece göz boyamadan öteye gitmeyen bir açığa alma var, hepsi bu. Herkes kendi ballı maaşlarını aldıkları koltuklara sıkı sıkıya yapışmış, denetleme mekanizmaları çökertilmiş, bir hayat sönüp gitmişken iktidardan kimse utanmamış, sıkılmamış ve gereğini yapmamıştır. Zeren’in ailesini,   bu yurtlarda korku içinde yaşayan öğrencilerimizi ve bir evladını kaybetmişçesine üzülen ve kahrolan tüm Anne-Babaları da inciten, öfkelendiren tavır budur. Ve bu tavır aslında şu mesajı vermektedir, “ Olur böyle şeyler çok da büyütmeyin”

KYK YURTLARINI YUVA YAPINCAYA KADAR OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
KYK Yurtlarında kalan gençlerin, bakımsızlık, asansörler, kötü yemekler ve birçok problem sebebiyle korku ve sıkını içinde olduğunu ifade eden CHP İzmir İl Sekreteri Özlem Ünsal, iktidara seslenerek işin peşini bırakmayacaklarını söyledi. Ünsal sözlerini şöyle sürdürdü;

''Efendiler, ye kürküm ye derdinde olanlar, makamlarında, saraylarında, bakanlıklarda, müdür koltuklarında sorumsuzca oturmaya devam edenler bilin ki, Olmaz böyle cinayetler. Biraz vicdanlı, biraz sorumlu, birazcık bile içinde evlat sevgisi olan iktidarların olduğu ülkelerde, olmaz böyle cinayetler. Ama sizin iktidar olduğunuz yerde işlendiyse bu cinayet, bu utanç bu günah boynunuzda mahşere kadar sizi takip edecek. KYK yurtları Anne Babaların çocuklarını devlete güvenip teslim ettiği yuvalar olmalıydı. Peki, KYK’lar bugün bir Yuva mı?  Hayır! Korku içinde yaşanan mecburi barınaklardır. Kötü koşullar, kötü ve küçük porsiyonlu yemekler, yetersiz hijyen şartları, yaşatılan psikolojik baskı ve en önemlisi de liyakatsiz ve vicdansız yöneticilerden ibarettir bugünkü KYK yurtları. Koca koca binaları yapıp, süslü süslü boyayınca içine bilmem kaç yatak koyduk diye övününce Yurt olmuyor buraları. 

Çocuklarımıza şefkatle yaklaşarak, Asansörlerde öldürmediğinizde, Asansörlerin bakımını Makine Mühendisleri Odası dururken, eş-dost tanıdık diye merdiven altı firmalara ihale etmediğinizde, “Korkuyorsanız bozuksa kullanmayın” diyen cahil, hadsiz yöneticilerden arındırdığınızda, Arkadaşlarının ölümüyle sarsılmış, korku içinde çocuklarımızın karşına polisle, jandarmayla çıkmadığınızda, Öğrencilerimizin CİMER’e kadar giden ve ölümleri engelleyecek olan şikayetlerini dikkate aldığınızda, işte o zaman bu binalar yurt olur, yuva olur.

Zeren’in babasının yürek parçalayan “Ben devlete inancımı kaybettim. Çocuğumu ilk defa devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma 20-25 gün bakamadı” sözleri,  bilin ki tüm Anne Babaların sözleridir.Devleti bu hale düşürenler, Ana-Babaları ve çocuklarımızı bu korkuyla yaşamaya mecbur edenler; Size rahat vermeyeceğiz. Her öğrenci şikayetini takip edecek, sorumlular hakkında hukuki gereği neyse biz yapacağız. Korku içinde yaşanan KYK yurtlarını, yuva yapıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Buradan, bu yurtlarda yaşayan tüm öğrencilerimize ve ailelerine sesleniyorum. CHP İzmir İl Başkanlığının kapısı her konuda sizlere sonuna kadar açıktır. Yaşadığınız tüm sıkıntılarda yanınızda olacağımıza ve bugün olduğu gibi, sesinizi duyuracağımıza söz veriyoruz.

22 yaşında hayat dolu bir gencimizin, ihmaller zinciriyle hayattan koparılışını kabullenmek bizim için çok zor olsa da,  kardeşimiz Zeren Ertaş’a bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.  Acısını yaşayacak, anısını yaşatacağız.''

Etiketler:
 
Su topu antrenörünü döverek öldürdü!
 
117 can... İzmir'de hüzünlü anma!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su topu antrenörünü döverek öldürdü!
Avustralya, Sidney'de genç su topu antrenörü Lilie James'in vahşice öldürülmesi ...
Gazeteci Sinan Dündar son yolculuğuna uğurlandı
Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Ege Saati Genel Yayın yönetmeni Sinan ...
KYK yurdunda yine asansör: Öğrenciler mahsur kaldı!
Aydın'da KYK yurdunda üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın yaşamını yitirmesine ...
 
Dilan Polat ve Engin Polat özür diledi!
MASAK tarafından haklarında başlatılan incelemenin ardından tüm mal varlıklarına ...
Şaşal Su dağıtıcısı belli oluyor!
91 yıllık bir Cumhuriyet markası olan Şaşal Su’yun dağıtıcısı 2 Kasım ...
İzmir depreminin 3. yılında davalarda son durum!
İzmir'in Seferihisar açıklarında yaşanan depremde yıkılan Emrah, Yağcıoğlu, ...
 
Buca'da Kızılçullular'ın 100'üncü yıl coşkusu
Kızılçullu Kültür ve Dayanışma Derneği, Cumhuriyetin Yüzüncü yılı kutlamaları ...
Ev sahibine kötü niyet tazminatı şoku!
İzmir'de bir ev sahibinin kiracısını tahliye etmek için açtığı davada ...
Ege Saati'nin sunucusu Sinan Dündar hayatını kaybetti
TELE1'deki Ege Saati programının sunucusu Sinan Dündar, 47 yaşında geçirdiği ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri