ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
16 Mart 2024 Cumartesi - 18:36

CHP Karabağlar Adayı Helil İnay Kınay projelerini açıkladı...

CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil İnay Kınay projelerini açıkladı. İlçede trafiği rahatlatacak bulvar ve kavşak projelerini hayata geçireceklerini belirten Kınay, kentsel dönüşümde rantçı değil halkı dönüşüm anlayışı ile hareket edeceklerini vurguladı. Yeni kent meydanı, yeşil kuşak, engelsiz yaşam köyü gibi birçok projesini duyuran Kınay, "Karabağlar'dan İzmir'e, İzmir'den Türkiye'ye ittifakı birlikte yaratacağız" dedi. 

CHP Karabağlar Adayı Helil İnay Kınay projelerini açıkladı...

SONKALEİZMİR-Karabağlar Mustafa Necati Kültür Merkezi'nde düzenlenen lansman toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan, CHP YDK Üyeleri Özkan Tice, Ekincan Aksoy, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek, Eski CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ile partiller katıldı. 

"MÜCADELEYİ BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ"

"Karabağlar'da biz varız" sloganıyla sunumuna başlayan Kınay, "30 yıldır İzmir'in her bir köşesinde sağlıklı, dirençli, halktan yana, halkın hakkını savunan, kent yaşamı için, ülke mücadelesi, emek demokrasi için ne kadar mücadele etmişiz. Hayatımız hep mücadele ile geçmiş. Karabağlar'da bu mücadeleyi birlikte yürüteceğiz. Kendi gücümüze sahip olarak Karabağlar'dan İzmir'e, İzmir'den Türkiye'ye ittifakı birlikte yaratacağız. Büyüyen Karabağlar, toplumcu belediyecilik, planlı kent. kolay ulaşılabilen, dayanışan güçlenen Karabağlar için, halkıyla hakkıyla büyüyen Karabağlar için biz varız. Her sokağında emeğimiz olan Karabağlar bugünden sonra da tüm emeklere teşekkür ederek emekleri büyütecek" dedi.



"ORTAK KATILIMCI YÖNETİM"
Karabağlar'ın yüzölçümü ile İzmir'in 23. büyük ilçesi, nüfusu ile ise kentin ikincisi olduğunu belirten Kınay şöyle konuştu:

"Belediye başkanı ve meclisi ile yönetmeyeceğiz. Ortak katılımcı yönetim anlayışı ile Karabağlar'ın tüm kesimlerini ortak ettiğimiz, mahalle komisyonları ile muhtar meclisleri ile kadın, gençlik, çocuk, engelli meclisi ile sektörler ve çalışmalar konusunda oluşturacağımız dayanışma kurulları ile ve kentsel dönüşüm paydaş komisyonları ile yöneteceğiz. Planlama aşamasından başlayarak her sözde ihtiyaçlarımızı halktan yana yönetmek zorundayız."

Helil İnay Kınay'ın sunumundan öne çıkanlar şöyle:

**En büyük derdimiz kentsel dönüşüm. Beton mezarlara çevrilen evlerimizde hayatta kalmaya çalıştık. En ufak sarsıntıda titreyerek kalktığımız günlerdeyiz. 20 yılda 20 imar affıyla bedelini ve hesabını vermediği giden canların hesabını tutuyoruz. 58 mahallemizin tamamında hakkımız olanı kazanıp adil yöneteceğimiz, yerinde dönüşen plan ve imar sorunu çözülmüş, rantçı değil halkçı bir dönüşüm anlayışı ile kentsel dönüşümü yapacağız. 
**Belediyemiz web sitesinin hizmetlerin takip edilebileceği daha iyi standartlara geleceği, gezici vatandaş iletişim merkezi ile belediyeye gelemeyen vatandaşlar için hizmetleri mahalelelere götüreceğiz.

"BİZ VARIZ" UYGULAMASI HAYATA GEÇİRİLECEK
"Biz Varız" telefon uygulamasını hayata geçireceğiz. Çözüm odaklı anlayışla sokakta, parkta, mahallede gördüklerimizi merkeze aktarıp değerlendireceğimiz saha ekiplerimiz olacak. Bu ekipleri üniversite öğrenc ilerinden destekleyeceğiz. Sorunun nasıl çözülmüş oludğunu aktaracak çalışmalarla doğrudan iletişim anlayışını da ortaya koyacağız. hem de öğrencilerimize katkı olacak.

ULAŞIM EN BÜYÜK SORUN...
**Ulaşım en büyük sorun. Karabağlar'da sağlıklı, güvenli konforlu bir ulaşımı hayata geçireceğiz. İzmir Büyükşehir ile birlikte bulvar ve kavşak çalışmaları olacak. Sırrı Atalay Caddesi fuar bağlantı yolu, Rasime Şeyhoğlu Caddesi, Yeşillik Caddesi YAşanlar Kavşağı, ana arter ara yollar ile trafiği rahatlatacağız. Rahat ulaşım için yollarımızı otopark olarak kullanan araçlarımıza çözüm bulmamız gerekiyor. BÖlgemizdeki otoparkların sayısını artıracağız. Araçların yolu işgal eden değil, ulaşımın rahatladığı sürece gireceğiz. 
**Otobüs seferleri, dolmuş seferleri ve sıklıklarla ilgili sorunlar. Artırılmış seferler ve durakların yeniden değerlendirildiği çalışmaları gerçekleştireceğiz. Toplu ulaşımda Büyükşehir tarafından gerçekleştirilecek Halkapınar, Karabağlar Havalimanı Metro hattı ile sorunu çözeceğiz. 

YENİ KENT MEYDANI PROJESİ
**Karabağlar Yeni Kent Meydanı... İzmir'in ikinci büyük meydanı olacak. 41 bin metrekarelik alan, ödüllü bir proje. 5 yılda hayata geçtiğinde birlikte olacağımız, cefasını çektiğimiz Karabağlar'ın sefasını süreceğimiz organizasyonları gerçekleştireceğiz.
15 semt merkezini 58 mahalleye hizmet edecek şekilde artıracağız. Kadınlar, gençler ve çocuklara öncelik vereceğiz. 
**Pazaryerleri projeleri... Yeni, modern, çok amaçlı pazaryerleri oluşturacağız. Mevcut pazaryerlerinin çatılarına uygulayacağımız enerji sistemleri ile hizmet vereceğiz. Haftanın 7 günü hizmet verecek, yaşayan pazaryerleri olacak. Ring seferlerle ulaşım sorununu da gidereceğiz. 
**Parklarımız. Aktif yeşil alanın az olduğu, yapılaşma içerisinde parkların yetersiz kaldığı, bazı bölgelerde park alanı bile bulunmadığı yokluk ve yoksulluk içerisindeki mahallelerimizle birlikte tüm sıkıntıları yaşıyoruz. Tüm parklarımızı yeniden revize edeceğiz. Parkların güvenli olması için güvenlik butonları ile kamera sistemleri ile iyileştirme çalışması gerçekleştireceğiz. Bu parklar aynı zamanda deprem toplanma alanları olacak. 56 mahallede 90 afet toplanma alanı var. Toplanma alanı olarak da hizmet edemeyeceği gerçeği ile karşı karşıyayız. Afet toplanma alanı niteliği taşıyan yeni alanlar oluşturulması ve mevcut parklar için çalışmalar yapacağız. Parklarda mobil büfelerle, tuvaletlerle, bebek bakım üniteleri ile yaşayan parklar haline getireceğiz. 

TAHSİN YAZICI'DA YEŞİL KUŞAK PROJESİ
**Tahsin Yazıcı Mahallesi'ndeki semt parkında yeşil kuşak yaratacağız. Engelli dostu, kendi kendine yeten modern bir semt parkı olacak. Karabağlar'a projesi hazırlanmış yeni bir nefes alanı yaratmış olacağız. 
**Sevgi yolları... Yolların kaldırımlarıyla beraber insanlara ait olduğu alanlardır şehirler. Şehirler ve yollar araçlar için değildir, insanlar için tüm canlılar içindir. El emeği ürünlerin alınıp satılabileceği, kültür sanat faaliyetlerini koyduğumuz, hoş seda bırakan alanlar haline getireceğiz. 

ENGELSİZ YAŞAM KÖYÜ KURULACAK
**Engelli dostu Karabağlar. Hepimizin eşit koşullarda eğitim, istihdam, sosyal hayat ihtiyacı var. Karabağlar'da engelli oranı yüzde 16. Evinden çıkmayan insanları gözünüzde canlandırın bu rakamın çok daha ötesinde dokunmamız gereken dostlarımız var. Karabağlar Belediyesi olarak engelli meclisimizi oluşturacağımızı söyledik. Her bir mahallemize ayrı ayrı değerlendirmemizi Karabağlar'da hayata geçireceğiz. Karabağlar'da Engelsiz Yaşam Köyü'nü kuracağız. Burada engelsiz iş merkezi olacak. Pazaryeri, park yerleri, spor ve sosyal donatı alanlarında hepimizin adil kullanım hakkını sağlayacağız. Engelli çocuğu olan ailelerimiz için sağlık bakım merkezi oluşturacağız. Günlük destek alabilecekleri, belli sürelerde ailelere nefes aldırabileceğimiz programlar gerçekleştireceğiz. Şarj istasyonlarının sayısını artıracağız. Tekerlekli sandalye ile ulaşım sağlamak zorunda olan tüm vatandaşlarımıza destek olacağız.

NASREDDİN HOCA BİLİM MERKEZİ'NE ULAŞIM KOLAYLAŞACAK!
**Çocuk dostu Karabağlar. Çocuk dostu değil şu an Karabağlar. Sokak aralarında top oynamaya çalışan çocuklarımız var. Belediyede çocuk birimi oluşturacağız. Uzundere'deki Nasreddin Hoca Bilim Merkezi'ni pek çok çocuğumuza hizmet eden bir aktivite merkezi olduğunu biliyoruz. Bu alana ulaşım imkanlarını artıracağız. İlk dikili ağacın bizden olsun kampanyası ile yaşama bir nefes de biz vereceğiz. Çocuklarımızın oyun oynama hakkına sahip çıkacağız. 

10 YENİ ANAOKULU, 4 KREŞ
**10 yeni anaokulu. Kadınlarımız, çocuklarımız ve gençlerimizle sohbet ettiğimizde okullarla ilgili çok ciddi sıkıntılar olduğunu gördük. Çoğu ailenin çocuğunu evde yalnız bıraktığı yoksul mahalleler var. Sosyal belediyecilik anlamında destek vermek, kadın çalışsa bile asgari ücret aldığı noktada evde kalayım dediği noktada anaokulları ve kreşlerle o hayatlara destek vereceğiz. 10 yeni anaokulu ve 4 kreş açacağız.

KADIN DOSTU KARABAĞLAR
**Karabağlar kadın dostu olacak. Ben açıklandığımda 'Kadından Karabağlar Belediye Başkanı mı olur' demişlerdi. O karanlık zihniyete karşı mücadele ediyoruz. 'Karabağlar'a kadın eli değecek' diyor dostlarımız. Bu cümleye itiraz ediyorum hep. Karabağlar'da pek çok kadının eli var. Bunu görmek istemeyen bir anlayışa karşı Karabağlar'da kadının emeğini görünür kılan, kadın dostu olan bir kadın belediye başkanı ile de her bir kadının yanında olan bir belediyecilik yapacağız. Kadın meclisini oluşturacağız. Sığınakların çok olduğuyla övünmek yerine utanç duymalıyız. Hiçbir kadının yalnız hissetmeyeceği bir yolculukta belediyemizde de kadın konuk evimiz ve kadın sığınaklarının sayısını gerekirse artıracağız. Ancak artmaması için her türlü mücadeleyi vereceğiz. 
**Genç işsiz oranının en yüksek olduğu ilçe Karabağlar. İşsizliğin arttığı noktada gençleri umudu yok. Gençlerin karanlığa itildiği kötü bir gerçekliği yaşıyoruz. Gençlik meclisimiz ile yapacağımız çalışmalarla istihdam ofisi kuracağız. İş aramadan, mülakat tekniklerine, CV hazırlama gibi etkinlikler yapacağız. Herkesin inancını büyüteceği bir alan yaratacağız. Meslek ve dil okullarının sayısını artıracağız. 

HAYVAN DOSTU KARABAĞLAR
**Hayvan dostu Karabağlar... Bazı mahallelerimizde sokak hayvanlarının yarattığı tehlikeden dolayı sıkıntılar yaşanıyor. Vergilerimizle yapılması gereken yerlerde okulların yapılmaması nedeniyle kilometrelerce yol giden çocuklarımız var. Sokak hayvanları ile karşılaşan çocuklarımızın korkuları var. Bir tarafta da onlarla beraber hayatı paylaştığımız noktada vermemiz gereken destekler var. Hayvan barınağı, gezici kısırlaştırma, mamatik gibi çalışmalarla, korku veren değil, süreci kontrol altında tuttuğumuz çalışmaları hayata geçireceğiz. 

AKIL FİKİR EVİ...
** Yeni kamusal alanlar yaratacağız. Akıl fikir evleri dedik. Buralarda gençlerin inovasyon, girişimcilik, değerlendirmeler. Kadınlar için her kesime destek vereceğimiz çalışmalar için uygulamalar olacak. 

KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ
**Karabağlar'da çok yok var. Kültür sanat yok. Karabağlar'ın tarihi, kültürel ve turistik değerlirini tanıtmak için fuar ve sergilerle mahallelerde konserler, yarışmalar ve festivallerle 7'den 70'e hizmet edecek kültür sanat evlerini açacağız. Gezici belediye tiyatrosunu kuracağız. Karabağlar Türkiye'nin bir mozaiği... Her ilden gelenler var. Belediyemizle beraber bu zenginliklerimizi birleştirelim ve halk oyunları ekipleri oluşturalım. Limontepe'de bir amfitiyatro yapacağız. Kültür sanat etkinlikleri Karabağlar'a gelecek. Sevgi Mahallesi'nde sosyo-kültürel tesis projemiz var. AliFuat Cebesoy ve Günaltay'da yeni merkezlerin temelini atacağız. Kütüphane sayımızı artıracağız. Karabağlar okuma yazma bilmeyenlerin sayısının en yüksek olduğu yer. Eğitimli olmayan insanlarımız var. Karanlıkla yobazlıkla bizi yönetmeye çalışan anlayışlarla karşı karşıyayız. 24 saat açık kütüphane yapacağız. Gençler sınavlarına hazırlanabilecekleri alanlar istiyor. 
Karabağlar'da butik müzeler oluşturmak istiyoruz. Daha çok taziye evleri yapacağız. Taziyenin olmadığı günlerde de yaşayan alanlar olarak kullanacağız. "

MOBİLYA AVM PROJESİ...
**Sosyal destek kartı, eğitim kartı devam eden uygulamalar. Köylülerimize gübre desteği ve mazot desteği ile çalışmalara devam edeceğiz. Askıda mobilya, ev eşyası ve kıyafet.. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza sektörle bereber çalışmalar yapacağız. Karabağlar'da kent lokantaları açacağız. Uygun ücretlerle bu hizmeti verirken bazı mahallelerde aşevinden aldığı bir kap yemeği üç aile ile paylaşan yoksulluk hikayeleri var. İhtiyaç duyulan mahallelerde aşyevlerini artıracağız. Karabağlar yokluk ve yoksullukla anılır olmuş. Kentsel dönüşümle anılır olmuş. Aslında gelişen bir sanayisi var. İtalya'nın farklı şehirleriyle yapacağımız çalışmalarla mobilya sektörünün gelişmesine, istihdam olanaklarının artırılmasına, Karabağlar mobilyasının marka değerinin artırılması için çalışmalar yapacağız. Bir mobilya AVM planlaması yaparak, sektörün ürünlerini sergileyeceği, herkesin yaşam alanı olarak kendisine yer bulacağı bir çalışma yapacağız. 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KARABAĞLAR MODELİ
**
Çılgın proeler sunmayacağım. Ne yazık ki en büyük sorunumuz açlık, yoksulluk. Birlikte yönetmeyi, demokrasiyi, kentimize sahip çıkmayı amaçlıyoruz. Her sözümüz bir taahhüt. Cumhuriyet Halk Partimizin sosyal demokrat belediyecilik anlayı içinde Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında imzamızı attığımız çalışmalar. Halkçı belediyecilik beyannamesi ile halktan yana çalışmalar yapacağımız sözümüzdür. Kentsel dönüşümle ilgili Karabağlar'da CHP'nin kendi çalışması olan 2012'den beri Karabağlar mahallelerinde vatandaşlarımızın hakkını savunan, kentsel dönüşümün vatandaşın barınma hakkını sağlayan yerinde, adil sadece binaların değil yaşamın da dönüştüğü bütüncül bir planlama içerisinde yönetim modeli ile oluşturacağı rehberlik ofisleri ile Karabağlar Modeli'ni oluşturacağız. 

AK PARTİLİ TUNÇ'A GÖNDERME: BİZ SAĞLIK BAKANLIĞI DEĞİLİZ"
AK Parti'nin Karabağlar Belediye Başkan Adayı Sadık Tunç'un hastane vaadine gönderme yapan Helil İnay Kınay, "Biz Sağlık Bakanlığı değiliz. Nereye aday olduğumuzu karıştırmamak gerekiyor. Sağlık hizmeti alma hakkı kısıtlanan, kentin diğer ucuna taşınan şehir hastanesine ulaşmak için 4 araç değiştiren tüm vatandaşlarımıza el uzatabilmek için elimizden geldiği kadar yapacağız. Kimseyi sağlıksız ve yalnız bırakmayacağımız bir belediyecilikten bahsediyoruz. Ta ki kendi iktidarımızda gerçek sağlık hizmeti verene kadar" dedi.

 
Bakan Bayraktar: Termik santral yapma hedefimiz var
 
Bakan Yumaklı: Süs bitkileri üretimi 3 kat arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Murat Bakan: İktidarı yerel seçimlerde sarsmalıyız
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Bu iktidarı ...
CHP Çiğli Adayı Onur Emrah Yıldız projelerini açıkladı...
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız, "Şimdi Çiğli zamanı" ...
Dağ'dan Bornova'da esnaf ziyareti
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim ...
 
Deniz Yücel'den Kılıçdaroğlu mesajı... 'Sözünü yerde bırakmayacağız'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in, CHP'nin Çiğli ...
CHP Çeşme Adayı Lal Denizli'den sulak alan sözü
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli, 187 farklı kuş türünü barındıran, ...
CHP Karşıyaka Adayı Ünsal açıkladı:Karşıyaka bisiklet kenti olacak
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, Bisikoop ve Karbip ...
 
AK Parti Bornova Adayı Çayır, ‘’Hemşehrilerimize hizmet yolunda yürüyen bir ekibiz’’
Bornova Belediye Başkan adayı Cevdet Çayır, AK Parti Gençlik Kolları Genel ...
CHP'li Duman: ''Cumhuriyete gençlik sahip çıkacak''
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, Şirinyer’de seçim ofisini ...
İYİ Parti'den istifa edip İrfan Önal’a desteklerini açıkladılar...
İYİ Parti Bayraklı Belediye Meclis üyesi 7. Sıra adayı Sezai Öcal partisinden ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri