ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3565
    Dolar
  • Euro
    34,8020
    Euro
  • Altın
    2.393,450
    Altın
  • Bist-100
    10.271,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/27°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/25°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
Kuzey Irak'ta 32 terörist öldürüldü!
Kuzey Irak'ta 32 terörist öldürüldü!
CHP'li Polat'tan YHT garı tepkisi: 'Bir yandan damı akıyor, diğer yandan dolar basıyor!'
CHP'li Polat'tan YHT garı tepkisi: "Bir yandan damı akıyor, diğer yandan dolar basıyor!"
7 Ekim 2021 Perşembe - 14:28

CHP Konak'tan elektrik faturası eylemi: BİZİ ZALİMLERİN ELİNE BIRAKTILAR!

İzmir'de CHP Konak İlçe Teşkilatı, artan elektrik zamlarına dikkat çekmek amacıyla sokağa indi. Konak Meydanı'nda hazırlattıkları 2 metrelik elektrik faturasını açan CHP İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, "Faturanın tutarı açlık, yoksulluk, işsizlik... Ödenecek tutar ise hayatlarımız oldu" dedi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de "Bizi zalimlerin eline bıraktılar. Yoksul insanların elektriksiz, doğalgazsız, susuz, ekmeksiz kalmasını Saray'dan seyreder hale geldiler" diyerek hükümete yüklendi.

CHP Konak tan elektrik faturası eylemi: BİZİ ZALİMLERİN ELİNE BIRAKTILAR!

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu önderliğinde Konak Meydanı'nda buluşan CHP teşkilatı üyelerine CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de destek verdi. Burada bir basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Gruşçu, "Son dönemlerde elektrik faturalarındaki ve enerjideki fahiş artış bütçelerimizi çok etkiledi. 84 milyon vatandaşın doğrudan cebine hükmeden bu iktidar maalesef elektrik konusunda da bizi ciddi sorunlarla karşı karşıya bıraktı. Evlerde yangın var, mutfaklarda yangın var" dedi.

Yurttaşların elektrik borçlarını ödeyemediğini, çocuğuna harçlık veremediğini, öğrencilerin ise okula gitmek yerine evde kaldığını ileri süren Gruşçu, "Genç işsizliği aldı başını gidiyor, esnafımız bir bir kepenk kapatmaya devam ediyor. Geldiğimiz nokta hiç açıcı değil. Her akşam evimize bir topan ekmeği nasıl götürürüz kaygısıyla, yarın çoluğuma çocuğuma nasıl harçlık vereceğim kaygısıyla anaların babaların gözü yaşlı. Ve maalesef tencere kaynamıyor" diye konuştu.

"BABA UTANDIĞINDAN ÇOCUĞUNU OKULA GÖNDEREMİYOR"

Gruşçu, yoksul yurttaşların yaşadığı Gültepe'de bir aileyi ziyaret ettiğini anlatırken, şunları söyledi:

"Gültepe'de bir aileyi ziyaret ettim. Ailenin içler acısı halini gördüm. Aile babası maalesef pandemi yüzünden Kemeraltı'ndaki çay ocağını kapatmak zorunda kalmış. Bir göz odada, rutubetli bir evde, elektrik faturasını ödeyememiş, biriken borçları cezalarıyla birlikte 4 bin 500 lirayı aşmış. Evde iki çocuk yaşıyor ve öğrenim göremiyor. Çünkü baba harçlık veremediği için, pantolon, gömlek, ayakkabı alamadığı için okula göndermeye utanıyor. Şimdi utanması gereken o vatandaşımız mı dır? Utanması gerekenler bu vatandaşlarımızı bu hale sokanlar değil midir? Biz bir an evvel bu işe çözüm getireceğiz. CHP olarak elektrik faturasından canı yanan, evinde aşı kaynamayan, kepenk açamayan esnafımıza ve beli bükülen yurttaşımıza çözümü biz sunacağız. Ve biz bunu başaracağız. Çünkü Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur."

"ROMANLARI HIRSIZLIKLA SUÇLADILAR"

Roman yurttaşların da ödeyemediği borçlarının biriktiğini, elektriklerinin kesildiğini dile getiren Çağrı Gruşçu, "Onlar da çeşitli yolları tercih etmiş. Ama yandaş dağıtım şirketi Roman yurttaşlarımızı suçladı, onların hırsızlık yaptığını söyledi. Bu doğru bir yaklaşım değil. Biz yurttaşımızı savunacağız, kucaklayacağız. Borcundan elektriğinden kesilmiş yurttaşımızı gözekmek görevdir. Sosyal devletin görevi, hiçkimseyi ayrıştırmadan herkesi kucaklayarak sorunlarına çözüm bulmaktır" dedi.

2 METRELİK FATURA AÇTI

Gruşçu, yanlarında getirdikleri, rulo halindeki dev elektrik faturasını açarken, şunları söyledi:

"Faturanın tutarı açlık, yoksulluk, işsizlik... Ödenecek tutar ise hayatlarımız oldu. Biz hayatlarımızı elektrik faturalarına mahkum etmek istemiyoruz. Çoluğumuzun, çocuğumuzun rızkını bir grup yandaş müteahhite, bir grup yandaş şirkete teslim etmek istemiyoruz. Londra'daki bir grup tefeciye vermek istemiyoruz. O yüzden bizden derhal bu faturayı teslim almak isteyen, derhal tahsilat yapmak isteyen, hayatlarımızı tahsil etmek isteyen bu yandaş elektrik şirketlerine karşı mücadelemizi var gücümüzle savunacağız. CHP olarak 84 milyon yurttaşımızın sesi olmaya devam edeceğiz."

Elektrik fiyatlarının son 3 yılda iki katına çıktığını, sadece yılbaşından bugüne kadar yapılan zamların yüzde 22'yi bulduğunu aktaran Gruşçu, "Hangi emekliye, hangi memura, hangi alın teri döken emekliye son 9 ayda yüzde 22'den fazla zam yapıldı" dedi.

"BİZİ ZALİMLERİN ELİNE BIRAKTILAR"

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise elektrik faturalarında tablonun çok ağır olduğunu, bu durumun özelleştirmelerle birlikte başlatığını belirtirken, şunları söyledi:

"Yandaş şirketlere Türkiye'nin hakkı hukuku satıldı. Ve onlar da acımasız bir biçimde, yalnızca kendi karlarını düşünerek, vatandaşın hakkını hukukunu hiç düşünmeden hareket eder hale geldiler. Bu iktidar cumhuriyetin tüm kazandırdığı kuruluşları sattı savdı. Halkımızın kendi tasaruffuyla yarattığı fabrikalarını, tüm KİT'leri sattı savdılar. Şimdi bizi zalimlerin eline bıraktılar. Kendileri de verdikleri hiçbir sözü tutmadıkları gibi, yoksul insanların elektriksiz, doğalgazsız, susuz, ekmeksiz kalmasını Saray'dan seyreder hale geldiler."

"TEK ADAM KAÇMASIN"

Bir an önce seçim sandıklarının kurulmasını isteyen Sertel, "Tek adam kaçmasın sandıktan, korkmasın, gelsin... Demokrasi kuralları çerçevesinde ve herkesin sandığa gidip kendi tarafsız cumhurbaşkanını seçeceği, parlamenter demokratik rejimi kuracağı dönemi halkımız özledi. Bunun için yol açın, sandığı kurun" dedi.

 
İzmir'deki FETÖ operasyonunda 3 tutuklama!
 
İZSU'dan o iddialara yalanlama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki FETÖ operasyonunda 3 tutuklama!
İzmir'de 5 Ekim'de FETÖ'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 zanlıdan 3'ü tutuklandı.
Boğaziçi’nde gerilim sürüyor! Yeni gözaltılar var!
Rektör Naci İnci'yi protesto eden öğrencilerin ikisinin tutuklanmasını ...
İzmir'den güçlü ses: ''Ceza sözleşmesi geri çekilsin''
İzmir Sağlık Platformu Bileşenleri, İstanbul'da miting yapmalarına izin ...
 
Diyanet’e 1400 TL’lik Kuran tepkisi!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, her zaman engellilerin yanında olduğunu ...
Acı haber: 1 asker şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı, bir askerin Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde şehit olduğunu açıkladı.
Siyanürlü cinayette yeni gelişme!
İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, anne ve babasını siyanürlü ...
 
Bilirkişi Emirhan'ı da kusurlu buldu!
İzmir'de, kaldırımda oynarken ehliyetsiz sürücü Arzu Döş'ün (39) otomobiliyle ...
İzmir'den yoğun bakım uyarısı!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ...
Bomba ihbarı yapılan uçak Trabzon'a acil iniş yaptı!
Kuveyt- Trabzon seferini yapan Al Jazeera Havayolları'na ait yolcu uçağı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri