ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
4 Mayıs 2023 Perşembe - 11:40

CHP'li Bakan'dan, Süleyman Soylu'ya GAMER tepkisi: ''Görevi kötüye kullanma suçu''

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) sistemine eklenen bir modül ile seçim sonuçlarına emniyet personelinden gelecek verilerle erkenden ulaşabileceğini söyledi. Soylu'nun seçimleri manipüle edebileceğini öne süren Bakan, emniyet görevlileri ve mülki amirlere "Suça ortak olmayın" çağrısı yaptı. Bakan, "İçişleri Bakanı'nın milletvekili adayı olduğunu düşünürsek yapılanlar görevi kötüye kullanma suçudur" dedi.

CHP li Bakan dan, Süleyman Soylu ya GAMER tepkisi:  Görevi kötüye kullanma suçu

SONKALEİZMİR-CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in gündeme getirdiği "İçişleri Bakanlığı'nın Yüksek Seçim Kurulu'na paralel bir yapı ile seçimi manipüle edeceği" iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki göstererek, emniyet, jandarma ve güvenlik güçlerine "Bu suça ortak olmayın" çağrısı yaptı. Bakan, İçişleri Bakanlığı'nın Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi ile (GAMER) emniyet personelinden seçimle ilgili verilerin sahadan yüklenerek, erkenden Süleyman Soylu'ya ulaştırılacağını söyledi.

"SOYLU, SEÇİMLERİ MANİPÜLE ETME OLANAĞINA SAHİP"

Murat Bakan şunları söyledi:

"Hukuk ve Seçim İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı'nda seçim öncesi paralel bir yapı kurulduğu ile ilgili açıklama yaptı. Konuyu biz de inceledik. Geçmişten bu güne gayri resmi olarak Süleyman Soylu döneminde polislerin WhatsApp gruplarında sandık sonuçlarını silsile yoluyla yukarıya doğru ileterek İçişleri Bakanlığı'na ulaştırdıklarını biliyoruz. Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) ile şimdi gayri hukuki bir şeyi meşru zemine oturtmaya çalışıyorlar. İçişleri Bakanlığı'nın yetkileri güvenlik, asayiş, pasaport gibi işlemlerdir. Yüksek Seçim Kurulu'nun yapacağı işlemlere ilişkin yetkisi yoktur. Bu sistem ile veri gönderecek tüm memurlar suç işlemiş olurlar. Seçim sonuçlarını hakkı ve yetkisi olmayan, bir paralel yapı kurarak herkesten önce edinebilirler. Soylu, İçişleri Bakanlığı'nda istihdam ettiği, trol olarak görev yapan, mevzuata uygun alınmayan personel aracılığıyla seçimleri manipüle edebilme olanağına sahip. Elinde doğrudan kendisiyle çalışan, kendi içlerindekilerle bile çatışan internet siteleri var. Süperhaber, habermottom gibi. Buradan yapılan bir operasyon da var."

"GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇU" OLUŞTURABİLİR!

İzmir'den de birçok bölgeden kendilerine şikayetlerin ulaştığını belirten Murat Bakan şöyle devam etti:

"İzmir'de de çokça duyum alıyoruz. Torbalı'da Kaymakamlığı'nın GAMER için bilgisayar istediği, Kiraz Kaymakamlığı'nın bununla ilgili seçim kurullarına yazı yazdığı gibi... Bu işlemler hukuk dışı. Emrin de kanunsuz emir olduğunu söylüyoruz. Bununla ilgili tüm ilçe başkanlıklarımız, dilekçe ile hem savcılığa hem de seçim kurullarına başvuracak. Bu kanunsuz emri uygulamamalarını isteyeceğiz. Polislerden ve kaymakamlara kendi görev yetkilerinde olmayan bir konuda sorumluluk verilmesi hukuk dışıdır. İçişleri Bakanı'nın milletvekili adayı olduğunu düşünürsek bu yapılanlar görevi kötüye kullanma suçunu oluşturabilecek bir unsurdur. Bu emri yerine getirenler idari disiplin soruşturması ile karşı karşıya kalabilir."

"DEVLET OLANAKLARI İLE KAMPANYA" TEPKİSİ

Seçim öncesi devlet olanaklarının kullanıldığını belirten CHP'li Bakan, "2018'de olağanüstü hal koşulları ile seçime gittik. Bugün de benzer bir şey yapıyorlar. Devletin olanaklarını kullanarak kampanya yürütüyorlar. Devlet dairelerine bile kendi afişlerini asıyorlar. İçişleri Bakanı olarak televizyon programına çıkıyor sonra aday olarak miting yapıyor. İki gömleği var üzerinde. İkisini de kullanıyor. Devletin araçları ve olanakları ile haksız bir rekabet içerisindeler. Cumhurbaşkanı için de bu geçerli.. Cumhurbaşkanlığının tüm olanakları ile seçim kampanyası yürütüyor. Haksız hukuksuz bir şey" dedi.

"SEÇİME SON DERECE HAZIRLIKLIYIZ"

Seçim güvenliği konusunda CHP olarak yaptıkları hazırlıkları anlatan Murat Bakan sözlerini şöyle tamamladı:

"196 bin sandık var, yurt dışı dahil toplam. Sadece bir ilçemizde sıkıntı oldu. Onun dışında tüm sandıklarda asil ve yedek üyelerimiz var. CHP dışında ittifak ortaklarımızın da müşahit katkıları var. İYİ Parti'nin de sandık görevlileri var. Son derece hazırlıklıyız. Onu herkes gördü. Fiziki olarak her sandığın başında olacağız. Islak imzalı tutanakları alıp online ve fiziki olarak teslim edecek, organizasyonu yaptık. Jandarma ile ilgili 'Görev yerlerinize döneceksiniz oy kullandıktan sonra' talimatı ile ilgili açıklama yapmıştım. Soylu buna tepki gösterdi. Biz 'Polis ve jandarma seçimi riske atacak' demiyoruz. Polisimize, jandarmamıza, emniyetimize güveniyoruz. Onlar üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecek. Biz bakanın yapmaya çalıştığı şeyi ifşa ediyoruz. GAMER ile seçim sonuçları bakanın elinde toplanacak. Yasal yetkisi olmayan bir işi yapıyor. Bu suçtur. Kaymakamlara mülki idare amirlerine bunu beyan ediyoruz. GAMER'in üzerinde bir modül oluşturmuşlar. Verileri topluyorlar. Yüksek Seçim Kurulu'na paralel bir yapı oluşturuyorlar."

 

 
Merkez Bankası enflasyon tahminlerini açıkladı!
 
Sandal'dan mahalle gezileri: Değişime hazırız!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir merkezli dev ''oltalama'' operasyonu!
İzmir merkezli 40 ilde internet üzerinden "oltalama" yöntemiyle dolandırıcılık ...
Makaron operasyonu... 34 milyon adet ele geçirildi!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Buca İlçesi'nde bandrolsüz makaron ...
Jandarmadan operasyon... Kablo hırsızları yakalandı!
İzmir'in Torbalı ilçesinde TCDD'ye ait yeraltı topraklama kablosu çaldığı ...
 
Uğur Dündar'dan Muharrem İnce'ye sert eleştiriler!
SÖZCÜ Televizyonu da bu akşam soruları yanıtlayan cumhurbaşkanı adayı ...
Ege Denizi'nde 4,2'lik deprem!
Çanakkale’nin Eceabat ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Seçim yasakları bugün başlıyor!
14 Mayıs 2023'te yapılacak olan 28. dönem Milletvekili Genel Seçimleri ...
 
Yeşil Sol Parti milletvekili adayı tutuklandı!
Eskişehir merkezli 8 ilde terör örgütü MLKP'ye yönelik operasyonda Yeşil ...
Açık artırmada öyle bir fiyata satıldı ki!
Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki Koyunculuk Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleştirilen ...
Karabağlar'da denetim...
İzmir'in Karabağlar ilçesinde internet kafe ve kıraathanelerde denetim yapıldı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri