ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5318
    Dolar
  • Euro
    34,8631
    Euro
  • Altın
    2.444,900
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
17 Mart 2022 Perşembe - 15:20

CHP'li Ağbaba'dan Soylu'ya İzmir'den sert sözler... "UTANMAZ ADAM"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İzmir'den İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirerek, "Suç işleri bakanı uyuşturucu ile ilgili bir toplantıda genel başkanımıza laf söylüyor. Genel başkanımız ömründe ne kirli bir el ne de kanlı bir el tutmuş. Daha dün utanmaz adam, kendi adına 10 milyon euro rüşvet isteniyor. Dünyanın en büyük dolandırıcılığını yapanla, uyuşturucu içenlerle yan yana fotoğraf veriyor. Genel başkanımıza laf söylemek için önce pis ağzını yıkaman lazım, utanmaz adam" dedi

CHP li Ağbaba dan Soylu ya İzmir den sert sözler...  UTANMAZ ADAM

SONKALEİZMİR- CHP İzmir İl Başkanlığı'nın sözleşmeli memurlara kadro verilmemesi ve belediye çalışanlarına toplu sözleşmelerden kaynaklı zimmet çıkarılması ile ilgili düzenlediği basın açıklamasına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye tepki gösterdi. 

"BUNLARIN DERDİ KOLTUKLARINI KORUMAK"

Sözleşmeli memurların kadro sorunu ile Sayıştay tarafından çıkarılan zimmetlerle ilgili konuşan Ağbaba şunları söyledi:

"İlk seçimde dostlarımızla birlikte iktidara geldiğimizde öncelikle toplu sözleşme hakkı olup grev hakkı olmayan bu ucubeyi değiştireceğiz. Toplu sözleşme hakkı var ancak eğer grev hakkı yoksa bu savaşta askerin silahına mermi vermemektir. Bunu değiştireceğimizi söylemek istiyorum. Adeta devlet sizlerden zimmet çıkararak haraç alıyor. Sözleşmeli memur uygulamasını da kaldıracağız. Maalesef neredeyse alfabenin tamamına yakın çeşitli çalışma konuları var. Bunları değiştireceğiz. Türkiye'de yoksulluk var, memur maaşları azaldı. Soframızda sadece geçen yıla göre 1199 yumurta azalmış. Temel gıda ürünleri öyle. 128 ekmek kaybınız var. Çalışanlarımız yoksul durumda, esnaf perişan. Elektrik zamlarıyla esnaf dükkanına kiracı olmuş durumda. Elektrik faturaları kirayı geçti. Mazot zamlarıyla nakliyeci, minibüs, servis esnafı kontak açamaz durumda taksici esnafıyla birlikte. Gübre ve mazot fiyatlarıyla üretim durma noktasına gelmiş çiftçi ekemiyor. Sokaktan geçinen insanlar var, güvencesizler. Fabrikalar, esnaf, işletmeler kapanıyor. Türkiye'nin sorunu ekonomi, işsizlik. Doğada her üç gençten ikisi işsiz. TÜİK verilerine göre her 3 gençten biri işsiz. Genç işsiz sayımız yüzde 50'ye varmış, geniş tanımlı işsiz sayısı 10 milyonu aşmış. Memurun iki maaşı bile yoksulluk sınırının altında kalıyor ama bunların derdi kendi koltuklarını korumak." 

"NE KADAR NAMUSSUZ SAHTEKAR VARSA ONUNLA FOTOĞRAFI VAR"

Cumhur İttifakı'nın yeni seçim kanunu çalışmasına değinen Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Başkanı Nureddin Nebati'ye tepki gösterdi. Ağbaba şöyle konuştu;

"Cumhur İttifakı ile çırağı seçim kanunu ile ilgili değişiklik getiriyorlar. Mübarekler barajı yüzde 10'den 7'ye indirdiklerini söylüyorlar ama yapılan şey örtülü bir baraj getirmek. Demokrasiye kurşun sıkmak. Bu kurşunun önüne siper olacağımızı bilin, bu yasa onları vuracak. Cumhuriyet Halk Partisi seçimde birinci parti olacak. Tüm anketler bunu gösteriyor. Seçim yasası değiştirerek milletin gündemini değiştiremezler.  Türkiye adeta bir vasıfsızlığa teslim olmuş durumda. Şu bakanlara bir bakın. Hazine ve Maliye Bakanı bir konuşma yapıyor. 'Biz kabile devletiyiz' diyor. 'Önünüzde sorun olursa, mevzuatı bürokrasiyi aşarız, Cumhurbaşkanı, diktatör var, tek adam var' diyor. Türkiye 'Hukuk devleti değil' diyor. Türkiye'yi kuralların ve kurumların yaşadığı bir ülkeye dönüştürmek bizim boynumuzun borcu. Bir başka bakan var suç işleri bakanı. Uyuşturucu ile ilgili bir toplantıda genel başkanımıza laf söylüyor. Genel başkanımız ömründe ne kirli ne de kanlı el tutmuş. Türkiye'de ne kadar namussuz, sahtekar, hırsız varsa bu suç işleri bakanıyla fotoğrafı var. Daha dün utanmaz adam, kendi adına 10 milyon euro rüşvet isteniyor. 2 milyar dolarla dünyanın en büyük dolandırıcılığını yapanla, (Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer'i kast ediyor),  uyuşturucu içenlerle yan yana fotoğraf veriyor. Genel başkanımıza laf söylemek için önce o pis ağzını yıkaman lazım.  Uyuşturucu yüzde 800 artmış bunun döneminde. Fuhuş yüzde 700 artmış hala utanmadan konuşuyor. Türkiye'yi bu vasıfsızlıktan, çete düzeninden kurtaracağız. Bu iktidarı hep beraber göndereceğiz."

 

 

 
CHP İzmir'den miting gibi basın açıklaması!
 
CHP'li Torun: ''Vatandaş sandıkta öyle bir bedel ödetecek ki felekleri şaşacak''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat'tan KDV tepkisi!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, kişisel kullanım amaçlı ...
İzmir'de 'AK Gençlik' buluşmaları
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği 'Gençlik ...
AK Parti tam kadro Menemen'in köylerinde...
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, ‘Karınca Modeli’ çalışmasını bu kez Menemen’in ...
 
CHP Bayraklı'da kazanan belli oldu
CHP Bayraklı Olağanüstü İlçe Kongresinde kazanan Didem Gültekin oldu. ...
Davutoğlu: ''İZMİR'DE EN GÜÇLÜ PARTİ OLACAĞIZ''
İzmir'de basın mensuplarıyla bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı ...
Davutoğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler: AHLAKIN, ONURUN BİTTİĞİ YER!
İzmir Tabip Odası'nı ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet ...
 
CHP'li Sındır, fıstık üreticilerinin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Antep ve Siirt fıstığı ...
CHP'li Sertel'den Karaburun Kaymakamı'na sansür tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Karaburun Kaymakamı Serap Özmen ...
14 yıl sonra İsrail’le kritik görüşme!
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Ankara'da AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri