ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
4 Ağustos 2021 Çarşamba - 13:13

CHP'den Bergama çıkarması!

CHP İzmir İl Başkanlığı, 2 günlük çalışma programı ile kentin en uzak ilçesi Bergama'ya çıkarma yaptı. CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Mahir Polat, Bedri Serter ve Kamil Okyay Sındır'ın yanı sıra Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün de yar aldığı heyet, 22 köyü dolaşıp köylüler ve esnafın sorunlarını dinledi.

CHP den Bergama çıkarması!

CHP Bergama İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın açıklamasına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Atila Sertel, Bedri Serter ve Kamil Okyay Sındır'ın yanı sıra Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile partililer katıldı.  Bergama'daki çalışma programı kapsamında 22 köy ziyareti yaptıklarını, esnaf ve yurttaşlarla bir araya geldiklerini belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, çiftçinin pandemi sürecinde desteklenmediğini, yüksek maliyetler altında ezildiğini söyledi. Üreticinin ürününün ya düşük fiyata satıldığını ya da elinde kaldığını belirten Yücel şunları söyledi: 

"128 milyar doların buharlaşması ile halkımız temel gıda maddelerini alamaz hale gelmiş, adeta hayatta kalma mücadelesi verir hale geldi. Bergama'da iki buçuk senedir bırakın köylere hizmet götürmeyi kent merkezini dahi yönetemeyen bir anlayış var. Kent merkezinde büyük bir yol problemi var. Bergamalılar mevcut ilçe belediyesinden umudunu kesmiş durumda. 2014'te yürürlüğe giren Bütünşehir yasası kapsamında belde belediyelerinin kapatılmasının en büyük mağdurlarından biri Bergama. Üretim arazileri tarihi tekstil fabrikasını parsel parsel satarak bütçe oluşturmaya çalışan yönetim tıpkı geneldeki AKP iktidarı gibi satmak, harcamak ve buharlaştırmak üzerine kurulu yönetim anlayışı Bergamalılar'ı bezdirmiştir. Bergamalı hemşehrilerimiz halkçı belediyeciliği çok çabuk özlemiş." 

POLAT: FISTIK ÇAMI ÜRETİMİ 10'DA 1'E DÜŞTÜ
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bergama'daki fıstık çamı üreticilerinin sorunlarına dikkat çekti. Polat şöyle konuştu:

"Bergama'ya hizmet gelmiyor, burası hükümet tarafından görülmüyor. Bergama Kozak yaylasındaki fıstık çamı üreticileriyle ilgili köylüler Tarım Bakanlığı için hiçbir adım atmıyor. Bergama Türkiye'deki çam fıstığının yüzde 90'ını üretiyor. 10'da bire düşmüş bir üretim var. Köylülerimizin feryadı var. Büyükşehir bir çalışma yürüyor fakat yeterli değil. Bakanlığın el uzatması gerekiyor. Ağaçların kesildiğini görüyoruz. Susuzluk büyük bir problem burada. Bergama sunağını da turizm için buraya getireceğiz."

"YÜREĞİNİZ VARSA ERKEN SEÇİME GİDERSİNİZ"
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel birçok noktada süren yangınlar üzerinden hükümeti eleştirdi. Sertel şunları söyledi:

"Padişahlara taş çıkaran bir yaşamın, 248 makam aracın, 13 uçağın olacak. Rahmetli Süleyman Demirel'e kızardık. Ahmet Necdet Sezer ve Süleyman Demirel'in sadece 2'şer makam aracı vardı.  248 makam aracı ve 13 uçakla ne yapıyorsun? Battı, bitti denilen Yunanistan'ın 38 uçağı var. Fransa'nın 24, İtalya'nın 21 uçağı var. Herkes kendi ormanlarını korumak için uçakla donanmış. Bizimki sefa sürmek için uçakla donanmış. İtibardan tasarruf olmaz diyor. Okluk'ta 600 odalı saray yapıyor. İstanbul'da Dolmabahçe ve Topkapı saraylarında yaşıyor. Ankara'da bin odayı geçkin sarayında yaşıyor. Bu ne doymak bilmezliktir. Türkiye sadece seninle yaşayan ve senin şatafatını, saltanatını sürdürmek için var olan bir ülke değil, yeter artık. Bamya üreticisi 3-5 liraya bamya satıyor. Çitçi tohum alamıyor, hayvancı yem alamıyor. Türkiye'yi bitirdiler, yakıyorlar. Bodrum'da, Antalya'da, Manavgat'ta en kıymetli yerler yanıyor. Hep denize nazır yerler yanıyor. İki gün önce kararname çıkıyor. "Ormanlarda yanan yerlerde yetki Turizm Bakanlığı'ndadır" diye. Bu iktidardan kurtulma zamanı gelmiştir. CHP iktidarında garibanların çiftçilerin, işçilerin, ezilenlerin yanında olacağız. Birlikte üreteceğiz. Bir an önce yüreğiniz varsa seçime gidersiniz. Hodri meydan, çıkın görün halk size ne yapacak. Seçimden kaçılmaz. Halk erken seçim istiyor. "

Sertel, Ziraat Bankası'nın çiftçiye destek olmadığını söylerken, "Tüpçüye 750 milyon dolar veren banka çitçiye 50 bin lira vermek için tarlasını traktörünü ipotek ediyor. 50 bin liranın 5 bin lirası masrafa gidiyor. Artık Ziraat Bankası çiftçinin bankası olmaktan çıkmış, tüpçünün bankası olmuştur" diye konuştu.


BERGAMA'NIN ÜNİVERSİTEYE İHTİYACI VAR
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Bergama'da 189 dönüm Sümerbank arazisine TOKİ tarafından konut yapılmak istendiğini belirterek, "Bergama'nın üniversite ihtiyacı var. Tarım arkeoloji ve tekstil kısımları olabilir. Şehrin merkezinde bir stat var. Tutturdular millet bahçesi yapacağız diye. Meclis üyelerimize bile projeyi göstermediler. Oradaki 100 esnafı yok edecekler. Susuzluk problemi sürüyor. Bakırçay havzası temizlenmeli. Köy arazileriniz satışa çıkardılar, izin vermeyeceğiz" dedi.

ÜÇ KAMU YATIRIMI İÇİN 3 BİN LİRA ÖDENEK
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise hükümetin Bergama için üç kamu yatırımına sadece 2 bin liralık ödenek ayırdığını belirterek, "Hükümet, tek adam, yani saray herhalde Bergama'yı Türkiye'nin bir ilçesi olmaktan çıkarmış. Kamu yatırımlarına bakıyorum. Üç kamu yatırım var. Bergama Soma Demiryolu etüt proje işi. Aliağa Çandarlı Bergama İZBAN hattı. Bergama Soma Akhisar Karayolu projesi. Hükümet bu üç projeye 3 bin lira ödenek ayırmış" diye konuştu.

 
AKUT'un ihtiyaçları tasarruf tedbirleri genelgesine takıldı!
 
Torbalı'da renkli festival!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sosyal medyadan polisi tehdit etti!
İzmir'de, polis uygulamasında durdurulan otomobilde bir miktar uyuşturucu ...
Kübra Par'dan çok konuşulacak Emre Kınay satırları!
Kübra Par, tiyatro sanatçısı Emre Kınay'ın yagınla ilgili açıklamalarını ...
Kamufulajlı Afganlarla ilgili yeni gelişme!
İstanbul Zeytinburnun'da asker kıyafetiyle dolaşan Afganistan uyruklu ...
 
Yangın söndürme ekipmanlarındaki fahiş fiyat artışlarına inceleme
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yangın söndürme ekipmanlarında fiyat artışları ...
Urla'da gördüklerim, izlediklerim
Haksız kayyum atamasıyla meclis içinden bir başkan seçtirilmeyerek CHP’nin ...
Sertel: Sansür memurları RTÜK eliyle yeniden hortladı!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), orman yangınlarına ilişkin yapılan ...
 
Muhittin Böcek'ten skandal iddia: AKP'li siyasiler yangın helikopterlerini yönlendiriyor
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, KRT TV'de kentte çıkan ...
Yangın fırsatçılarına inceleme!
Türkiye'de devam eden orman yangınlarını fırsat bilen ve yangın söndürme ...
İzmir'de kaçak parfüm operasyonu!
İzmir'in Dikili İlçesi'nde bir kozmetik firmasına düzenlenen operasyonda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri