ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3654
    Dolar
  • Euro
    34,7292
    Euro
  • Altın
    2.410,360
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
ABD'den Türk şirketlerine yeni yaptırımlar!
ABD'den Türk şirketlerine yeni yaptırımlar!
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
22 Ağustos 2023 Salı - 19:22

CHP Karabağlar'da son düzlük... Emel Tangobay: Ayrıştırmaya değil, birleştirmeye geliyoruz!

CHP Karabağlar İlçe Başkanı adayı avukat Emel Tangobay, 27 Ağustos pazar günü yapılacak kritik kongre öncesinde SONKALE'den Mustafa Akbaş'a konuştu. Çarpıcı mesajlar veren Tangobay, delegelere şu çağrıda bulundu: "Gelsinler, bir kadın ve genç devrimi yapalım istiyorum. Karabağlar'da ilk kez bir kadın ilçe başkanını seçsinler istiyorum. Biz ayrıştırmaya değil birleştirmeye geliyoruz."

CHP Karabağlar da son düzlük... Emel Tangobay: Ayrıştırmaya değil, birleştirmeye geliyoruz!

SONKALEİZMİR- CHP'de kongre maratonu tüm hızıyla sürüyor. İzmir'in en büyük ikinci ilçesi olan ve delege ağırlığıyle dikkatleri üzerine çeken Karabağlar'da 27 Ağustos pazar günü yapılacak seçim öncesi iki aday da kantara çıktı. Gözler, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın açıktan desteklediği mevcut ilçe başkanı Bülent Sözüpek ile örgütün güçlü desteğini alan avukat Emel Tangobay'ın yarışacağı Karabağlar CHP İlçe Kongresi'ne çevrildi. CHP İl Kongresi öncesinde önemli bir eşiğin aşılacağı Karabağlar kongresi öncesinde Avukat Emel Tangobay, SONKALE'den Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtladı.



"ÖRGÜTÜ İYİ TANIYORUM"

Yaklaşık 13 yıldır CHP içinde siyaset yaptığını, örgütün çeşitli kademelerinde önemli görevler üstlendiğini vurgulayan Tangobay, "Partiyi, örgütü iyi tanıyorum. Üzerime aldığım tüm işleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Seçim koordinasyon kurulunda görev aldım. İlçe Seçim Kurulunda görev aldım. Sandık güvenliği konusunda eğitimler verdim. Ayrıca, 2014-2019 yılında Karabağlar Belediyesi'nde meclis üyesiydim. Birçok komisyonda görev aldım. Parti okulunda eğitmenlik yaptım, halen de bu görevim devam ediyor" dedi.



"YOLDAŞLIK KÜLTÜRÜ İÇİNDE MÜCADELE VERDİM"

Tangobay, parti içinde kadın olmanın pozitif ayrımcılığını da negatif yönlü bir yansımasını da yaşamadığını, yoldaşlık kültürü içinde mücadele verdiğini aktarırken, "Karabağlar gibi zor bir ilçede kadın bir başkan olarak başarabilecek misiniz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Hiçbir korkum ve çekincem yok. Ben bu ilçeyi, sokak sokak, cadde cadde, mahalle mahalle bilirim. İnsanlarını tanırım. Özellikle kadınlarla ve gençlerle diyaloğum çok iyidir. Parti tecrübem de azımsanamayacak kadar fazla. Daha önce vurguladığım gibi, yoldaşlık kültürü içinde mücadelemi verdim. Gözüm kesmese bu yola çıkmam. Kaldı ki CHP'de örgüt içinde daha önce de bu yönde bir talep geldi bana. Ama şimdi tam zamanı olduğunu düşünüyorum. Ben örgütün adayayım. Örgütle birlikte elimden geleni fazlasıyla ortaya koyacağım."



Seçimin ardından başlayan partideki değişim tartışmalarının sorulması üzerine Emel Tangobay, şunları söyledi:

"Seçim sabahın içinden itibaren biz bir tartışma içine sokulduk. Seçimde de Türkiye tarihinin en büyük kara propagandasına maruz kaldık. Sahte afişler, kasetler... Maalesef bunlar toplum üzerinde etkili oldu. Kamu kaynakları etkin kullanıldı. Bunlarla da mücadele ettik. Elimizden geleni yapmamıza rağmen istediğimiz sonucu alamadık. Seçim sabahından itibaren Türkiye'deki tüm sorunların üzeri örtüldü, zamlarla uyandık. Vergiler artırıldı. Bunlar görünmez oldu, CHP tartışılır hale geldi. CHP'nin içi karıştırılmak istendi. Tıpkı 1994 yerel seçimlerindeki gibi, partimizin kendi içinde enerji sarf edip belediyeleri kaybetmesi amaçlandı. Evine ekmek alamayan, çocuğunu okula gönderemeyen insanlar konuşulmadı. Biz buna izin vermeyeceğiz. Karabağlar özelinde sokak sokak, kapı kapı gezip yurttaşlarımıza bu hükümetin yaptıklarını ve hayatlarından çaldıkarını anlatacağız."
 


Tangobay, örgüt içinde ayrıştırıcı değil birleştirici bir yol izleyeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Dönem bu dönem. Elimizi taşın altına sokmamız gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerelden başlayarak genel iktidara gelmesinin yolunu açmak gerekiyor. Bu nasıl yapılabilir? CHP'nin nitelikli kadrolarla donanmış olması gerekir. Kendini çalışmaya adamış, gerek başkanlık, gerek yönetim kurulu, gerek gençlik ve kadın kolları... Bir bütün olarak, sinerji içinde herkesin çalışmasına bakar bu... Ve toplumda bir heyecan yaratmak gerektiğini düşünüyorum. Bizim bu anlamda Karabağlar'da yeni bir sese, yeni bir soluğa ihtiyacımız var. Bir kadın siyasetçi olarak ben bunu yapabileceğime inandığım için, bu yola çıktım. Bu görevin altından kalkamayacağımı düşünsem adaylığı kabul etmezdim. Biz örgüt içinde ayrıştırıcı değil birleştirici bir güç olarak geliyoruz. Önemli olan zoru başarmaktır. Biz kadınlar ve gençlerle bunu başarabileceğimizi düşünüyoruz. Onlarda da bu enerjiyi gördüm, hissettim. Karabağlar'da kadın ve gençlik devrimi geliyor."

TEPEDEN İNME ADAY SÖYLEMİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Adaylık açıklamasında vurguladığı "tepeden inme aday değilim" söylemine açıklık getiren Emel Tangobay, "Ben bu ifadeyi kullanırken, kendime dönük bir söylemde bulundum. Kimseye gönderme yapmadım. Partide yeni üye olmuş, hiçbir emek koymadan aday olan bir arkadaşınız değilim, örgütün içinden çıkan bir adayım demek istedim. Örgütün sorunlarını biliyorum, deneyimim var, sözümüz var ifadesini vurgulamak istedim" dedi.

İLÇE BAŞKANINA İNCE SİTEM

Tangobay, adaylık açıklamasında Karabağlar CHP İlçe Başkanı'nın katılmaması konusundaki soruya şu yanıtı verdi:

"CHP'nin bir geleneğidir bu. Aday olan ilçe başkanının yanına ilçe başkanı gelir, takdim eder, yanında durur ve basın açıklaması yapılır. Olması gereken de budur. Fakat o an kendisi yoktu. İlçe yöneticilerimiz vardı. Ben ilçe binasını ziyaret ettim. Onlarla görüştük. Daha sonra inip basın açıklamamızı tek başıma yaptım. Dilerdim, yanımızda olsaydı, iyi olurdu. Ama olmadı."

DEĞİŞİM TARTIŞMASI

CHP'deki değişim tartışmasıyla ilgili Avukat Tangobay, şunları söyledi:

"CHP zaten sürekli değişen ve dönüşen bir partidir. Zaten Kemal bey de ömrünün sonuna kadar orada kalacağını söylemiyor. Fakat Kemal beyin hakkını teslim etmek lazım. Seçim döneminde gerçekten çok başarılı çalışmalar yaptı. Hepimizden çok çalıştı. Gerçekten elinden geleni yaptı. Bunun altını çizmek isterim. Fakat istediğimiz sonucu alamadık. Ama değişim derken sadece bir koltuk değişiminden ibaret olarak bunu vurgularsak, çok sağlıklı sonuçlara ulaşacağımızı düşünmüyorum. Değişimin altını doldurmak, açmak gerektiğine inanıyorum. Değişimden benim anladığım, zaten genel merkezimizin başlattığı bir tüzük çalışması var. Programın yenilenme çalışmaları da başladı. Bizim çalışma modellerimiz de güncelleniyor. İl ve ilçe teşkilatlarımızın yeniden yapılandırılması gerekiyor. Bizim oraya seçeceğimiz arkadaşlar da bu değişimi yerine getirecek. Toplumda yeniden dinamizm yaratan, emek veren arkadaşları seçmemiz gerekiyor. Bunlara dikkat etmeyip sadece genel başkanı değiştirme çabası çok anlamlı değil."

KAZANACAĞIZ


Tangobay, Karabağlar'daki kongrelerin her dönem çekişmeli geçtiğini vurgularken, "Gerekli çalışmaları yerine getirdiğimizde örgütümüzle birlikte kazanacağımıza inanıyorum. Seçimi kazanırsak eğer, gelecek yerel seçimde çok ciddi bir çalışma ortaya koyacağız. ­Özellikle sandığa gelmeyen yurttaşa dönük önemli bir efor sarf edeceğiz. Bu seçmenlere ulaşacağız. İkna edeceğiz. Hemen ilk etapta ve hızlıca yapacağız bunu. Belediyemiz ile de dayanışma ve bütünlük içinde yürüyeceğiz. Eskisi gibi güçlü bir örgüt olacağız. Sahada partimizin oylarını hem genelde hem yerelde artırmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

AYRIŞTIRMAYA DEĞİL, BİRLEŞTİRMEYE GELİYORUZ

Pazar günü yapılacak seçim öncesi partililere ve delegelere de çağrıda bulunan Emel Tangobay,

"Karabağlar'da güçlü, dinamik, sesi gür çıkan bir örgüt düşünüyoruz. Bunu da tabii ki üyelerle birlikte yapacağız. Bunun için delegelere çok büyük görev düşüyor. Ben delegelerin ferasetine güveniyorum. Örgüt içindeki herkesin barış, birlik, dayanışma ve kucaklaşma içinde yol yürümesini istiyoruz. Delegelerin Cumhuriyet Halk Partisi'ni bir adım daha yukarıya çıkaracak kadroları tercih etmesi noktasında üstlerine düşen görevi layıkıyla yerine getireceklerine inanıyorum. Seçimde de kendime güveniyorum. Gelsinler, bir kadın ve genç devrimi yapalım istiyorum. Karabağlar'da ilk kez bir kadın ilçe başkanını seçsinler istiyorum. Biz ayrıştırmaya değil birleştirmeye geliyoruz. Pazar günü herkesi kongreye bekliyorum."

 
Çanakkale'deki yangında son durum!
 
AK Partili Çankırı: Algıyı bırakın, esnafın derdini çözün
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da Çağdaş Kaya, gövde gösterisiyle yola çıktı...
Buca'da CHP'nin ilçe başkan adayı Çağdaş Kaya, miting gibi bir basın açıklaması ...
CHP'li Aslanoğlu'dan AK Partili Saygılı'ya "Demek ki neymiş" yanıtı...
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal ...
İzmir parçalı bulutlu
İzmir parçalı bulutlu
 
CHP Foça'da Çeşmeci dönemi
CHP Foça İlçe Kongresi'ne tek aday olarak giren Esen Çeşmeci yeni başkan oldu. 
CHP Menderes'te kıran kırana yarışın galibi Karakurt!
CHP Menderes İlçe Kongresi kıran kırana bir yarışa sahne oldu. İki listenin ...
CHP Menemen'de Özbey kazandı
CHP Menemen İlçe Kongresi'nde Sadık Tanrıverdi ile yarışan Hüseyin Özbey ...
 
Özgür Özel'den ittifak çağrısı!
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, yaklaşık 8 ay sonra gerçekleştirilecek olan ...
CHP Menderes'te kongre heyecanı... Özkan: "Kazanan CHP olacak"
CHP Menderes İlçe Kongresi’nde konuşan Menderes Belediye Başkan V. Erkan ...
CHP'li Aslanoğlu'dan Suriyeli gerginliği yaşanan mahalleye ziyaret
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 17 Ağustos Perşembe günü Suriye ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri