ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3667
    Dolar
  • Euro
    34,7691
    Euro
  • Altın
    2.394,190
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
4 Mayıs 2023 Perşembe - 20:32

CHP'den Menemen'de coşkulu miting...

CHP İzmir İl Başkanlığı, Menemen'de binlerce yurttaşın katılımıyla "Tarım mitingi" düzenledi. Üreticinin sorunlarına vurgu yapılan mitingde 14 Mayıs Seçimleri'nde "İktidar olacağız" mesajı verildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bir eşiği aşmak zorundayız. Bunu gençler aşacak.. Demokrasi eşiğini aşacak olan 2023 kuşağı" dedi. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise "Az kaldı. Sarayları alıp halkın kullanımına açmamıza aç kaldı" diye konuştu.

CHP den Menemen de coşkulu miting...

SONKALEİZMİR-CHP İzmir milletvekili adayları, Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin temsilcileri, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda "Tarım mitingi" yapıldı.

Başkan Tunç Soyer'in kafilesi, Menemen İlçe Başkanlığı binasının önünde meşalelerle karşılanırken, miting alanı Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun afişleriyle donatıldı.

14 Mayıs Seçimleri'nin önemine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi:

"Bu seçim sadece bir seçim değil. Yüz yıl önce atalarımız çok önemli bir eşiği aştılar. Bu topraklarda yaşayan bizleri cumhuriyetle buluşturdular. O eşik 100 yıl önce aşıldı. Şimdi bir başka eşiği aşmak zorundayız. Bunun üç etabı var. Adalet, ferah, refah... Ferah özgürlük demek, huzur demek. Bilim insanları bir deney yapmış. Pireleri bir kavanoza koymuşlar. Sıçrayıp sıçrayıp tavana çarpmışlar. Kapağı açtıklarında pireler yine o kadar sıçrıyorlarmış. Balıklar da öyle. Daha büyük akvaryuma alın, yine küçük akvaryum kadar bölümde yüzerler. Gençler siz ne piresiniz, ne balıksınız. Özgür, ilim, irfan sahibi gençlersiniz. Bugüne kadar sizleri sıktılar, bastılar. Artık yeter. Bütün özgürlüklere layıksınız."

"HAKSIZ REKABETE SOKUYORLAR"

Soyer konuşmasına şöyle devam etti:

"Refah bol aslında. Biz dünyada kendi kendine yeten, ekonomisi olan 7 ülkeden biriydik. Dünyanın tahıl ambarıydık. O berekete kıran mı girdi, ne oldu? Neden her şeyi ithal eder hale geldik. Üretici neden üretmiyor. İthal ettiğinizde pamuğu pirinci gümrük vergisini sıfırlıyorlar. Haksız rekabete sokuyorlar. Size kaybettiriyorlar, onun çiftçisine kazandırıyorlar. Neden, neden? Başka bir tarım mümkün diye yola çıktık. Bu bereketli topraklar herkesi doyuracak kadar güçlü. Kimsenin yoksulluk, işsizlik geçmeyeceği kadar güçlü... Neden?

Adalet eğitimde fırsat eşitliğidir. İstihdam eşitliğidir, gelirde eşitliktir. Bir örnek vereyim. Kur korumalı mevduat diye bir şey çıkardılar. 170 milyar lira para yatıran 125 bin kişinin cebine gitti. Kimin parası gitti onların cebine? Senin, benim, bizim, hepimizin parası gitti. Bu üçü bir arada, Ferah, refah ve adalet demokrasi demek. İkinci yüzyıla girerken aşmamız gereken eşik demokrasi eşiğidir. Bunu gençler aşacak.. Demokrasi eşiğini aşacak olan 2023 kuşağı, sizlersiniz. Torunlarınıza, çocuklarınıza bırakacağınız bir miras bu. Çok az kaldı. Büyük değişimi gerçekleştireceğiz. Hiçbiriniz bu yoksulluğu hak etmiyorsunuz. 15 Mayıs sabahı halkın iktidarına uyanacağız."

"SARAYLARI HALKIN KULLANIMINA AÇACAĞIZ"

Tarımla uğraşan bölge halkının sorunlarına çözüm üreteceklerini belirten CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, şunları söyledi:

"Siz olmasanız ürün tarlada kalacak. Siz olmasanız hepimiz aç kalacağız. Sizin derdinizi anlatmaya, sağır sultana duyurmaya geldik. Mazot, gübre desteği istediniz. Sağır sultan duymadı. Tohum desteği istediniz, sağır sultan duymadı. Dinlemedi bile sizi... Sesinizi duyurmak için gittiğinizde hakaretlerle karşılaştınız. Menemenli çiftçi, yanına gidip, 'Çiftçinin hali ne olacak. Anamız ağladı' dediğinde 'Ananı da al git' demişti. Kim diyor 1100 odalı saray yaptıran... Doymadılar gittiler kışlık saray yaptılar. O da doyurmadı. Marmaris'te yazlık saray yaptırdılar. Utanmadan çıkıp 'Sizler için yaptırıyoruz' dediler. Bizi bahçenin kapısından içeri sokmuyorlar. Okluk Koyu'nda denize girmemize izin vermiyorlar. Az kaldı. Sarayları alıp halkın kullanımına açmamıza aç kaldı. Çankaya Köşkü neyinize yetmedi.

"SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Mazotta ÖTV yükünü kaldıracağız. Gübre ve tohum maliyetinin yarısını çiftçimize geri vereceğiz. Çiftçilerin kullandığı kredilerin faizlerini sileceğiz. Sulama ve elektrik faturalarının tahsilatını hasattan sonra yapacağız. Tarımda çalışan kadınlarımızın sosyal güvenlik destek primlerini devlet karşılayacak. 30 yaş altı gençlerimiz için de aynı şekilde olacak. Yeter ki onlar ekmeye devam etsin. 14 Mayıs gecesi sabaha kadar sandıklara sahip çıkacağız."

POLAT: "MENEMEN'DE KAPANMAYAN BİR HESABIMIZ VAR"

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise Menemen Belediyesi başkanvekilliği seçimleri ile ilgili konuşarak, "Gençler Türkiye'den umudunuzu kesmeyin. Türkiye'den gidenler de geri dönecek. Menemen'de kapanmayan bir hesabımız var. O hesabı 16'sından itibaren görmeye geliyoruz. Kim varsa bu hakkı gasp eden onlardan hesap sormaya geliyoruz. Bu hakkı kim gasp ettiyse ondan söke söke alarak size geri vereceğiz" diye konuştu.

GÜNEY: "İKTİDAR OLACAĞIZ"

CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney ise "Çok önemli bir seçime gidiyoruz. Bu seçim, taneyle sebze meyve alanlarla manda yoğurduna Medine hurmasını doğrayıp kestane balıyla yiyenlerin seçimi. Yoksulluk içinde bırakılanlarla lüks içinde yaşayanların seçimi. Bu seçimi biz kazanacağız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13. cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü'ne yollayacağız. Millet İttifakı olarak da iktidar olacağız" dedi. 

Konuşmaların ardından CHP'nin İzmir milletvekili adayları tek tek sahneye davet edildi. Adaylar, coşkulu kalabalığı selamladı. 

SOYER'DEN İZBAN MÜJDESİ  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, miting sonunda Menemenliler'e müjde vererek, "İZBAN'ın Asarlık ve Koyundere'de durağı yok. Göreceksiniz, olacak" dedi. 

 

 
Katliam gibi kaza: 4 ölü, 20 yaralı
 
MHP'li başkan uyuşturucu ile yakalandı... Yönetim fesh edildi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karavanını İYİ Partili Öztürk Keskin için seçim bürosu yaptı
Ufuk Mehmet Sözer isimli vatandaş, kendisine ait karavanı, İYİ Parti İzmir ...
Erdoğan'dan şok sözler: "Bay Bay Kemal'den almışlar sözü, şimdiden silahlarını doldurmaya başlamışlar"
Giresun'dan sonra Ordu'ya geçerek miting yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
AK Partili Bursalı: "Seçim gecesi manşet 'Türkiye Yüzyılı resmen başladı' olacak"
K Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Şebnem Bursalı, katıldığı bir ...
 
AK Partili Dağ, Bergama Çevre Yolu'nda incelemede bulundu...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, hizmete giren Bergama Çevre ...
Kılıçdaroğlu, mavi tikinden oldu!
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun profil fotoğrafını ...
CHP'li Nalbantoğlu: ''Hükümet, İzmir'i mahrumiyetler şehrine çevirdi''
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 10 Mayıs’ta ...
 
Erdoğan’dan maaş zammı açıklaması
Seçim vaatlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında hem ...
CHP'den 'siber saldırı' önlemi: İnternet sitesi yurtdışı erişimine kapatıldı
CHP, siber saldırı ihtimaline karşı önlem almak için resmi internet sitesinin ...
AK Partili Kaya'dan TCG Anadolu yorumu: "Milli gurur abidesi"
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk, Konak, Karabağlar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri