ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3791
    Dolar
  • Euro
    35,0153
    Euro
  • Altın
    2.325,780
    Altın
  • Bist-100
    9,10
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
5 Haziran 2023 Pazartesi - 13:01

CHP İzmir'den seçim analizi... ''İzmir aydınlığa sahip çıktı''

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte seçim sonuçları ve İzmir'in performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aslanoğlu, "İstanbul'u saymazsak 11 büyükşehirden 9'unu toplasak hepsi İzmir kadar artı oy oluşturmuyor. İzmir artı 1 milyon oy vermiştir, sahip çıkmıştır. İzmir aydınlığa sahip çıkmıştır" dedi. Aslanoğlu, kurultay süreciyle ilgili de "Çoban ateşi yakan görmüyorum" diye konuştu.

CHP İzmir den seçim analizi...  İzmir aydınlığa sahip çıktı

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda CHP İzmir İl Bilişim Sorumlusu Tevfik Türk, CHP İzmir İl Sekreteri Özlem Ünsal, CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Ahmet İlhan Akaltun ve CHP İzmir İl Başkanvekili Sirhan Özen ile birlikte seçim süreciyle ilgili değerlendirmeler yaptı.

SEÇİM ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Şenol Aslanoğlu, göreve başladıkları 18 Ocak'tan itibaren yaptıkları çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

"4 aydan kısa bir süre içerisinde görev yaptık. İlk önce ilçelerde seçim çalışmalarından önce aktivasyonu artırabilmek için tüm 30 ilçemizde ziyaretler, esnaf çalışmaları, iş yeri ve ev ziyaretleri yaptık. 3 haftayı böyle tamamladık. Örgüt, yeni il yönetim kurulunu bağrına bastı yeni dönemde. Maalesef büyük bir deprem oldu. Deprem çalışmalarımızı başka bir eksene kaydırdı. Birkaç kez deprem bölgesine gittik, yardımları örgütlemeye çalıştık. Depremde çok ciddi destek olan İzmirliler'e teşekkür ederek, STK'ları, sendikaları, odaları ziyaret ederek dayanışmayı büyütmeye çalıştık. Nisan ayının başında seçim kampanyası başladı. Kiraz mitingi ile seçim kampanyamızı başlattık. 30 ilçemizin tamamında miting düzenledik. STK toplantıları yaptık. İlk kez seçim alanında bağımsız gençlik merkezleri açtık. İzmir mitingi oldu. Örgütlenmesi, yapılması çok güzel ve başarılıydı. Gece mitingleri, yürüyüşleri, halk buluşmaları adını verdiğimiz çalışmalarımız oldu."

HANE ZİYARETLERİ YÜZDE 56'YA ÇIKTI

CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Ahmet İlhan Akaltun, seçim sürecinde seferberlik halinde çalıştıklarını belirterek, "Yüzde 18 olan hane ziyaretlerimizi yüzde 56 bandına taşıyarak İstanbul'dan sonra Türkiye'de ikinci sıraya yerleştik. İlçe örgütleriyle bütün hanelerin hepsinin kapısı çalındı. Sandık görevi alacak olanlarla ilgili bir havuz oluşturduk. Okul ve kat sorumlusu havuzları oluşturduk. Sandık güvenliği eğitimi ile ilgili tüm ilçelerde seferberlik başlattık. Bazı ilçelerde aynı anda 2-3 yerde olmak üzere eğitim verdik. Yedeklerimizin de yüzde 90'ının eğitimi tamamlandı" dedi.

2 BİN 113 AVUKAT SAHADAYDI...

CHP İzmir İl Sekreteri Özlem Ünsal ise askı listeleri ile ilgili detaylı incelemeler yaptıklarını, hukuki destek verdiklerini ve sandığa ulaşma sorunu yaşayan yurttaşlarla ilgili de çalışma yürüttüklerini anlattı. Ünsal, İzmir'de 2 bin 113 avukat ile her okulda hazır olduklarına dikkat çekti.

TÜRK: "TÜM SANDIKLARI KONTROL ALTINDA TUTTUK"

CHP İzmir İl Bilişim Sorumlusu Tevfik Türk ise seçim çalışmalarına bir buçuk yıl öncesinden başladıklarına dikkat çekerek, sandık güvenliği ile ilgili çalışma işleyişini anlattı. Türk, "30 ilçede il bilişim sorumlusu belirledik. Müşahitlerin sisteme girişini yaparak koordinasyonu sağladık. İlçe bilişim sorumluları eğitimleri ile başladık. 2273 okul bilişim sorumlusu eğitimi verildi. 4 gerçek zamanlı tatbikat yapıldı. YSK'dan veriler gelmeye başladı. YSK ile ıslak imzalı tutanaklar arasındaki uyumsuzlukları belirledik, hukuk masamıza bildirdik" dedi. Türk, tüm sandıkları kontrol altında tuttuklarını seçim günü mazereti olan sandık görevlilerinin yerine yedeklerini gönderdiklerini anlattı.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da "10 bin sandığımızda sabah görevine gelemeyen 50 arkadaşımız oldu. Binde 5 demek. Yedeklerden 31 tanesi gelememişti. 18 sandıkta sandık kurulu başkanı sandık kurulunu eksik tamamladı. Arkadaşlarımızı sandık kuruluna alması gerekirken, oturtulamamıştır. Ancak oralara da görevli arkadaşlarımızı gönderdik" diye konuştu.

İKİNCİ TURDA KATILIM ORANI DÜŞTÜ

Aslanoğlu, seçime katılım oranlarına da dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Avrupa'da böyle yüksek katılım olmaz. Türk seçmeni vatandaşlık görevini yerine getirmeye gayret eder. Yüzde 90'ların üzeri çok iyi sonuçlardır. İkinci turda yaklaşık 3 düşmüştür oranlar. İzmir Kemal Kılıçdaroğlu'na büyük teveccüh göstermiştir. Eğer seçim sadece İzmir'de olsaydı açık ara bir sonuçtu. İzmir performansını gösteren Türkiye genelinde başka bir yok. 11 büyükşehir belediyesindeki sonuçlar İstanbul'u saymazsak 11 ilden 9'unu toplasak hepsi İzmir kadar artı oy oluşturmuyor. İzmir artı 1 milyon oy vermiştir, sahip çıkmıştır. İzmir aydınlığa sahip çıkmıştır. İzmir oyunu 6.9 artıran şehrimiz. Bir önceki seçimle bugün arasındaki farklar... Her seçimin dinamiği farklı.

Milletvekili olarak bir öncesi seçimin hemen hemen aynısı. Ciddi bir oy artışımız yok. Adalet ve Kalkınma Partisi'nde düşüş var. İlçelerde de üç aşağı beş yukarı aynı. Kiraz ve Kemalpaşa'da Erdoğan'ın arkasında kaldık. 28 ilçede önde göğüsledik ipi. Metropol ve kırsal ilçelerin tamamı oylarını yükseltmiştir. 81 ilin içindeki en başarılı il İzmir'dir. Açık ara Türkiye'nin en iyisidir İzmir."

"ÇOBAN ATEŞİ YOK"

CHP'nin yaklaşan kurultayı ile ilgili soruyu yanıtlayan Aslanoğlu, "Çoban ateşi yakan ya da kurultayla ilgili bir şey görmüyorum. Partinin yönetim kurulunun değerlendirmesi var. Partinin yetkili organları kararlar almış. Genel başkana karşı ya da başka bir muhalefeti görmüyorum. Milletvekili listelerinin kim tarafından oluşturulacağı parti tüzüğümüzde belli. Listelerde yer bulamamış arkadaşların dönem dönem eleştirileri olur. Saygıyla karşılamak lazım. Kurultayımız gecikmiş bir takvimdir. Yerel ve genel seçimler nedeniyle ertelenmiştir. Normal olağan süreç başlatılmıştır. Öne alınmış bir sürecimiz yok. Merkez yürütme kurulları üyeleri genel başkanın takdiri ile belirlenir. Bazı şeyleri tüzüğümüzün tam bilinmemesi ile ilgili kısım olduğunu düşünüyorum. Benim tavrım değişmez, İzmir üyelerinin merkez yürütme kurulunda daha aktif görev almalarını isterim." dedi.

 

 

 
Bakanın oğlu bakkal oldu!
 
DP'li İlay Aksoy: Eğer buna müdahale edemezsek BOP gerçekleşecektir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı...
Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, basın toplantısı düzenleyip ...
Cemal Enginyurt’tan Can Atalay çıkışı!
Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, milletvekili ...
AK Partili İnan'dan Soyer'e körfez tepkisi
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
 
Eski HDP'li Hasip Kaplan'dan Sırrı Süreyya Önder'e ağır gönderme...
Eski HDP'li milletvekili Hasip Kaplan, 'MİT ile görüşen HDP kuryesi kim..! ...
CHP PM toplantısı: Meclis grubu yönetimi belirlendi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yürütülecek olan CHP ...
Tanju Özcan: Bolu’nun en görünür yerine devasa bir Erdoğan heykeli dikeceğim
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep ...
 
CHP'de flaş iddia... Yeniden görüşecekler!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün CHP ...
TİP’ten Can Atalay tepkisi!
Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay’dan milletvekili seçilen Can Atalay’ın ...
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Yaldız'dan çarpıcı İYİ Parti çıkışı: ''CHP'yi bölerler''
Seçim sonuçlarını yakın oranlarda tahmin eden İntegral Araştırma Şirketi'nin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri