ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
Güreştirilen boğa trübüne çıktı!
Güreştirilen boğa trübüne çıktı!
Kilis Beldiye Başkanı Bilecen isyan etti: Annelerini bile işe almışlar!
Kilis Beldiye Başkanı Bilecen isyan etti: Annelerini bile işe almışlar!
17 Mart 2022 Perşembe - 15:08

CHP İzmir'den miting gibi basın açıklaması!

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın sözleşmeli memurların kadro, belediye çalışanlarının da zimmet sorunu ile ilgili düzenlediği basın açıklaması, yüzlerce belediye emekçisinin katılımıyla mitinge dönüştü. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Kamu emekçilerinin kişi borçlarıyla mağdur edilmesi kabul edilemez. Sözleşmeli memurlar için her yıl imzalanan sözleşmeler, Türkiye için bir utanç kaynağıdır" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de "Kimse belediye emekçilerini yalnız sanmasın" dedi.

CHP İzmir den miting gibi basın açıklaması!

SONKALEİZMİR-Konak Meydanı'ndaki basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Veli Ağbaba'nın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Tüm Yerel-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Ömer Eşki, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, CHP İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları katıldı.

KESK ve Birleşik Kamu İş konfederasyonlarına bağlı memur sendikaları ile yüzlerce kamu emekçisi ve yurttaşın destek verdiği basın açıklaması şarkılar ve türküler eşliğinde mitinge dönüştü. Kamu emekçileri "Zafer direnen emekçinin olacak", "Saraya değil, emekliye bütçe", "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek", "AKP elini cebimizden çek" sloganları attı.



"AKP İKTİDARI MAÇ DEVAM EDERKEN KURAL DEĞİŞTİRDİ"

CHP olarak 3600 ek gösterge bekleyen memurlar ile EYT'lilerin sorunlarını da dile getirdiklerini anımsatarak şöyle konuştu:

"Türkiye'de ekonomik krizin had safhada olduğu, hayat pahalılığının tarihteki en ağır dönemlerinin yaşandığı bir süreçte, belediyelerde çalışan memurlarımızın, kamu emekçilerinin, toplu iş sözleşmelerinden kaynaklı kişi borçlarıyla mağdur edilmesi, bu paraların faizi ile istenmesi kabul edilemez. İktidar yine büyük bir yanlış, büyük bir zorlama, büyük bir kayıtsızlık ve vurdumduymazlık içinde. AKP iktidarı, her zaman yaptığı gibi maç devam ederken, kuralları değiştirmiş ve bu da 500 bin vatandaşımızı mağdur etmiştir. Birçok memur, emekliliği gelmiş olmasına rağmen üzerlerine çıkartılan kişi borçları sebebiyle emekli olamamaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm partileri ve en başta da AKP iktidarını göreve davet ediyoruz. Belediye memurlarımızın yaşadığı mağduriyet, acil bir şekilde giderilmelidir. Aileleriyle beraber yarım milyonun üzerinde insanın gözü, kulağı bu konuda atılacak çözüm odaklı adımlardadır. Belediye memuru kamu emekçilerini kimse yok sayamaz. 20 yıllık AKP iktidarının, yandaş iş adamlarına, 5’li çeteye, belli kişilere çıkarılan özel vergi aflarından, şehirlerimizi yaralayan imar aflarına, mafya babalarına çıkartılan özel aflardan, ihale kanunlarında müteahhitlere göre değiştirilen yasalara kadar, birçok keyfi yasa çıkardığı tüm toplumumuzun malumudur. Böylesine keyfi düzenlemelerin yapıldığı bir dönemde, yarım milyondan fazla insanı ilgilendiren ve uluslararası sözleşmelere göre de doğru olan bir af düzenlemesini talep etmek, memurlarımızın en doğal hakkıdır. "



"TÜRKİYE İÇİN UTANÇ KAYNAĞI"

Sayıları 10 binleri aşan sözleşmeli personellerin kadro sorununa da değiren Yücel şöyle devam etti:

"Modern bir dünyanın parçası olduğunu iddia eden, modern bir Türkiye'de iş güvencesi olmayan sözleşmeli memurların varlığı kabul edilebilir bir durum değildir. Sözleşmeli memurlar için her yıl imzalanan sözleşmeler, Türkiye için bir utanç kaynağıdır. Sözleşmeli memurlarımızın derhal kadroya alınması gerekmektedir. Hem iş barışının sağlanması, hem verimin ve performansın artırılması, hem de, iş güvencesi olmadan, insan çalıştırılmasının önüne geçilmesi için, sözleşmeli personelin kadroya alınması çok ama çok önemlidir. Her yıl yılbaşı gecesi birçok sözleşmeli memurun evinde aynı korku, aynı panik, aynı heyecan yaşanmaktadır. “Acaba 31 Aralık günü iş akdim feshedilecek mi edilmeyecek mi?” Memura çıkarttığınız zimmet borçlarının, faizleri ile birlikte affedilmesi ve sözleşmeli memura kadro verilmesini, meclise getirin. Bu konuları getirdiğiniz gün, biz tam destek vereceğiz. Varsın bu sorunu AKP çözmüş olsun, varsa bir siyasi rant kaygınız, onu da siz sağlayın. Ama yeter ki memurun zimmet kabusuna ve işsiz kalma korkusuna son verin."



TUNÇ SOYER: "SOSYAL DENGE TAZMİNATLARI ZİMMETE KONU EDİLEMEZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de belediye emekçilerinin yanında olduklarını vurgularken şunları söyledi:

"Bu basın açıklamasına konu olan hususlar bizim kırmızı çizgimizdir. Kimse belediye emekçilerini yalnız sanmasın. Biz emekçilerin patronu değil, yoldaşıyız. Onlara yapılan her ne ise bize yapılmıştır. Sosyal denge tazminatları asla zimmete konu edilemez. Kamu zararı oluştuğu üzerinden zimmet çıkarılması, adaletten yoksun tümüyle siyasi bir karardır. Ekonomisi çökmüş bir ülkede biz, çalışanlarımız insan onuruna yaraşır bir hayat sürsün istiyoruz. Sosyal denge tazminatları bunun için var. Memurlar üzerinde baskı kuruluyor. İkramiyelerinin yarısını alamaz hale getirdiler. Dünyanın en büyüklerinden olan ülkemizi yeniden hasta adam haline getirdiler. Bir avuç yandaşın borçlarını silip, emekçilerimizin alın terine göz diktiler. Yok öyle yağma.

BUCA METROSU MESAJI

Zimmet kararları iptal edilecek. Biz omuz omuza yürüdüğümüz sürece kimse buna engel olamayacak. 3600 ek gösterge meselesi önemli. 2018 seçimlerinde kendilerine seçim malzemesi yaptılar. Bol keseden vaat verdiler. Aradan 4 yıl geçti, hiçbir şey yapmadılar. Biz söyledik, onlar yapacak. Yeter ki çözsünler. Yeter ki emekçilerimiz hakkını alsın. Biz daima haktan ve emekten yana olacağız. Kamuda 523 bin sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanması gerekiyor. Sosyal denge tazminatlarından elinizi çekin. 3600 ek gösterge düzenlemesini derhal yapın. Sözleşmeli memurlara kadrolarını verin. Bunlar gerçekleşene kadar emekçilerimizle beraberiz. Ya hep beraber, ya hiçbirimiz. Son olarak şunu söylemek isterim. O metro Buca'ya gelecek kimse endişe etmesin."

EŞKİ: "BU GÜN TARİHE GEÇECEK"

Tüm Yerel-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Ömer Eşki, "Bugün burada kararlı ve inatçı bir grup görüyorum. Bu kitle buraya büyük coşkuyla geldi. Memur emekçilerinin basın açıklaması bugün 17 Mart'ta İzmir bir mitinge dönüştü. Bu gün tarihe geçecek. Bugün başlayan süreç sonunda mutlaka istediklerimizi alacağız. İnandık direndik başaracağız" dedi.

BOZKURT: "BARİKAT OLACAĞIZ"

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt da "'Biz paramızı aldık, gerisi bizi ilgilendirmiyor' demeyeceğiz. Bu bizim problemimiz. Bizim üzerimizden belediye başkanlarımızın üzerine gelmek istiyorlarsa barikat olacağız" diye konuştu.

 
Kobiler ihracatla buluşuyor, küçük üreticiler 48. Shoexpo ile dünyaya açılıyor!
 
CHP'li Ağbaba'dan Soylu'ya İzmir'den sert sözler... "UTANMAZ ADAM"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanetin Yaşar Alptekin söyleşisi liseyi karıştırdı!
Eski manken Yaşar Alptekin'in konuşmacı olarak davet edildiği lisede anlattıkları ...
Liseli Buket'ten 9 gündür haber yok!
İzmir'in Aliağa ilçesi Çandarlı Mahallesi'nde yaşayan lise öğrencisi Buket ...
Otomobil yüklü bir gemi daha battı!
Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait otomobil yüklü gemi Basra Körfezi'nde fırtına nedeniyle battı.
 
BUCAMAR'a ISO 9001 kalite sertifikası
Buca Belediyesi iştiraki Buca İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler A.Ş, ...
Bağırsaklarından 5 mıknatıslı bilye çıkarıldı!
İzmir'de, Nurdan (38) ve Ali Güler (39) çiftinin 2,5 yaşındaki kızları ...
İzmir kulüplerine 30 milyon liralık destek daha!
Pandeminin getirdiği ağır şartlara rağmen son iki yılda İzmir'in tanıtımına ...
 
İngiltere'den YHT için dev kredi!
İngiltere, Ankara-İzmir hızlı tren hattı için 2.3 milyar dolar tutarında ...
İzmir Metro'da arıza... SEFERLER AKSADI!
İzmir'de teknik bir arıza nedeniyle metro seferleri gecikmeli olarak yapılabiliyor. ...
TÜİK’te iki isim daha görevden alındı!
Özellikle açıkladığı enflasyon ve işsizlik rakamları nedeniyle Türkiye'nin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri