ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,0683
    Dolar
  • Euro
    51,2018
    Euro
  • Altın
    7.301,960
    Altın
  • Bist-100
    12.793,00
    Bist-100
  • ADANA
    6/16°
    ADANA
  • ANKARA
    -1/6°
    ANKARA
  • ANTALYA
    10/17°
    ANTALYA
  • BURSA
    3/10°
    BURSA
  • ISTANBUL
    6/10°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    4/15°
    IZMIR
  • KONYA
    0/5°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Trump: Bugün ağır bir darbe alacaklar!
Trump: Bugün ağır bir darbe alacaklar!
Hande Yener'e konser soruşturması
Hande Yener'e konser soruşturması
Akaryakıta yeni zam geliyor!
Akaryakıta yeni zam geliyor!
Avrupalı turistler rotayı Türkiye’ye çevirdi
Avrupalı turistler rotayı Türkiye’ye çevirdi
2 Mart 2026 Pazartesi - 14:01

CHP'den adliye önünde 'Tanju Özcan' açıklaması: Bu rezalete son verin!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve 12 belediye çalışanı, 2 günlük gözaltı süresinin ardından "irtikap" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. CHP’li Ali Mahir Başarır adliye önünde açıklamalarda bulunarak "Bu rezalete son verin! İfadesi birazdan bitiyor, mahkemeye sevk etmeksizin Başkanı Bolu halkına teslim edin" dedi

CHP den adliye önünde  Tanju Özcan  açıklaması: Bu rezalete son verin!

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “irtikap” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Tanju Özcan ile birlikte 13 kişi, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Bolu Adliyesi önünde yaptığı açıklamada soruşturmaya tepki gösterdi.

“KAÇMA ŞÜPHESİ YOK, DAVET EDİLSE GELİRDİ”

Başarır, Özcan’ın iki dönemdir Bolu halkının oylarıyla seçildiğini vurgulayarak, gözaltı sürecinin gereksiz olduğunu savundu. Özcan’ın ifade işlemlerine sağlık sorunları nedeniyle ara verildiğini belirten Başarır, belediye başkanının şeker hastası olduğunu ve kısa süre önce pankreatit atağı geçirdiğini söyledi.

Savcı ve hâkimlere seslenen Başarır, “Kendisini bir davetiyeyle çağırsaydınız gelmeyecek miydi? Kaçma şüphesi yok. Bu topraklarda doğmuş, büyümüş bir belediye başkanından söz ediyoruz” dedi.

Başarır ayrıca, Özcan’ın üç gündür jandarmada tutulmasına tepki göstererek, soruşturmanın siyasi saiklerle yürütüldüğünü iddia etti.

“BU DAVA BOLU HALKINA KARŞI AÇILMIŞTIR”

Soruşturmaya konu olan vakfın farklı siyasi görüşlerden isimlerin yer aldığı bir yapı olduğunu savunan Başarır, vakfa yapılan bağışların gönüllülük esasına dayandığını ve elde edilen gelirlerin öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine aktarıldığını öne sürdü.

“Burada Tanju Özcan yargılanmıyor, Bolu halkı yargılanıyor” diyen Başarır, yargı mensuplarının kararlarını yasa ve vicdan çerçevesinde vermesi gerektiğini söyledi.

“CEBİNE TEK KURUŞ GİRMEDİ” SAVUNMASI

Başarır, Özcan’ın kişisel olarak herhangi bir maddi çıkar sağladığına dair bir iddia bulunmadığını ifade ederek, “Tanju Özcan’ın cebine tek bir kuruş geçmemiştir” dedi.

Yargının siyasallaştığını savunan Başarır, “Hiçbir hâkim ve savcının millet iradesinin üzerinde karar verme yetkisi yoktur” ifadelerini kullandı.

"BU REZALETE SON VERİN!"

Başarır'ın açıklaması bu şekilde:

"Büyük üzüntü içerisindeyiz. Yargı, adalet, adaletin terazisi iktidarın sesi olmamalı. Onlar millet adına en doğru kararı vermeliler. Burada büyük bir hukuksuzluğu görüyoruz. İki dönemdir seçilen Bolu Belediye Başkanımız, Bolu halkının iradesiyle seçilen Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan şu anda adliyede ifade veriyor. Ve ifadesine ara verilmek zorunda kalındı; çünkü ciddi anlamda şeker hastalığı var. Daha yakın bir zamanda pankreatit atağı geçirdi, uzun süre hastanede kaldı.

Ben buradan sesleniyorum savcılara, hakimlere: Kendisini bir davetiyeyle bu adliyeye çağırsaydınız gelmeyecek miydi? Kaçma şüphemiz yok, olamaz; bizi bu ülkeden kaçırabilecek bir güç daha anasının karnından doğmadı. Kaçma şüphesi olmayan ve olmayacak, bu topraklarda doğan, büyüyen Tanju Özcan; işte kıymetli annesi, işte kıymetli babası, ablası, dedesi, atası bu topraklarda.

Sayın savcılar, ne hakla üç gündür onu jandarmada tutuyorsunuz? Bakın arkamda iddia edilen vakıftan burs alan öğrenci kardeşlerim var, o vakıftan yardım alan yurttaşlarım var. O vakıf meslek birlikleri, siyasetçiler; A Partisi, B Partisi, C Partisi fark etmeksizin kurulan bir vakıf. Siz burada Tanju Özcan'ı yargılamıyorsunuz, Bolu halkını yargılıyorsunuz.

Şimdi ifade eğer mahkemeye sevk edilirse -umarım sevk edilmez- ifadeyi alacak hakime sormak isterim: Sen daha önce bununla ilgili ifade aldığında belediyeyi haklı görmüştün. Burada belediye başkanının bir durumu yok, onunluk bir durum yok. Bu marketler kendi gönül rızasıyla bu vakfa yardım etmiş; bu para da genç kardeşlerime, öğrenci kardeşlerime, Bolu halkına gitmiş. Neden yargılıyorsunuz bununla ilgili? Bu vicdansızlık. Yargıyı adalete teslim etmeyelim; Adalet Sarayı'yla Adalet Sarayları'nın, Beştepe'deki sarayın bir farkı olsun, farkı olmalı.

Sevgili hakim ve savcılar, bakın adliyenin önünden sizlere sesleniyorum. Benim milletvekili sıfatımın önünde 'Cumhuriyet' yazmıyor ama kıymetli savcılar, sizin savcı kelimesinin önünde 'Cumhuriyet' yazıyor; Cumhuriyet savcısısınız siz. Ne demek bu? Siz tek adama değil, millete karşı sorumlusunuz. O yüzden önce yasaya, sonra vicdanınıza göre karar verin; delillere göre karar verin.

Dünyanın ve 'nin hiçbir yerinde, tarihimizin hiçbir noktasında bir vakıf gönül rızasıyla yardım topladığı için insanlar yargılanmaz. Tanju Özcan'ın cebine tek bir kuruş geçmemiştir, böyle bir iddia da yok. Ama maalesef ki bu dönem adalet, siyaset kurumuna el koymuş durumda. Burada biz yargılanmıyoruz, burada Tanju Özcan da yargılanmıyor, burada Cumhuriyet Halk Partisi de yargılanmıyor; burada millet yargılanıyor, millet! Burada Bolu halkı yargılanıyor, demokrasi yargılanıyor. Hiçbir hakim ve savcının millet iradesinin üzerinde karar verme yetkisi yoktur.

Bu rezalete son verin! İfadesi birazdan bitiyor, mahkemeye sevk etmeksizin Başkanı Bolu halkına teslim edin!

Ben hakim ve savcılarımıza sesleniyorum: Ali Mahir Başarır, Mustafa Sarıgül, Mahmut Tanal, Yaşar Tüzün, Sayın Özgür Özel, Sayın Recep Tayyip Erdoğan... Bizler faniyiz, geçiciyiz ama siz devletsiniz ve burada milletin yüzüne her zaman bakacaksınız. O yüzden utanacağınız ve bu adalet binasını utandıracağınız kararlar vermeyin. Adaletin terazisi olun, sarayın sesi olmayın. Millet adına karar verin, tek adam adına karar vermeyin.

O yüzden biz buraya adaleti, hakim ve savcılarımızı etkilemek için burada değiliz. Biz milletin iradesine sahip çıkmak için, bir hakkın teslimi için, bir iradenin gasp edilmemesi için buradayız. Artık yeter! İstanbul, Adana, Ankara, Bolu... Nereye gidiyor? Hiç kimse Bolu halkından ve onun iradesinden büyük değildir.

Devlet! Devlet! Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman bakidir, ilelebet baki kalacaktır. O yüzden bizim gibi fani olanların etkisinde kalmayın. Size baskı gelebilir, size birileri mesaj verebilir; o mesajı elinizle yırtıp atın, Ceza Kanunları ve Anayasa'ya bakın. En doğru kararı vereceksiniz. Biz burada karar verilene kadar Bolu halkıyla birlikte adliyenin önündeyiz. Başkanımıza, Bolu halkına, millet iradesine sahip çıkmaya devam edeceğiz; o vakıftan burs alan, hizmet alan, yardım gören yurttaşlarımızla.

Son olarak; o vakfın en büyük amacı, nihai amacı Bolu’ya yakışır bir huzurevi yapmaktı. Ama görüyorum ki bu iktidar gitmeden benim güzel ülkeme huzur gelmeyecek. Bu anlayış giderse bize her yer, her sokak, her cadde, her köy, her ev huzurevi demektir. Çok teşekkür ediyorum. Bolu’ya, Belediye Başkanımıza, bizlere sahip çıkın. Bu mesele Cumhuriyet Halk Partisi meselesi değil, millet meselesi"

İLK MESAJ: “KİMSENİN BAŞINI ÖNE EĞDİRECEK BİR İŞ YAPMADIM”

28 Şubat’ta jandarma tarafından gözaltına alınan Özcan, ilk mesajını CHP’li Ali Mahir Başarır ve CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal aracılığıyla kamuoyuna iletti. Özcan mesajında, “Bolu’daki tüm hemşehrilerime, partime ve aileme sesleniyorum: Kimsenin başını öne eğdirecek bir iş yapmadım” ifadelerini kullandı.

İFADESİ DE ORTAYA ÇIKTI

Özcan’ın jandarmadaki ifadesinde, kendisine gösterilen ilk müfettiş raporunun daha önce tebliğ edildiğini ve lehine olduğunu söylediği öğrenildi. Aleyhe olduğu belirtilen ikinci raporun ise kendisine tebliğ edilmediğini belirten Özcan, bu nedenle söz konusu raporu “yok hükmünde” kabul ettiğini ifade etti.

GÖZALTINDAKİ DİĞER İSİMLER

Özcan ile birlikte gözaltındaki isimler de şöyle:

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, Bolu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Naim Ayhan, Bolsev Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sarıyıldız, Eski Bolu Bel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Temel, meclis üyeleri Mehmet Ağan, Buse Özkan, Sinan Pekcan ve Cahit Görüş, eski Zabıta Müdür Vekili Hakan Yılmaz, Yazı İşleri Müdürü Tahsin Arslan, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Yasin Bargaç ve Encümen Başkanı Hüseyin Ekrem Serin.

 

 
"Çocuğa cinsel taciz" iddiasıyla tutuklanan Hasbi Dede'nin hkim karşısına çıkacağı tarih belli oldu
 
Altınordu son bölümde dağıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Çocuğa cinsel taciz" iddiasıyla tutuklanan Hasbi Dede'nin hkim karşısına çıkacağı tarih belli oldu
Giresun'da "çocuğa karşı cinsel taciz" suçundan tutuklanan ve Görele Belediye ...
DEM Parti İmralı Heyeti'nden Demirtaş'a ziyaret
DEM Parti İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Edirne ...
Cesaretin Adı: Kadın zirvesi 9 Mart’ta kadınları bir araya getirecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, BASİFED ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ...
 
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan adliyeye sevk edildi
Bolu 'da 'icbar suretiyle irtikap' soruşturması kapsamında gözaltına alınan, ...
Okulun kazanı iftarda tarım işçileri için kaynadı
İzmir'in Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ...
İzmir'de bahar havası... 19 dereceye ulaşacak!
Şubat ayını yoğun yağışlı geçiren İzmir'de, Mart'ın ilk haftası bahar ...
 
İEÜ’lü akademisyene Avrupa’dan ‘üstün hizmet’ ödülü
Dünyanın en etkili bilim insanları listesine seçilen sayılı Türk akademisyenden ...
'Yeni banknotlarda Atatürk resminin kaldırıldığı' iddiasına Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yeni basılan banknotlardaki Atatürk ...
ANKA Genel Yayın Yönetmeni Kenan Şener’in ifadesi ortaya çıktı
ANKA Genel Yayın Yönetmeni Kenan Şener, İncirlik Hava Üssü haberiyle ilgili ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 24 18 4 2 58 18 40 58
2 Fenerbahçe 24 15 9 0 54 23 31 54
3 Trabzonspor 24 15 6 3 48 28 20 51
4 Beşiktaş 24 13 7 4 45 29 16 46
5 Göztepe 24 11 9 4 27 16 11 42
6 Rams Başakşehir 24 11 6 7 42 26 16 39
7 Samsunspor 24 7 11 6 25 27 -2 32
8 Kocaelispor 24 8 6 10 21 25 -4 30
9 Gaziantep FK 24 7 8 9 30 40 -10 29
10 Çaykur Rizespor 24 6 9 9 31 35 -4 27
11 Corendon Alanyaspor 24 5 11 8 26 30 -4 26
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 24 6 6 12 28 34 -6 24
13 Hesap.com Antalyaspor 24 6 6 12 24 38 -14 24
14 Tümosan Konyaspor 24 5 8 11 27 37 -10 23
15 ikas Eyüpspor 24 5 7 12 19 35 -16 22
16 Kasımpaşa 24 4 8 12 20 35 -15 20
17 Zecorner Kayserispor 24 3 11 10 18 43 -25 20
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 24 3 4 17 21 45 -24 13
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri