ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3651
    Dolar
  • Euro
    34,9645
    Euro
  • Altın
    2.325,480
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
19 Eylül 2022 Pazartesi - 10:51

CHP'li Bakan: Emniyet'in siber birimi Süleyman Soylu'nun şahsi ve siyasi hedefleri için mi kullanılıyor?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, siber uzman olarak taşeron işçi statüsünden daimi kadroya geçirilen bilişim uzmanlarının, suç ve suçluyla mücadele ve halkın güvenliğini sağlamak yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun şahsi ve siyasi hedeflerini yerine getirmek için görevlendirildiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

CHP li Bakan: Emniyet in siber birimi Süleyman Soylu nun şahsi ve siyasi hedefleri için mi kullanılıyor?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, siber uzman olarak taşeron işçi statüsünden daimi kadroya geçirilen bilişim uzmanları ile ilgili iddiaları gündeme getirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Siber Suçlarla Mücadele Birimi'nde görev yapmaları için belirlenen 500 kişinin daimi kadroya atanmaları sürecinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla bir çalışma ekibi oluşturulduğunu ve çalışma ekibinde, hukuk müşavirliği, strateji dairesi, idari ve mali işler dairesi, ikmal dairesi, personel dairesi ve siber suçlarla mücadele dairesinden başkan yardımcısı konumunda üst düzey 6 polis müdürünün yer aldığını kaydeden CHP'li Bakan, komisyonun kadroya atanma süreciyle ilgili yaptığı çalışmalarda, Emniyet'ten bakanlığa gönderilen listenin bakanlıkta değiştirildikten sonra yeniden Emniyet'e gönderildiğini ileri sürdü. Murat Bakan, yani daimi siber suçlarla mücadele birimine alınacak sivil uzmanların listesindeki isimlerin değiştirildiğinin tespit edilmesi sonrası yeni bir komisyon oluşturulduğu ve kurulan yeni komisyonun Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sözlü olarak belirttiği “olumsuz” görüşüne rağmen kadro değişiminin gerçekleştirilmesinde sakınca görmediği ve 496 sivil siber suçlarla mücadele uzmanının daimi kadroya geçirildiği iddialarını gündeme taşıdı.

Söz konusu kadro geçişine uygunluk vermeyen ilk komisyonun 5 üyesinin Ankara dışına tayin edildiği ve almaları gereken 1. Sınıf emniyet müdürlüğü rütbe terfilerinin verilmediği; kadro geçişine onay veren ikinci komisyon üyelerinin ise terfi ettirildiği, bu sürecin sonunda kadroya alınan siber uzmanların bir bölümünün de görevlerinin dışında sosyal medya mecralarında “bot hesaplar üzerinden” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu lehine çalışma yürüttüğü iddialarını dile getiren Bakan, şöyle devam etti:

"Bilişim konusunda yetkin olmayan kişilerin kişisel bağlantıları nedeniyle veya siyasi sebeplerle kadroya geçirildiği, buna direnen komisyon üyelerinin cezalandırılırken, onay veren ikinci komisyon üyelerinin terfi ettirildiği, kadroya geçirilen söz konusu personelin ise kamu yararına çalışmak yerine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun sosyal medyadaki çalışmalarını yürüttüklerine yönelik ciddi iddialar bulunuyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun siyasi hedeflerinin, üstlendiği en ala görev olan İçişleri Bakanlığı’nın görev ve sorumluluğundan önce geldiğine çok defa şahit olduk. İçişleri Bakanlığını, görev yapan emniyet mensuplarının hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek yerine şahsi aparatı olarak kullanmaya çalışan bir bakandan öteye gidememiştir kendisi. Siber suçlarla mücadele biriminin, İçişleri Bakanı’nın siyasal çalışmalarında kullanıldığı ve İçişleri Bakanı’nın siyasi rakiplerine karşı sosyal medya kampanyaları düzenlediği, kurum içinde maaş promosyonu örneğinde olduğu üzere Anayasal haklarını arayan polis memurlarını tespit etme gibi hafiyelik faaliyetlerinde kullanıldığı belirletilmektedir. Söz konusu birimin amacı bu değildir ve olamaz. Siber suçlarla mücadele biriminin, suç ve suçluyla mücadele ve halkın güvenliğini sağlamak yerine İçişleri Bakanı’nın şahsi ve siyasi amaçları için kullanılması kabul edilemez.”

Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde şunları sordu:

  • Siber uzman olarak teşkilata kimler alınmıştır?
  • Kadro geçişine uygunluk vermeyen ilk komisyonun beş üyesinin Ankara dışına tayin edildiği ve almaları gereken 1. Sınıf emniyet müdürlüğü rütbe terfilerinin verilmediği; ancak kadro geçişine onay veren ikinci komisyon üyelerinin ise terfi ettirilerek önemli görevlere getirildiği iddialarına yönelik açıklamanız nedir?
  • Bilişim konusunda yetkin olmayan kişilerin kişisel bağlantıları nedeniyle veya siyasi sebeplerle kadroya geçirildiği iddiaları doğru mudur?
  • Siber uzman olarak taşeron işçi statüsünden daimi kadroya kaç bilişim uzmanı atanmıştır? Atamalarda hangi kriterler belirleyici olmuştur? Kanunlar ve kurallar mı yoksa İçişleri Bakanı olarak sizin dahliniz mi belirleyici olmuştur?
  • Daimi kadroya geçen isimlerin, İçişleri Bakanı olmanızdan sonra bakanlığa getirdiğiniz yakın çalışma ekibinizden olduğu doğru mudur?
  •  Siber uzmanlar arasında resmi olarak Siber Suçlarla Mücadele Dairesi'nde gözüküp, fiilen sizinle birlikte çalışan ya da bizzat sizin verdiğiniz görevleri yürütenler var mıdır? Var ise bunun yasal dayanağı nedir?
  • Söz konusu personelin kamu yararı yerine, şahsınız adına çalıştıkları ve sosyal medyadaki çalışmalarınızı yürüttükleri iddiaları doğru mudur? İçişleri Bakanı olarak böyle bir yapılanmaya ihtiyaç duymanızın sebebi nedir?
  • Siber suçlarla mücadele birimi, İçişleri Bakanı’nın siyasi rakiplerine karşı sosyal medya kampanyaları düzenlemekte midir?
  • Siber suçlarla mücadele birimi, kurum içinde maaş promosyonu örneğinde olduğu üzere Anayasal haklarını arayan polis memurlarını tespit etme amacıyla kullanılmakta mıdır?
  • Siber suçlarla mücadele birimi, suç ve suçluyla mücadele ve halkın güvenliğini sağlamak yerine şahsi ve siyasi amaçlar için mi kullanılmaktadır?

 
Başkan Batur'dan denetleme!
 
Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri'ni kazananlar belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir aylık geliri 41 asgari ücrete eşit!
Vakıflar Genel Müdürü AK Partili Burhan Ersoy’un 3 yerden maaş aldığı ...
Suç makineleri İzmir'de yakalandı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, 10 yıl hapis cezası ile aranan şüpheli, üzerinde ...
CHP’li vekile doğru yanıt, bakanlıktan kovdurttu!
Enerji Bakanı Fatih Dönmez, önergeye doğru cevap veren Strateji Geliştirme ...
 
Zeytin bahçesinde sır ölüm!
İzmir'in Tire ilçesinde bir kişi evinin yakınlarındaki zeytin bahçesinde ölü bulundu.
Bahçeli, Atatürk hakkında idam fermanı veren Vahdettin'e sahip çıktı
Partisinin Kayseri'de düzenlediği 'Aday belli karar net' mitinginde İzmir ...
Bıçakla polisin yüzünü yaraladı, serbest kaldı
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, düğün sonrası çıkan kavgaya müdahale için ...
 
'Süslü kadınlar' İzmir’de pedalladı
Karşıyaka, uluslararası boyutlara kadar yükselen ve giderek büyük bir ...
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yanıtladı: 25 soruda sosyal konut projesi
Çevre ve Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı, TOKİ'nin “İlk Evim, ...
Çeşme'de Karadağ yine yandı!
İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki daha önce de birkaç kez yanan Karadağ Mevkii'nden ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri