ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3657
    Dolar
  • Euro
    34,7986
    Euro
  • Altın
    2.393,590
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/27°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/25°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Polat'tan YHT garı tepkisi: 'Bir yandan damı akıyor, diğer yandan dolar basıyor!'
CHP'li Polat'tan YHT garı tepkisi: "Bir yandan damı akıyor, diğer yandan dolar basıyor!"
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Dehşet anları... Ailesini rehin aldı!
Dehşet anları... Ailesini rehin aldı!
Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı!
Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı!
18 Haziran 2021 Cuma - 14:39

CHP'den taziye! Özkan: Provokasyon bekleyenler var!

CHP heyeti, silahlı saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz için HDP İzmir İl Binası'na taziye ziyareti yaptı. Saldırının gerçekleştiği binayı gezen heyet, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile partililere başsağlığı diledi. İl binasında Deniz Poyraz'ın hayatını kaybettiği yere "Deniz Poyraz ölümsüzdür" yazılı fotoğrafla güller konuldu. CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir milletvekili Tuncay Özkan, saldırının provokasyona dönüşmesini bekleyenlerin olduğunu söyledi.

CHP den taziye! Özkan: Provokasyon bekleyenler var!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir milletvekilleri Bedri Serter, Tacettin Bayır ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den oluşan heyet, HDP'ye başsağlığı ziyaretinde bulundu. Parti üyesi Deniz Poyraz'ın silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü HDP İzmir İl Binası'na giden CHP heyeti, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile partililere başsağlığı diledi. HDP İzmir İl Eş Başkanı Abdulkadir Baydur, saldırının nasıl olduğu ile ilgili CHP heyetine bilgi verdi.

Baydur, "Organize bir iş olduğu tamamen açık. Türkiye ortalamasının üzerinde demokrasinin yaşandığı nadir şehirlerimizden biri İzmir. İzmir'in de özel olarak hedef seçildiği ortadadır. Planlanmış bir katliamdı.  İzmir Valiliği'ne defalarca başvuru yaptık, randevu verilmedi. Çok açık bir şekilde katliam geliyorum diyordu" dedi.


Baydur, evlatlarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle il binası önüne kurulan çadırın da kaldırılması gerektiği belirtti.


PROVOKASYONA DÖNÜŞMESİNİ BEKLEYENLER VAR
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da saldırının provokasyona dönüşmesini bekleyenler olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize, birlikte yaşama kültürümüze, cumhuriyete ve vatana karşı bir saldırı. Bir siyasi kurumun basılıp içeride çalışanın katledilmesi çok korkunç bir olay. Bunun provokasyona dönüşmesini bekleyenler var. Biz hep birlikte kardeşimiz Deniz Poyraz'ın anısını özgürlükle, barışla birleştirerek, daha çok etle tırnak gibi birbirimize sarılarak, ülkemizin geleceğini, insanların birlikte yaşama kültürünü, demokrasisini, cumhuriyeti savunmaya devam edeceğiz. Çürüdüler, bir leş kokuyor her taraf! Onu kanla örtmeye çalışanlara şunu söylemek istiyorum; bunu başaramayacaklar. Çürüyen her şey düşer. Onlar da düşecekler. Ve tarihin kanlı, karanlık sayfalarında yok olup gidecekler."

CHP'li Tuncay Özkan şöyle devam etti: 

"Bundan beslenmek isteyen, bunu amaçlayanlar var ama hevesleri kursaklarında kalacak. Bu barışla sağlanacak. Demokrasi, cumhuriyet, vatanımızı savunmak için hep beraber el ele, gönül gönüle, omuz omuza mücadele ederek sağlanacak. Pek çok şey yapmak istiyorlar. Siyasi, kurumsal çürümüşlük kokusunu, sokaklardan akan irini kapatmak için kan ve gözyaşı istiyorlar. Bunlara bu fırsatı tanımamak lazım. Biz demokrasi istiyoruz. Şimdi diyoruz. Pek çok olayla, vahşetle karşı karşıya kalabiliriz. Ama bu bizi yıldırmamalı, cumhuriyetimizi mutlaka demokrasiyle taçlandırıp, el ele, gönül gönüle, özgürce, bütün düşüncelerin kardeşçe yaşayacağı bir ülkeyi inşa etmek zorundayız. Başka yolumuz yok. Başka yaşam şansımız da yok"


BİZİM BİLDİĞİMİZ BİR ŞEY YOK, TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendilerine yönelik 'bildiklerini açıklamalılar' açıklamasının hatırlatılması üzerine Özkan, "Bizim bu olayla ilgili bildiğimiz bir şey yok. Biz yaşadığımız acıyla ilgili yan yana geliyoruz. Ama bu olayın, bundan sonra olabilecek olayların da takipçisi olacağız. Bizim görevimiz, ödevimizdir bu. Bir yaşam kadar değerli hiçbir şey yok. Deniz kardeşim keşke şu an yaşıyor olabilseydi. Yaşamı, insanı, vicdanı savunmak çok önemli bir şey. Ayrım gözetmeden bütün partilerin ve o partilerdeki vicdanlı insanların da bunu yapması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu

ÖLDÜĞÜ YERE GÜLLER KONULDU
CHP heyeti, saldırının gerçekleştiği binayı da gezdi. Deniz Poyraz'ın hayatını kaybettiği yere "Deniz Poyraz ölümsüzdür" yazılı bir fotoğraf ile güller konulduğu görüldü.

 
Baz istasyonu isyanı!
 
Yeni mutasyon! Durum hızla kötüleşiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baz istasyonu isyanı!
İzmir'in Bornova ilçesinde bir binanın çatısına baz istasyonu yerleştirilmesine ...
İZSU çalışmasında bulundu!
İzmir Büyükşehir Belediyesinin Halit Ziya Caddesi'nde sürdürdüğü altyapı ...
Selfie çekerken ölüyordu!
Bartın’ın Amasra ilçesinde kayalıkların üzerinde selfie çekerken denize ...
 
Aydın Doğan Habertürk'ü satın alacak mı?
Aydın Doğan'ın kızının Habertürk'ü satın almak için görüşmelere başladığı ...
Levent Üzümcü'ye ''üç nokta'' sorgusu!
Daha önce "doların fiyatını yükselttiği" gerekçesiyle ifade vermeye çağrılan ...
Borç yüzünden elektrik kesildi, ürünler tarlada yandı...
İzmir'in Tire İlçesi'nde 127 üreticiye su dağıtımı yapan Karateke Sulama ...
 
Sezgin Baran Korkmaz da kamera karşısına geçti!
Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ...
CHP'li Purçu, bakanlıklara sordu!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir'in Çernobili olarak adlandırılan ...
Deprem mağdurlarına kredi imkanı! 10 yıl vadeli, 200 bin TL'ye kadar...
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşümden faydalanmak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri