ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
16 Haziran 2023 Cuma - 14:10

CHP'li Aydın'dan 'göreve iade' çağrısı!

Görevden alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar hakim karşısına çıktı. Duruşmanın ardından açıklama yapan Kayalar'ın avukatı ve Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın '. Sözde gerekçe de kalmamıştır. Biz Sayın Başkan'ın ve meclis derhal göreve iadelerini talep ediyoruz” dedi. 

CHP li Aydın dan  göreve iade  çağrısı!

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Menderes Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturmasında 2022 yılının temmuz ayında Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar gözaltına alınmış, ardından da İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmıştı. İki yıl süren iddianame hazırlığı sürecinin ardından Başkan Kayalar, rüşvet aldığı iddiası ile 4 yıldan 12 yıla kadar cezalandırılması talep edilen dava açıldı. Kayalar, bugün ilk kez İzmir 19.Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.


Yaklaşık üç saat süren duruşmanın sonunda mahkeme, tüm sanıkların adli kontrol şartının kaldırılmasına karar verirken duruşmayı 22 Eylül’e erteledi.

Duruşmanın ardından Başkan Kayalar’ın avukatlığını üstlenen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın şunları söyledi:

“DERHAL GÖREVE İADELERİNİ TALEP EDİYORUZ”

“Türkiye siyasi iktidarın her şeyi kendisine göre belirlemesi anlayışını yani totaliter anlayışının yansımalarını her gün yaşıyor. Bugün de üç yıldır devam eden bir yansımanın sonucuyla karşınızdayız. Menderes halkının oylarıyla seçtiği Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ı tümüyle kurgudan ibaret, delilsiz, hukuk dışı, içi boş iddialarla, dedikodularla görevden uzaklaştırdılar. Bu görevden uzaklaştırmaya bir kılıf bulabilmek için de hukuku yine kendilerine haraç kıldılar. Sayın başkan hakkında bir kamu davası açtılar. Bugün bu davanın ilk duruşması yapıldı. Mahkeme sanıkları dinledi, tanıkları dinledi. Kimi eksiklikler nedeniyle duruşmanın eylül ayında devamına karar verdi. Mahkeme sayın başkan hakkındaki iddiaların boş olduğunu, tutarsız olduğunu görmüştür kanımızca. Nitekim Sayın Başkan ve meclis üyemiz Ertan Bey hakkındaki ve diğer sanıklar hakkındaki adli kontrol kararını kaldırdı. Ki bu adli kontrol kararı da bir hukuk garabetinden ibaretti. Çünkü Sayın Başkan'ın delilleri karartma ihtimali olduğunu düşünen Menderes Sulh Ceza Hakimliği Sayın Başkan'nın bu delilleri karartmaması için yurt dışına çıkmasını yasakladı. Biz o zamandan beri diyoruz ki bu deliller yurt dışında değil. Tümüyle dosyanın içerisinde ve tümüyle mahkemenin önünde. Ama bunu yapmalarının tek sebebi delilleri görevde kalırsa delilleri karartırmış algısını yaratmak ve böylece Sayın Başkan'ın görevden uzaklaştırmasını sağlamaktı. Şimdi mahkemenin bu kararından sonra artık İçişleri Bakanlığının, Sayın Başkanı ve Sayın Meclis Üyemizi görevden uzaklaştırmasını haklı kılan hukuki gerekçe de kalmamıştır. Sözde gerekçe de kalmamıştır. Biz Sayın Başkan'ın ve meclis derhal göreve iadelerini talep ediyoruz. Menderes halkının iradesine saygı gösterilmesini talep ediyoruz. Seçimde kazanamadıkları belediyeyi başka yollarla kazanmaya çalışarak demokrasiye olan tavırlarını bırakmalarını talep ediyoruz. Biz bütün bu yargılama süreci göreceksiniz ki ne Sayın Başkan, ne diğer sanıklar, ne meclis üyemiz, hiçbirisi bu dosyadan ceza almayacak. Ama bu davanın sürecinin kendisi bir cezalandırma aracı olarak karşımızda kalacaktır. Duruşmada da söyledim. Karşımızdaki dava Fransız Kafka'nın ‘Dava’ romanında anlatılan hikayenin yirmi birinci yüzyılda canlı ve kanlı olarak yaşandığı bir durumdur. Sayın Başkan da diğer sanıklarda hukuk dehlizlerine sokulup labirentlerde dolaştırılıp yargılamayı sürecinin kendisinin cezalandırma aracı haline getirildiği bir süreçle hukuki mücadelemiz devam edecek. Herkes bundan emin olsun. Ve herkes şunu bilsin ki Menderes halkı kendi iradesine hukuk dışı yollarla gem vurmaya çalışan, kendi iradesini gasp etmeye çalışanlara hiçbir zaman prim vermeyecek. 2024 Mart’ında da vermeyecek.

Siyasi iktidar kaybettiği her belediyeyi idari ve hukuki başka araçlarını kullanarak baskılamayı sürdürecek. Bunu da arttırarak sürdürecek. Bütün belediyeler için bunu yapacak. Kendisinde olmayan bütün belediyeler için yapacak. Biz seçime gittiğimiz günlerde bu konudaki mücadelenin sahada büyüyeceğini ve sertleşeceğini göreceğiz. Ama şunu bilsinler. Her defasında söylüyorum. Her açıklamada söylüyorum. CHP yüz yaşında bir partidir. Kuvayi Milliye'den çıkıp gelmiştir. Bunların hiçbir yaptığı bizi zerre etkilemez. Ne bir adım geri atarız, ne bir eksik söz söyleriz. Bizi höt deyince karşılarında hizaya duranlarla karıştırmasınlar. Burası Cumhuriyet Halk Partisi. CHP’lilerin direnci dirençtir. Cumhuriyet Halk Partililer yedi düvele direnmiş insanların torunlarının bulunduğu partidir. Bunu hiç unutmasınlar ve bu direncimizi görecekler”

 
Duruşma bitti... İşte Mustafa Kayalar'ın savunması!
 
YKS'ye saatler kala öğrenci ve ailelere tavsiyeler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Duruşma bitti... İşte Mustafa Kayalar'ın savunması!
Görevden alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar hakim karşısına ...
Böcek ilacı faciası: 2 kişi yaşamını yitirdi!
Ankara'da 2 kişi böcek ilacından zehirlenerek yaşamını yitirdi.
Putin, Türkiye'yi ziyaret edecek!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi ...
 
Nar Çiçekleri'nin karne sevinci
Narlıdere Belediyesi’nin bünyesindeki Nar Çiçekleri Anaokulları’nda okuyan ...
İzmir'deki operasyonda yakalandılar... Tefeciler tutuklandı!
İzmir merkezli 3 ilde tefecilik yapanlara yönelik düzenlenen operasyonunda ...
AK Partili Saygılı: Siyaset değil, can güvenliği meselesi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Karşıyaka’da ilçe teşkilatıyla ...
 
İZBAN bayram boyunca ücretsiz!
Kurban Bayramı tatili boyunca devlet işletmesindeki köprü ve otoyollar ...
Tarikatta istismar davasında 5 yeni gözaltı!
Hiranur Vakfı kurucusu Gümüşel’in 6 yaşında ‘evlendirdiği’ kızı H.K.G.'ye, ...
Kadın avukatın sır ölümü!
Ankara'da silahla vurulan 24 yaşındaki kadın avukat yaşamını yitirdi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri