ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2403
    Dolar
  • Euro
    34,8347
    Euro
  • Altın
    2.425,220
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/29°
    ADANA
  • ANKARA
    12/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
8 Nisan 2021 Perşembe - 17:41

CHP'Lİ TAŞKIN: TÜRKİYE YA İZMİR'E BENZEYECEK YA ÇOK KARANLIK BİR YERE GİDECEK!

İzmir'de Roman Kültür Merkezi'nin açılışına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, "İzmir bu şekilde devam ederse Türkiye'ye model olacak.  Zaten önümüzdeki seçimlerden sonra da bu gerçekleşecek. Türkiye ya İzmir'e benzeyecek ya çok karanlık bir yere gidecek. Biz burada Türkiye'nin geleceğini görüyoruz" dedi.

CHP Lİ TAŞKIN: TÜRKİYE YA İZMİR E BENZEYECEK YA ÇOK KARANLIK BİR YERE GİDECEK!

SONKALEİZMİR- İzmir'in Konak İlçesi'ne bağlı Tepecik Mahallesi'ndeki Roman Kültür Merkezi'nin açılışına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Tarihi bir binayı restore ettirip kültür merkezine dönüştüren Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarından övgüyle bahseden CHP'li Taşkın, "Ancak bir mekanı şenlendiren, canlandıran insandır. Yarın benim genel başkanım bir madde ve kumar bağımlılığı raporu yayınlayacak. Durum tam bir felaket. İnsanların hayatları çalınıyor. Dolayısıyla bu yaptığımız her şey geleceğe dair olumlu bir izdir. Gerçekten burada verilen emeğe çok büyük bir saygı duydum, gurur duydum. İzmir bu şekilde devam ederse Türkiye'ye model olacak.  Zaten önümüzdeki seçimlerden sonra da bu gerçekleşecek. Türkiye ya İzmir'e benzeyecek ya çok karanlık bir yere gidecek. Biz burada Türkiye'nin geleceğini görüyoruz" dedi.

CHP'li Taşkın, Roman yurttaşlar ve törene katılanlardan yoğun alkış aldı.

İKTİDARIMIZDA 8 NİSAN, ROMAN BAYRAMI OLACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise Roman yurttaşların bugüne kadar hep unutulduğunu ve ötekileştirildiğini savundu. CHP'nin 2005 yılında Özcan Purçu'yu İzmir Milletvekili seçtirterek Türkiye tarihinde ilk kez Roman yurttaşların temsiliyetini sağladığını vurgulayan Karaca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise Roman Eylem Planı'nı hazırlanmasına öncülük ettiğini, planın Parti Meclisi'nde onaylanıp belediye başkanlarına "icraatlarını bu doğrultuda yapmaları" konusunda talimat verildiğini söyledi.

8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nün Türkiye'de bayram olarak kutlanması için de önceki günlerde CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun TBMM'ye bir yasa teklifi sunduğuna işaret eden Karaca, "8 Nisan Dünya Romanlar Günü Türkiye'de de bir bayram olarak kutlansın, bunu bir yasal statüye kavuşturalım dendi. Ama maalesef Cumhur ittifakının oyuyla teklif reddedildi. Dün gece apar topar genelge yayınlayıp (8 Nisan'ı şimdilik kutlayın) dediler. Roman vatandaşlarımız bir genelgeyle değil bir yasal kazanımla, iktidara kim gelirse gelsin bugünü bir bayram olarak kutlamak isterler. CHP olarak sözümüz sözdür. En yakın zamanda sandık gelecek. İktidar olacağız. Ve iktidarımızdan sonraki ilk 8 Nisan'ın bayram olarak kutlanması için kanun çıkmış olacak. Roman vatandaşlarımız artık her 8 Nisan'ı bayram olarak kutlayacak" dedi.

Karaca, isim vermeden AK Parti'nin Roman kökenli İzmir Milletvekili Cemal Bekle'nin sözlerini de eleştirirken şunları söyledi:

"İktidarın Roman milletvekili dedi ki (AKP iktidarında biz Romanlara hayal kurmayı öğrettik). Ben de Romanlar adına vekaletle şunu söyledim; biz zaten en güzel hayalleri kuruyoruz bize hayallerimizi gerçekleştirecek imkanlar yaratın. İşte CHP, Roman eylem planıyla, Roman milletvekiliyle, Roman dostu belediye başkanlarıyla bu hayali gerçekleştirecek. Tüm Roman yurttaşlarımızın da eşit eğitim, yaşam ve barınma hakkına sahip olacağı çağdaş demokratik bir ülkeyi hep birlikte kuracağız. Sözümüzdür; Türkiye'yi sizlerle birlikte neşelendireceğiz, huzur ve mutluluk getireceğiz. Dünya Romanlar gününüz kutlu olsun."
 

 
Esnaf, Kılıçdaroğlu’na anlattı: Etiket değiştirmeye yetişemiyoruz
 
Karşıyaka ağır yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekli amirallerin gözaltı süresi uzatıldı!
Bildiri soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 emekli amiralin gözaltı ...
Tunç Soyer'e teşekkür ziyareti!
İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, İzmir Büyükşehir ...
AİHM'den aşı kararı!
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), "demokratik toplumlarda" belirli ...
 
İzmir için zirai don uyarısı!
İzmir'in iç kesimleri için hafif zirai don uyarısı yapıldı.
İYİ Parti'li Durmuş Yılmaz kaza geçirdi!
İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ve eşi Duriye Yılmaz, TBMM ...
İzmirli er Tevfik Yasin Keser şehit oldu!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 27 Temmuz 2020 tarihinde Mersin'in Mut ...
 
Açlıktan bitkin halde bulundu!
İzmir'in Karaburun ilçesinde, yaşlandığı için terk edildiği ormanlık alanda, ...
Eski kocası beraat etti! Dilara'yı kim katletti?
Antalya’nın Korkuteli ilçesinde cesedi battaniyeye sarılı öolarak toprağa ...
İzmir'de filyasyon ekiplerinin yoğun mesaisi!
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde "çok yüksek riskli iller" ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri