ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
14 Şubat 2024 Çarşamba - 10:37

CHP Konak Adayı Mutlu'dan esnafa güvence ve liyakat vurgusu...

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası ile Konyalılar Vakfı’nı ziyaret etti. Dirençli Esnaf projesinden bahseden Mutlu, STK’larla uyum içerisinde çalışacağını belirterek yönetimde liyakat sözü verdi.

CHP Konak Adayı Mutlu dan esnafa güvence ve liyakat vurgusu...

Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası’nı ziyaret etti. Başkan Doğan Kılıç ve oda yönetimi ile bir araya gelen Mutlu’ya, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi de eşlik etti. Ziyarette ‘Dirençli Esnaf’ projesinden bahseden Mutlu, esnafı ayakta tutabilmek için canla başka çalışacaklarını belirtti. Daha sonra Konyalılar Vakfı’ndaki buluşmaya katılan Başkan Adayı Mutlu, sivil toplum kuruluşlarının sesine daima kulak vereceğini vurgulayarak yönetimde liyakat sözü verdi.

ESNAFI DİRENÇLİ HALE GETİRECEĞİZ

Gün içerisinde ilk olarak İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası’nı ziyaret eden Mutlu, Başkan Doğan Kılıç ve oda yönetimiyle bir araya geldi. Esnafın taleplerini dinleyen ve sorularını yanıtlayan Mutlu, ‘Dirençli Esnaf’ projesinden de bahsetti. Mutlu, “Gerçekten çok zor bir meslek alanını temsil ediyorsunuz. Konak Belediyesi olarak sizlerin hayatını kolaylaştırmak için sorunların çözümü noktasında elimizden ne gelirse yapacağız. Kentimiz her türlü afete dirençli olsun diyoruz ama biz esnafı da dirençli hale getireceğiz. Dirençli Esnaf projemizi sizlerle birlikte hayata geçireceğiz. Esnafı salgınlara, ekonomik krizlere, iklim krizinin yarattığı olumsuzluklara karşı dirençli ve dayanıklı hale getireceğiz. Ayakta kalmanız ve işinizi sürdürebilmeniz sizin olduğu kadar bizim için de çok önemli. Çünkü boşalan ve iş yapmayan dükkanlar hem halkın moralini bozuyor hem de ilçede çöküntü havası yaratıyor. Bir mekan açılıp kapandığında çok üzülüyorum. Kendim kapatmış gibi üzülüyorum. Esnafımızı ayakta tutmak için elimizden geleni yapacağız. Sizin ayakta olmanız benim için çok önemli. Çünkü kenti siz dinamik tutuyorsunuz. Küçük yaştan itibaren çocukları esnaf lokantalarımız ile buluşturmamız lazım. Bu lezzetlerin yaşamasını sağlamalıyız. Daha çok kazandığımız ve daha mutlu olduğumuz bir Konak için çok çalışacağız” dedi.

Oda Başkanı Kılıç ise, “Esnafın sorunlarını yakinen biliyoruz. Her zaman yanınızdayız. Esnaf Masası’nın biraz daha büyütülmesi gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah sizin döneminizde bunu başarabiliriz. Siz dümende biz de sizin yanınızda olacağız” ifadelerini kullandı.

SİZLERLE YOL YÜRÜYECEĞİM

Daha sonra Konyalılar Vakfı’nı ziyaret eden Başkan Adayı Mutlu, Vakıf Başkanı Mehmet Aydoğan ve üyelerle buluştu. Sivil toplum kuruluşlarında ve meslek odalarında üretilen fikirlerin kıymetini çok iyi bildiğini dile getiren Mutlu, “Kente bu kadar duyarlı ve bilinçli yaklaşan bir sivil toplum kuruluşu ile omuz omuz yürümek bizi daha fazla güçlendirir. Konak, İzmir’in en zengin bölgelerinden. Siz Konya’dan İzmir’e geldiniz, ben de suyun öte yakasından. Hepimiz burada buluştuk. İzmir ve Konak’ı bu kadar değerli kılan da farklılıklarımız ama hepimizin aynı yerde yan yana yürümesi. Bu yürüyüşte sizlerle birlikte olmak çok önemli. Önümüzdeki 5 yılda birlikte yapacağımız çalışmalar için sivil toplum kuruluşlarının yerinin çok ayrı olacağını Mehmet Bey söyledi. Hakikaten ben meslek odasından geldiğim için sivil toplum kuruluşlarında ve meslek odalarında üretilen fikirlerin kıymetini çok iyi biliyorum. Bir belediye başkanı için oralardan gelen fikirler paha biçilemez. Hiç merak etmeyin ben sizlerle yol yürüyeceğim” diye konuştu.

BİZ LİYAKATLA ÇALIŞACAĞIZ

“Ben size liyakat sözü veriyorum” diyen Mutlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Her konunun uzmanı kendi alanıyla ilgili çalışacak. Belediyecilik ekip işidir. Her atadığınız kişi eğitimli ve deneyimli olmazsa beşinci yılın sonunda hiçbir şey yapamadan arkanıza bakarak gidersiniz. O yüzden biz liyakatla çalışacağız. Bunun sözünü gerçekten veriyorum.”

Adaylık sürecinde Mutlu’ya başarılar dileyen Vakıf Başkanı Aydoğan da, “Konak’taki en büyük sivil toplum örgütlerinden biriyiz. Sivil toplumculuğu bilen insanın hali başka oluyor. Sizin de bu anlamda geçmiş dönemde yaptığınız kıymetli çalışmaları biliyoruz. İlçemiz ve şehrimiz için çıktığınız yolda size başarılar diliyoruz. Elimizden gelen ne varsa her zaman yanınızdayız” açıklamasını yaptı.

 
AK Partili Kırkpınar: "Bayraklı'da kimse işten çıkarılmayacak"
 
Başkan Sengel: Efes Selçuk'un aydınlık geleceği için çalışıyoruz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'nın anaokulları açıldı!
Okul öncesi eğitim çalışmaları ve eğitim yatırımlarıyla örnek olan Bayraklı ...
Toplu ulaşıma 23 otobüs daha!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT Genel Müdürlüğü filosuna 23 yeni otobüsü ...
İZSU’dan Küçük Menderes Havzası’na 50 yıllık yatırım projeksiyonu!
İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından ...
 
İzmir'de o ilçe belediyesinden arazi satışı!
Foça Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait dubleks konut imarlı 6 adet araziyi ...
Halkın Bakkalı-Halkın Kasabı’yla vatandaşın cebine 30 milyonluk katkı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kurduğu, enflasyona karşı ...
Bornova’da Go heyecanı başlıyor
Bu yıl 12’incisi düzenlenecek olan Smyrna Go Turnuvası için başvurular ...
 
50 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşam merkezi: Seferiçınar!
Seferihisar Belediyesi, 50 yaş ve üzeri vatandaşlara hizmete edecek olan ...
Bostanlı Deresi'ne estetik dokunuş!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bostanlı Deresi’nin ...
Mehmet Türkmen, eski başkanları unutmadı!
Cumhuriyet Halk Partisi Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Türkmen, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri