ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/22°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/21°
    IZMIR
  • KONYA
    10/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
30 Ağustos 2021 Pazartesi - 15:43

CHP İzmir'in 30 Ağustos kutlamasında Taliban mesajı...

CHP İzmir İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümünü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla kutladı. AK Parti iktidarını eleştiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Taliban’la iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum” diyen zihniyet, hem Taliban’dan yüz bulamadığı hem de kamuoyunda beklediği desteği görmediği için geri adım atmak zorunda kalmıştır" dedi.

CHP İzmir in 30 Ağustos kutlamasında Taliban mesajı...

SONKALEZMİR-CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması,0 Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı.

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Ednan Arslan, Mahir Polat, Murat Bakan, CHP Parti Meclis Üyesi Devrim Barış Çelik, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, partililer ile yurttaşlar katıldı.



DENİZ YÜCEL: TÜRKİYE LİYAKATLI YÖNETİLMİYOR

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti iktidarını eleştirdi. Türkiye'nin hukuk kurallarıyla ve liyakatlı kadrolarla yönetilmediğini söyleyen Yücel şöyle konuştu:

"Kendi çıkarlarını toplum çıkarlarının üzerinde tutanların attığı yanlış adımlar neticesinde toplumun demografik yapısını ve geleceğini tehdit eder hale gelen mülteci ve sığınmacı sorunu oluştu. Bugün, işine geldiğinde dışı örgütlerle ve terör örgütü elebaşlarıyla iş birliği yapan, hukuku ve adaleti sadece kendi çıkarları için işleten, halk yoksullaşırken kendi çevresini sürekli zenginleştiren, ülkeyi itibarsızlaştıran, yolsuzluğu ilke edinmiş, eş – dost - damat ile liyakati yok etmiş ve bu anlayışa dur diyen, haksızlığa karşı çıkan herkesi vatan hainliğiyle suçlayan bir iktidar var.



"TALİBAN'DAN YÜZ BULAMADILAR"

Artık kontrolünü, yönünü ve devlet ciddiyetini iyice kaybetmiş olan iktidar, geçtiğimiz günlerde yine millete kazık atmaya hazırlanırken suçüstü olmuştur. İnsan kesen, kadınlara eziyet eden ve tüm dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği Taliban’la ortaklık yapmaya çalışan, “Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Taliban’la iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum” diyen zihniyet, hem Taliban’dan yüz bulamadığı hem de kamuoyunda beklediği desteği görmediği için geri adım atmak zorunda kalmıştır.

"GENÇLER ÜLKEYİ TERK ETMEK İSTİYOR"

Araştırmalara göre gençlerimizin yüzde 64’ü başka ülke vatandaşlığına geçme imkânı doğduğunda, kalıcı olarak ülkeyi terk etmek istiyor. Yurt dışında geçici olarak yaşamak isteyenlerin oranı ise yüzde 76’yı buluyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında gençlerimizin geleceklerini ülkemiz dışında aramalarına son vereceğiz."


"BİR DİRENİŞ HİKAYESİ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise şu açıklamayı yaptı:

"30 Ağustos işgal edilmiş bir ülkenin bağımsızlık destanıdır. Bugün emperyalist güçlere karşı korkusuzca başkaldıran halkımızın en büyük zaferidir. 30 Ağustos, istiklalimizin doğduğu gündür. Bu zaferden daha önemlisinin olmadığını ne unutmamız ne unutturmamız mümkün değil. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizati ifade ettiği gibi dünya tarihine akış verecek kesin etkide bulunan başka bir meydan savaşı yaşanmadı. 30 Ağustos emperyalizme karşı dünyanın en büyük direniş hikayesidir. Bağımsız ve özgür olmamızın mücadelesi bugün de devam ediyor.

"SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM"

Ata'mızın ifade ettiği gibi, "Efendiler yurt bayındırlık istiyor, varsıllık ve gönenç istiyor, bilim ve beceri istiyor". Yaşamın her alanında teknoloji ve bilimde sanatta ve sporda siyasette ve ekonomide tarımda ve ticarette istiklal mücadelemizi sürdürmekle mükellefiz. İçinde bulunduğumuz koşullar ne kadar zor olursa olsun başarmak zorundayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği ve bizzat yaptığı gibi. 30 Ağustos Zaferi'ni bizlere armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, atalarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Onların zekasının, cesaretinin ve direnişlerinin hepimize ilham kaynağı olduğunu ve olmaya devam edeceğini çok iyi biliyorum. Onların çektiklerinin yanında bizimkiler ne ki. Türkiye Cumhuriyeti'nin 30 Ağustos'u kutlu olsun"

"İSMİNİ SİLEMEYECEKLER"

Törene katılan vekiller adına kısa bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan ise "'Zaferlerin şerefi müşterektir. Eğer kaybetseydik sorumlusu ben olacaktım' diyen ey Büyük Atatürk. Varsın gafiller senin ismini silmek istesinler. Tarih seni öyle bir yazdı ki, silemezler. Her geçen gün değerin artıyor" dedi.

 
Abdullah Gül bu 30 Ağustos'ta hasta olmadı!
 
7 terörist etkisiz hale getirildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abdullah Gül bu 30 Ağustos'ta hasta olmadı!
Cumhurbaşkanlığı döneminde milli bayramlarda hastalanması ile bilinen ...
Arkadaşını öldürüp, arama çalışmalarına katıldı!
Zonguldak'ın Devrek ilçesinde 3 gün önce ailesinin kayıp ihbarında bulunduğu ...
Konak'ta zafer coşkusu! Başkan Batur: Geriye dönmeyeceğiz, ileriye gideceğiz!
Gültepe Meydan Parkı’nda Konaklılarla birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ...
 
Parktaki cinayette yeni gelişme!
İzmir'in Buca ilçesinde, Anıl Bahri Kocaman'ın (21) parkta tabancayla ...
Başkan İduğ'un büyük gururu!
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un trombon sanatçısı oğlu Ertürk ...
Otizmli Artun, kulaçlarını milli forma için atıyor!
İzmir'de küçük yaşlarda tanıştığı yüzme sporunda kazandığı 38 madalyanın ...
 
Bu kez Diyarbakır'da ortaya çıktı!
Milli Uzay Programı'nın lansmanı öncesinde Göbeklitepe'ye yakın noktada ...
İzmir'den 30 Ağustos manzaraları!
Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde zaferle sonuçlanan Büyük Taaarruz'un ...
İzmir'de 30 Ağustos!
İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri