ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2583
    Dolar
  • Euro
    34,8256
    Euro
  • Altın
    2.434,830
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/27°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
13 Ağustos 2021 Cuma - 10:58

CHP'li Bakan: İklim krizi bağıra bağıra geliyor!

CHP İklim Araştırma Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, bir dilekçe vererek komisyonu Batı Karadeniz'deki sel felaketi bölgesine çağırdı. Diğer CHP'li üye Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile birlikte sel bölgesine hareket eden CHP’li Bakan, "Dünya genelinde meydana gelen yangınlar, kuraklık, aşırı ve ani yağışlar ise; iklim krizinin bağıra bağıra ve hızla geldiğini, tüm dünya için bir gelecek krizi olduğunu göstermektedir" dedi.

CHP li Bakan: İklim krizi bağıra bağıra geliyor!

Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin en aza indirilmesi, kuraklıkla mücadele ve su kaynaklarının verimli kullanılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan İklim Araştırma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri komisyonu bir kez daha göreve çağırdı. Komisyonun CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM'ye bir dilekçe verdi. Komisyonu Batı Karadeniz'deki sel bölgesinde incelemeler yapmak üzere göreve çağıran CHP'li Bakan, uyarılarda bulundu.

Komisyonun diğer CHP'li üyesi Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile birlikte sel bölgesine hareket eden CHP'li Bakan, “İklim Araştırma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri olarak hem bölgede incelemelerde bulunacağız hem de sel felaketini yaşayan yurttaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Vatandaşlarımızın yardımına koşacak, yaraları hep beraber saracak ve dayanışacağız” dedi.

Bakan, Komisyon Başkanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu'nun önceki dilekçe ile birlikte iki taleplerine de henüz dönüş yapmadığını hatırlatırken, şunları söyledi:

“İklim krizinin yıkıcı etkilerini her gün daha sık ve sert bir biçimde yaşıyoruz. Ülkemiz, bir yandan günlerce süren büyük orman yangınlarıyla; diğer yandan aşırı ve ani yağışlar sebebiyle meydana gelen heyelan ve sel felaketleriyle mücadele etmektedir. Binlerce yurttaşımızın evleri, bahçeleri, köyleri, mahalleleri, geçim kaynakları çok büyük zarar görmüş; onlarca yurttaşımız bu felaketlerde hayatını kaybetmiştir. Günlerdir devam eden yangınlar ile aşırı ve ani yağışların heyelan ve sel felaketlerine yol açması; aynı zamanda ülkemiz doğasını ve ekosistemimizi de çok büyük tahribata uğratmıştır. Dünya genelinde meydana gelen yangınlar, kuraklık, aşırı ve ani yağışlar ise; iklim krizinin bağıra bağıra ve hızla geldiğini, tüm dünya için bir gelecek krizi olduğunu göstermektedir."

Yaşanan felaketin tüm ihtimaller, ihmaller, koşullar, yanlış kentleşmeler ve iklim krizini tetikleyen politikalar üzerinden de değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren CHP'li Bakan, şöyle devam etti:

"Ancak bugün geldiğimiz noktada; bundan sonra alınacak önlemleri, hazırlanacak eylem planlarını, uygulanacak politikaları ve ‘afetin yaralarını sarmak için yapılması planlanan projeleri’ iklim acil durumu kapsamında hazırlamak ve hayata geçirmek zorundayız. Bu sorumluluk hepimizindir. Aksi takdirde her yangından, her selden sonra aynı yıkıcı sonuçlarla karşılaşmak kaçınılmazdır. Ülkemizin dört bir yanında meydana gelen felaketler sebebiyle içinde bulunduğumuz alarm ortamında; iklimimizin değiştiği ve buna uygun yeni politikalar belirleyip ivedilikle hayata geçirmemiz gerektiği konuları yeterince konuşulamamaktadır. Tam da bu noktada; iklim kriziyle ilgili bilinç sahibi olan bizlerin sorumluluk alarak harekete geçmesi hayatidir. Yüce Meclisimizin ve bu alanda kurulmuş komisyonumuzun ülkemizde yaşanan bu felaketlere kayıtsız kalması mümkün değildir. Komisyonumuzun sel bölgelerine giderek incelemelerde bulunması sorumluluğu ve görevidir. Komisyonun CHP’li üyeleri olarak, vakit kaybetmeden komisyonumuzun incelemeler yapmak üzere sel bölgelerine gitmesini talep ediyoruz.”

 
Akbelen dayanışmasına tam destek!
 
İzmir'den sel bölgesine destek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akbelen dayanışmasına tam destek!
Kıyı Egeli belediye başkanlarıyla birlikte Muğla’daki yangın bölgesini ...
Temeli Erdoğan attı, 6 yıldır çivi bile çakılmadı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Mayıs 2015’te “Şehir hastaneleri benim aşkımdır, ...
Zorlu'dan hayati uyarı... "YENİLERKEN ÖNLEM ALALIM"
Duayen iş insanı Kemal Zorlu’dan sel ve yangınlar sonrası binalar ve altyapı ...
 
Tepecik Hastanesi'nde 'Bağırsak Yetmezliği' kliniği açıldı
Türkiye’de İnce bağırsak  naklinin yapıldığı ilk ve tek merkez olan Sağlık ...
Bakanlık 41 araç kiraladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Haziran 2021’de yayınladığı genelge ...
İzmir'de böyle izlendi!
Perseid meteor yağmuru, İzmir'in Karaburun ilçesinde Ege Denizi'ndeki ...
 
Sel nedeniyle can kaybı 27'ye yükseldi!
Karadeniz'de meydana gelen sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı ...
Tire'de yangın paniği!
İzmir'in Tire ilçesinde çıkan yangında 4 dekar çamlık alan zarar gördü.
Türkiye ile Sudan arasında 6 anlaşma
Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri