ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3013
    Dolar
  • Euro
    34,7124
    Euro
  • Altın
    2.379,200
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    5/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    5/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    7/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
4 Ocak 2024 Perşembe - 19:23

CHP'den Anayasa mitingi çağrısı...

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin TİP milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararı tanımaması sonrası, CHP Genel Başkanı Özgür Özel açıklama yaptı. "Gezi Davası, Erdoğan'ın siyasi kin davasıdır. Anayasa yoksa devlet yoktur" diyen Özel, 9 Ocak'ta Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırarak, "14 Ocak Pazar günü herkesi Tandoğan Meydanı'nda yapılacak olan mitinge davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

CHP den Anayasa mitingi çağrısı...

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu TİP milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığını belirterek, karara uymadı.

"GEZİ DAVASI, ERDOĞAN'IN SİYASİ KİN DAVASIDIR"

Kararın ardından toplanan CHP Parti Meclisi'nde (PM) tek gündem Can Atalay konusu oldu. PM toplantısının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şunları söyledi:

* "Parti Meclisi'miz tamamen karşı karşıya olduğumuz yargı eliyle anayasayı askıya alma, anayasayı yok sayma ve anayasasızlaştırma suretiyle bir sivil darbe girişimini gündemine almış durumda.

* Dün Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin aldığı karar Hatay halkı tarafından milletvekili seçilmiş Can Atalay'ın, salıverilmemesine, dokunulmazlık hakkından yararlanmamasına, yargılamasının durdurulmasına ve gereğinin yapılmasına yönelik bir karar ve kriz olarak görünmekle beraber, bunu çok aşan bir noktaya gelmiş durumdadır. 

* Bugün eğer ki Can Atalay serbest kalmış olsaydı onunla birlikte esir tutulan Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Mine Özerden, Çiğdem Mater, yargılandıkları ve delil olmadığı için iki kez beraat ettikleri bu davada, 'Birileri onları beraat ettirmek istedi ancak ben bunu kabul etmiyorum' diyen Erdoğan'ın açık talimatıyla yeniden yargılanıp, delillerin olmadığı ortamda, tamamen hukuka ayrı şekilde bir kişinin husumeti sonucunda cezalandırıldıkları gerçeğini değiştirmezdi. Gezi Davası, Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi kin davasıdır, siyasi kan davasıdır, Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Davası kendisini meşrulaştırmak için suçsuz insanları şeytanlaştırdığı davadır.

"153'ÜNCÜ MADDEYİ YIRTIP ATMIŞTIR"

* Birinin kin davası, kan davası uğruna kendi yetkilerine aldıkları anayasanın bir maddesini hiç saymadır. O madde 153. maddedir. Anayasa Mahkemesi kararları gerekçeli olarak yayımlanır, yayımlandığı anda AYM kararları yürütme, yasama, yargı organları için bağlayıcı demektir. Ama birisi; o Erdoğan; kendisi için anayasa yaptıran Erdoğan, kendini bu anayasanın da üzerinde görmektedir. 

* 'Nasılsa ben istedim diye bazı maddelerini OHAL'de elde sopa, bazı yerde döve döve, devletin imkanlarını kullana kullana değiştirdim, bilseydim bunu da değiştirirdim, keyif benim değil mi; 153  benim için yok hükmündedir' deyip 153. maddeyi yırtıp atmıştır. Onun adına 5 hakim yapmıştır ama sonra o karara sahip çıkınca Erdoğan anayasayı ortadan kaldırmaya çalışan bu darbe girişiminin başında olduğunu itiraf etmiştir. Bugün de Erdoğan'ın atadığı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kararı hatırlatıp 'Meclis'in önündedir' diyerek darbe girişiminin yaverliğine, darbenin komutanın yaveri olduğunu itiraf etmiştir.

* Buradaki tehlike şudur. Bugün 153. maddeyi yırtıp atılmasına ses çıkarmazsanız, bir gün gelirler 75. maddeyi yırtıp atarlar, biz milletvekili, sayın Bahçeli milletvekili falan olmaz. Bugün Anayasa Mahkemesi yok hükmündeyse, yarın 75. maddeyi atarlar Millet Meclisi yok hükmünde olur. 

"MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANMALI"

* Elimde tüm muhalafet partilerinin toplandığında katılacaklarını bildirdikleri CHP ve Gelecek Partisi, Saadet Partisi, TİP, DEVA, Demokrat Parti tarafından imzalanan  İYİ Parti ve Dem tarafından da toplanıldığında oturuma katılacakları ifade edilen 9 Ocak  2024 Salı günü saat 15.00'te Genel Kurulu toplantıya çağırdığımız başvurumuz burada. TBMM'yi kendi iradesine karşı yapılan bu darbe girişimine karşı olağanüstü toplantıya çağırıyoruz.

* Ayrıca CHP olarak, sivil toplumda bu darbe girişimine karşı hangi demokratik çağrı varsa en yürekten katkıyı sağlayacağımızı ifade ediyoruz. Gelecek hafta 14 Ocak Pazar günü geleceğimize sahip çıkıyoruz diyeceğimiz, demokrasiye, anayasaya sahip çıkacağımız büyük miting için, 14 Ocak Pazar günü saat 13.00'te tüm vatandaşlarımızı, tüm siyasi partileri, bu ülkenin geleceğine sahip çıkmak isteyen her ferdini, gençlerini Tandoğan Meydanı'nda geleceğimize, adalete sahip çıkan mitingimize davet ediyoruz."

 
Kuşadası'nda efsane futbolcular son kez toprak sahada!
 
İzmir Barosu'ndan CMK protestosu: Emeğimizin sömürülmesini kabul etmiyoruz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'nin İstanbul adayının açıklanacağı tarih belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul adayının 7 Ocak ...
CHP’li Temiz ev kadınları ve emeklilerle buluştu
Bornova’daki tüm toplum kesimleriyle bir araya gelmeye devam eden Bornova ...
AK Partili Saygılı Çiğli ve Karşıyaka ilçe başkanlıklarını ziyaret etti
Çiğli ve Karşıyaka ilçe başkanlıklarını ziyaret eden AK Parti İzmir İl ...
 
AK Partili Bursalı'dan İZSU eleştirisi: "11 milyar lira yağmur suları ile Körfez'e karıştı"
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan İZSU yatırımlarına ilişkin ...
AK Parti'den 'Mülteci anaokulu' iddialarına tepki: ''Prim yapma sevdaları kursaklarında kaldı''
Bornova Anadolu Lisesi'nde, 'ağaçlar kesilerek Suriyelilere anaokulu' ...
CHP lideri Özel'den 'Mülteci anaokulu' tepkisi...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  Bornova Anadolu Lisesi'nin korusunda 'Mülteci ...
 
CHP'li Balkan’dan Kayyum'a: İlk mecliste iptal eder, Urlalı'ya iade ederiz!
Urla Belediyesi’ni yöneten Kayyum’un İskele Kum Denizi’nde seçime 90 gün ...
CHP lideri Özgür Özel'den İzmir açıklaması... "İnce eleyip sık dokuyoruz"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim öncesi İzmir adayı ile ilgili, ...
CHP’li Ulaş Aydın: 2023 yoksullaşma ve yoksunlaşmanın yılı oldu
CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Ulaş Aydın, sosyal medya hesaplarından ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri