ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5031
    Dolar
  • Euro
    34,8485
    Euro
  • Altın
    2.439,430
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    15/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
11 Nisan 2023 Salı - 14:07

CHP'den aday olamayan Zekeriya Mutlu'dan geri dönüş manevrası

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) başkanlığı görevinden CHP milletvekili adayı olabilmek için istifa eden ancak listelere giremeyen Zekeriya Mutlu'dan geri dönüş manevrası geldi. İESOB’nin Tire Bölgesi iftarında konuşan Zekeriya Mutlu, birliğin olağanüstü genel kurula götürülmesi için çağrıda bulundu. "Adayım" diyen Mutlu ve ekibine, onursal başkan Mehmet Ali Susam da tam destek verdi.

CHP den aday olamayan Zekeriya Mutlu dan geri dönüş manevrası

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)’nin Tire Bölgesi’nde düzenlediği iftarda, Selçuk, Bayındır, Çırpı, Tire ve Torbalı ilçelerindeki oda başkan ve yöneticileri bir araya geldi. İftara İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, Zekeriya Mutlu ile bölgenin yerel yöneticileri de katıldı. Teşkilattaki birlik ve beraberliğin pekiştirildiği iftarda, bölgedeki esnaf yöneticileri Zekeriya Mutlu’ya açık destek ve moral verdi. İzmir Esnaf Teşkilatı’nın deprem bölgesine yaptığı yardımları içeren kısa bir filmin de sunulduğu iftarda, deprem bölgesinde sıkıntı ve ihtiyaçların devam ettiğine işaret edilerek, yardımların kesintisiz sürdürülmesi gerektiği dile getirildi.

İESOB’nin saygın konumu

İzmir Birliği’nin geçmişten bu yana Türk esnaf teşkilatlarında farklı bir yeri olduğunu belirten İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, ‘Gerek ülke genelinde esnaf teşkilatlarındaki çalışmalarım, gerekse parlamentodaki görevlerim esnasında İzmir Birliği’nin ülke çapındaki saygın ve seçkin konuma sahip olduğuna şahit oldum. Bu parlak başarıda en büyük pay, omuz omuza, gönül gönüle çalıştığımız ve bizden desteklerini esirgemeyen 128 odamızın başkan ve yöneticilerine aittir" dedi.

Türkiye’nin önemli bir seçim arifesinde olduğuna dikkat çeken Susam, "8 yıl parlementoda esnaf sanatkarın sorunlarını gündeme taşıdım. Benden sonra esnafı temsil noktasında doğan boşluğu doldurması için İzmir’de İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’nun adaylığı için fikir birliği doğdu. Ancak bu mümkün olmadı ve bize göre parlamento büyük bir fırsatı kaçırdı. Aynı şekilde İzmir Esnaf Teşkilatı için de önemli bir fırsat doğdu. 30 yıldır esnaf teşkilatını ileriye taşımak için güç birliği yaptığımız Zekeriya Mutlu’nun önümüzdeki süreçte güçlü bir yönetimle esnaf camiası için daha etkin çalışmaları planlayacağına gönülden inanıyor ve kendisini İzmir Birliği’nde hizmete devam etmeye davet ediyorum" diye konuştu.

İzmir Birliği’nin çalışmalarıyla Türkiye’ye yön verdiğini hatırlatan Zekeriya Mutlu ise, "Korona döneminde hayata geçirilen pek çok desteğin, hipermarketlere ilişkin yasanın, son olarak da SSK-Bağ-Kurluların emeklilik için gün eşitleme çalışmalarının altında İzmir Birliği’nin 128 odası ile yaptığı ortak çalışmalar yatmaktadır. Ar-Ge, Ulaşım, Gıda gibi esnafın hizmetinde olan birimler Türkiye’de sadece İzmir Birliği’ne mevcuttur. ‘İlklerin Birliği’ olarak anılan İESOB’nin başarısının temelinde, odalarından aldığı güç yatmaktadır. İzmir Birliği teşkilatı ile tek vücut halinde, odaları ile dayanışma içinde çalışmaya devam edecektir" dedi.

Kaldığımız yerden devam

Adaylık sürecine ilişkin serzenişlerde de bulunan Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha adaylığım kesinleşmeden kongre için yapılan imza toplama çalışmaları doğru olmadı. Çok zamansızdı. Şimdi Tire’den teşkilata sesleniyorum, İESOB Olağanüstü Genel Kurulu için çağrıda bulunuyorum. Birlik yönetimindeki arkadaşlardan olağanüstü genel kurulu toplamalarını rica ettim. Ben de aday olacağım, odalarımızla birlik beraberlik içinde kaldığımız yerden devam edeceğiz, İzmir Esnaf Teşkilatını daha da ileriye taşımak için gönül birliği yapacağız. İzmir Esnaf Teşkilatı Türkiye’de hep 1 numara olmuştur, 1 numara olmaya da devam edecektir."

 

 
Anayasa Mahkemesi'nden HDP kararı
 
İzmir'de zehir tacirlerine geçit yok: 35 tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anayasa Mahkemesi'nden HDP kararı
Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'nin sözlü savunma vermemesini tutanak altına ...
BBP'nin gazetecilere para teklif ettiği ortaya çıktı
Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Antalya Kepez teşkilatının gazetecilere ...
Ağrı'da deprem!
Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
 
Çiğli Belediyesi EMITT 2023’e hazır
Çiğli Belediyesi, dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan Doğu ...
Gönül sofrası Emiralem'de kuruldu... Pehlivan'dan müjde yağmuru
Menemen Belediyesi geniş alanda hazırladığı ilk iftar sofrasını Emiralem’de ...
İzmir'de Kılıçdaroğlu'nun seçim bürosuna çirkin saldırı
İzmir'de CHP'nin Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu için açtığı ...
 
Ankara'da ucuz kaşar peynir izdihamı
Yurttaşların hayat pahalılığı ile mücadele ettiği Türkiye'de, ekonomik ...
Yargıtay'dan tazminat ve izin alacakları kararı!
Yargıtay, 2018'de feragat dilekçesi vermeleri şartıyla kadroya alınan ...
CHP İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırıda bulunan şüpheliler serbest
CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı iddiasına ilişkin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri