ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,4104
    Dolar
  • Euro
    45,6722
    Euro
  • Altın
    4.331,560
    Altın
  • Bist-100
    9.305,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/32°
    ADANA
  • ANKARA
    11/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/27°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/33°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İmamoğlu: '3 kez seçim kazandığım için buradayım'
İmamoğlu: "3 kez seçim kazandığım için buradayım"
Akaryakıta büyük zam!
Akaryakıta büyük zam!
İran'dan nükleer silah hamlesi!
İran'dan nükleer silah hamlesi!
CHP’li Bakan’dan ‘ajan sığınmacılar’ uyarısı
CHP’li Bakan’dan ‘ajan sığınmacılar’ uyarısı
17 Şubat 2023 Cuma - 12:15

CHP'den sert açıklama: Baş sorumlu tek adam rejimidir!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından 81 ilde kamuoyuna ve basına duyurulmak üzere yapılan açıklamayla, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında yaşananlara, kurtarma çalışmalarının aksamasına ve iktidarın koordinasyonu sağlayamamasına vurgu yapılarak, “Ülkemiz için asrın felaketi tek adam rejimidir” ifadesine yer verildi.

CHP den sert açıklama: Baş sorumlu tek adam rejimidir!

81 ilde eş zamanlı olarak duyurulan açıklamayı İzmir’de, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Yıldız yaptı. Yıldız, şunları dile getirdi;

''Acımız tarifsiz. Deprem felaketinde yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza bir kez daha Allah’tan  rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

6 Şubat’ta yaşadığımız depremin ardından Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, “Bu felaketi dayanışma içinde aşacağız” diyerek yola çıktık. O günden bu yana yaralarımızı sarmak için özverili bir çalışma sürdürüyoruz.

Deprem öncesinde ve sonrasında yaşanan sorumsuzluk, denetimsizlik, liyakatsizlik, yağma, hırsızlık; “devlet nerede” sorusunu gündeme getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak, Sayın Genel Başkanımızın da ısrarla vurguladığı şekilde, bir kez daha söylüyoruz:

Vatandaşlarımızın kanı iktidarın elindedir. İktidar başkanlık sistemini getirmiştir. Tek adam rejimi devleti felç etmiştir. Devlet yönetilemez bir hale getirilmiştir. Tüm bu yaşadıklarımızın baş sorumlusu tek adamdır ve onun ülkemize dayattığı rejimdir.

Devleti yönetme sorumluluğunu üstlenen iktidar, depremin ilk anlarından itibaren koordinasyonu sağlayamamıştır. En kritik saatler olan ilk 48 saatte deprem bölgelerine müdahalede geç kalınmış, vatandaşlarımızın enkaz altında can vermelerine seyirci kalınmıştır. Beceriksizlikleri on binlerce insanımızın canına mal olmuştur.

İnsanlarımız enkaz altında inlerken, eğitimli ve deneyimli kahraman Mehmetçiğimiz kışlalarında bekletilmiştir. Tüm yardım ve kurtarma faaliyetlerinin koordine edildiği sosyal medyaya yasak getirilmiş, ağırlaştırılmıştır. Bununla da kalmayıp soru soran gençler, gazeteciler, bilim insanları gözaltına alınmıştır. Enkaza yardıma koşan kurumlara zorluklar çıkarılmıştır.

GENEL BAŞKANIMIZIN ÇAĞRISI İKTİDARA GERİ ADIM ATTIRMIŞTIR
Genel Başkanımızın “Ya hepimizi tutuklayın ya da geceden beri tutukladığınız gençleri, gazetecileri serbest bırakın” çağrısıyla iktidar geri adım atmak zorunda kalmıştır.

Daha da acısı iktidardakiler, beceriksizlik ve liyakatsizlikle boyutu büyüyen bu felaketi vatandaşlara “kader planı” diye anlatmaya yeltenmişlerdir.

Onlara göre halkın kader planında molozlar, donarak can vermek; Erdoğan’ın ve şürekâsının kader planında ise ışıltılı hayat ve saraylar vardır.

Tüm bu rezaletler yetmezmiş gibi İletişim Başkanlığı devreye sokularak;  “Asrın Felaketi” adı altında iletişim kampanyası başlatmışlardır.  Bölgede arama kurtarma faaliyetlerini koordine edemeyen iktidar, kendi iletişiminin koordinasyonunun peşine düşmüştür. Yaptıkları, acizliklerini ve rezaletlerini normalleştirme çabalarıdır. Ülkemiz için asrın felaketi tek adam rejimidir. Açıkça ifade etmek gerekirse Erdoğan’dır.  Asrın felaketi, asrın cinayetidir, asrın ihanetidir, asrın beceriksizliğidir.

Yıkımın boyutu saygın kuruluşların hazırladıkları raporlarda da yer almaktadır. Bu ağır yıkıma rağmen bir kişi bile istifa etmemiştir.

Kurtarma çalışmalarındaki beceriksizlikleri yetmezmiş gibi tek adam rejimi şimdi de üniversitelerimize ve öğrencilerimizin yurtlarına çökmeye çalışmaktadır. Sorgusuz sualsiz alınan uzaktan eğitim kararıyla gençlerimizin ve ülkemizin geleceği mahvedilmek istenmektedir. Bir kez daha çağrı yapıyoruz: Üniversiteler derhal açılmalı, öğrenciler yurtlarına dönmelidir.Daha da acısı, tek adam rejimi, felaketleri fırsata çevirmeye çalışmakta, kendini kurtarmak için seçimleri erteleme planları yapmaktadır. Rolü belli isimler öne sürülerek bu konu gündeme taşınmak istenmektedir.

SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILACAK

Buradan halkımıza bir kez daha açık ve net söylüyoruz: Seçimler zamanında olacaktır.

Devletin tüm kurumlarının bu gerçeği iyi bilmesi gerekmektedir. Anayasamızın ilgili maddeleri açıktır: Seçim savaş dışında ertelenemez. Savaş durumunda bile kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi alır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de, YSK’nın da afet halinde seçimi erteleme diye bir yetkisi yoktur.

Yüksek Seçim Kurulu’nun böyle bir şey talep etmesi, demokrasiye darbe girişimi olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bu tür bir girişimi bu şekilde ele alacağız.

AKP Genel Başkanının “bana 1 yıl daha verin” mesajı hiçbir şey ifade etmemektedir. Türkiye kendisine tam 20 yıl vermiştir. Artık bu saatten sonra halkın kendisine verecek değil 1 yılı, 1 saati bile kalmamıştır.
Deprem, bu köhnemiş zihniyetin ve bu beceriksiz sistemin de yıkılışı olmuştur. Türkiye’nin büyük bir değişime ihtiyacı vardır.

Halkın oylarıyla ülkenin başına felaket gibi çöken bu beceriksiz iktidarı biz değiştireceğiz. Ama sadece iktidarı değiştirmek yetmez. Asıl değişmesi gereken tek adam zihniyetidir.

ŞEHİRLERİMİZİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ
Açgözlülük, hırs, kibir zihniyetini temelinden kazıp atacağız.

Bu zihniyet değişimi iktidar değişiminin temel taşları olacaktır.

Yeni bir zihniyetle, dürüst ekiplerle, ahlaklı siyasetle, doğru kullanılan kaynaklarla, Türkiye’yi hızla toparlayacağız.

Yeni bir çizgi çekeceğiz. Halkımıza mezar olan çürük rant düzeni bir yana, temiz ve ferah bir yana.

Bir avuç çeteyi zenginleştiren sistem bir yana, vatandaşı için çalışan devlet bir yana.

Hırsızlık ve bencillik bir yana, birlik ve insanlıktan yana olma bir yana. Bizim tarafımız net.

Kaybedecek bir dakikamız bile yok.

Şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz.

İmar aflarına son vereceğiz.

Ülkemizi yalandan, hırsızlıktan ve liyakatsizlikten arındıracağız.

Bizi biz yapan değerlerimize, ahlakımıza, vicdanımıza sarılacağız.

Akla ve bilime uyacağız.

Refah dolu bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.

 
İzmir'de en anlamlı derbi!
 
Deniz Akkaya 'dolandırıcı' dedi, Haluk Levent'ten yanıt geldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den Hatay'da yeni yaşam alanı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in depremin yaralarını hızla ...
İzmir Şehir Hastanesi fay üzerine mi yapıldı?
Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi ...
Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın sır ölümü!
2006 yılında Mustafa Yücel Özbilgin'in yaşamını yitirdiği, üç kişinin ...
 
İzmir'de depremzedeler için market!
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerden sonra İzmir'e gelen ...
Fırsatçılar iş başında... Yüzde yüz zam yaptılar!
Depremden hasar gören evlerinden kalan eşyalarını alıp başka yere gitmek ...
Bankalara bağış muafiyeti!
Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı ...
 
Video büyük tepki çekmişti... O çocuktan acı haber!
Hatay'da depremde enkaz altından sağ çıkarılan 4 yaşındaki Azra Duru Malaç'ın ...
Süleyman Soylu’nun müşaviri RTÜK’e atandı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ...
Bingöl 5 şiddetinde depremle sarsıldı!
Prof. Dr. Naci Görür'ün Kahramanmaraş'taki depremler sonrası "risk altında" ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri