ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2325
    Dolar
  • Euro
    34,7699
    Euro
  • Altın
    2.411,080
    Altın
  • Bist-100
    10.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    6/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe ağır yaralı!
Fenerbahçe ağır yaralı!
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Başsız ceset alarmı!
Başsız ceset alarmı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
31 Mart 2022 Perşembe - 11:57

CHP'li Beko: Hastaların fişini siz çekmeyin!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Kronik Hastalara Yönelik Elektrik Desteği Programının başvuru şartlarının adeta ihtiyaç sahibi hastalara nasıl verilmeyeceği üzerine hazırlandığını belirterek desteğin neden sadece 144 haneye verildiğini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na sordu. Beko, “Cihaza bağlı yaşayan ve elektrik zamlarıyla zor durumda kalan hastaların fişini siz çekmeyin” çağrısını yaptı. 

CHP li Beko: Hastaların fişini siz çekmeyin!

Kronik Hastalara Yönelik Elektrik Desteği Programı'nın kapsamını eleştiren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, konuyla ilgili soru önergesi verdi.
 
TÜRKİYE’DE SADECE 144 HANEYE VERİLİYOR!

Asgari ücretlinin bile dahil olamadığı programın başvuru şartlarının adeta desteğin verilmemesi üzerine hazırlandığını savunan CHP’li Beko, şunları söyledi;

“Programdan faydalanabilmek için öncelikle ailelerin gelirine ve evde bakım yardımı alıp almadıklarına bakılmaktadır. Yanı sıra, bu kişilerden cihaza bağımlı şekilde hayatlarını sürdürmek durumunda olduklarını da ispatlamak için sağlık raporu istenmektedir. Faydalanabilme şartları gelire göre belirlendiği için asgari ücretle çalışan veya sadece emekli geliri olan ailelere cihaza bağlı hastaları için bu kapsamdaki elektrik tüketim desteği verilmemektedir. Elektrik desteği programından faydalanabilmek için başvuru şartları “kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastalara nasıl elektrik desteği verilmeyeceği’ üzerine hazırlanmıştır. Bu durumda da ülkemizde binlerce cihaza bağlı olan hasta varken, Bakanlığın 2021 faaliyet raporuna göre 2021 yılında tüm Türkiye’de sadece 144 haneye kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı kronik hastalara yönelik elektrik tüketim desteği sağlandığı belirtilmektedir. 

200 TL’LİK DESTEK HASTASI OLANLARIN TAMAMINA VERİLMELİ

Destek cihazına bağlı olarak hayatını sürdüren hastası olan hanelerin tamamına 200 TL’lik desteğin verilmesi gerektiğini vurgulayan İzmir Milletvekili Kani Beko, şunları söyledi: “Günlük hayatın alışılmış, tekrar eden gereklerini önemli ölçüde yerine getirememesi nedeniyle hayatını başkasının yardımı ve bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede düşkün olan, genellikle nöroloji ve göğüs hastalıklarına bağlı ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan binlerce haneye aylık 750 ile 1000 TL arasında elektrik faturası gelmektedir. Zaten bedensel, zihinsel, ruhsal ve duygusal bakımdan sıkıntı çeken bu aileler, son dönemde zamlarla birlikte ikiye, üçe katlanan elektrik parasının yanı sıra tıbbi sarf malzemesi, alt bezi, mama bedeli ve ilaçların fark ücreti gibi birçok büyük yükü de yüklenmektedirler. Yaşam destek cihazına bağımlı olarak hayatını sürdüren hastaların bulunduğu hanelerin tamamına aylık 200 TL olan elektrik tüketim desteğinin verilmesini istiyoruz. Önergemizdeki soruların yanıtları ve yönetmelik değişikliği talebimiz ile bu ailelerimizin sıkıntıları çözülebilir.”

İşte o sorular:

1- Ülkemizde yaşam destek cihazına bağımlı olan hasta sayısı tam olarak ne kadardır?

2- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2021 faaliyet raporuna göre 2021 yılında cihaza bağımlı olan hastaların barındığı hanelerden sadece 144’üne elektrik tüketim desteği sağlanmıştır. Neden yaşam destek cihazına bağımlı olarak hayatını sürdüren hastaların bulunduğu hanelerin tamamına aylık 200 TL olan elektrik tüketim desteği verilmemektedir?

3- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hazırladığı Kronik Hastalara Elektrik Desteği Kılavuzunda yer alan faydalanabilme şartları, 28.02.2019 tarihli 30700 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 795 sayılı “ihtiyaç sahibi hanelere elektrik tüketim desteği verilmesi’’ Cumhurbaşkanı kararının 5. Maddesi 2. Fıkrası belirtilen ‘’Elektrik tüketim kapsamında yapılan ödemeler, diğer sosyal yardımlar ve aylıklar için yapılacak muhtaçlık hesaplaması ile genel sağlık sigortası gelir tespitinde gelir olarak dikkate alınmaz’’ kararı ile çelişkili ve aykırı olduğundan bu şartın yeniden düzenlenmesi düşünülmekte midir?
 

Etiketler:
 
Şekere de büyük zam!
 
Kampanyaya ilk bağış Soyer'den!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de A Takımı değişti!
İYİ Parti'de Başkanlık Divanı'nda değişikliklere gidildi.
Kılıçdaroğlu: 'Birilerinin dolarla 3-4-5 yerden maaş aldıklarını da biliyorum'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'da çiftçi ve muhtarlarla bir araya ...
İmamlar da dert yandı: ''BÖYLESİNİ GÖRMEDİK''
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, emekli din adamları ile bir araya gelerek ...
 
CHP'li Yücel'den AK Parti'ye depremzede çıkışı... UTANÇ VERİCİ, UNUTULMAZ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, depremzede annelerin dün AK Parti İzmir ...
Cemil Tugay'a Karşıyaka Stadı tepkisi: BECERİKSİZLİK!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın Karşıyaka Stadı'nın yapımıyla ...
AK Partili Sürekli, kendilerini protesto eden depremzedelerle bir araya geldi
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, bugün il binası önünde kendilerini ...
 
CHP'li Beko, çocuk işçi sorununu meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ülkeler açısından kara bir leke, lanetli ...
6 liderden kritik görüşme...
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek ve DEVA Partilerinin ...
AK Parti İzmir'de ilçe danışma meclisi toplantıları...
AK Parti İzmir Teşkilatı tarafından bugün 13 ilçede ilçe danışma meclisi toplantıları düzenlendi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri