ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2214
    Dolar
  • Euro
    34,7562
    Euro
  • Altın
    2.412,910
    Altın
  • Bist-100
    10.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    6/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/28°
    IZMIR
  • KONYA
    7/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe ağır yaralı!
Fenerbahçe ağır yaralı!
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Başsız ceset alarmı!
Başsız ceset alarmı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
1 Şubat 2022 Salı - 11:58

CHP'li Beko: Saray yönetimi yurttaşları kar altında bıraktı!

Art arda gelen zamlar nedeniyle vatandaşın kış şartlarında zor günler yaşadığını belirten CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Saray yönetimi, başta gıda olmak üzere her gün doğalgaza, elektriğe, benzine, mazota arka arkaya yapılan zamlarla dar gelirli yurttaşları kar altında bırakmıştır" dedi.

CHP li Beko: Saray yönetimi yurttaşları kar altında bıraktı!

İşsizliğin arttığını, hemen her evde iş bulamayan genç ve kadın işsizlerden görüldüğünü belirten Beko,  "Ülkenin üretimine katkı sağlayan emekçiler, her gece "yarın hangi ürüne zam gelecek" diye tedirginlik yaşıyor. Açlık sınırının altında olan bu ücretlerle nasıl geçineceğiz, kapıya dayanan kara kışı nasıl atlatacağız endişesiyle uykuları kaçıyor. Enflasyon altında ezilen dar gelirli halkımız, her sabah paramızın döviz ve zamlar karşısında adeta pula döndüğü, yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir güne uyanıyor. Ülkenin dört bir yanında her gün ‘İş bulamıyoruz’, ‘Barınamıyoruz’, ‘Geçinemiyoruz’ feryatları yükseliyor. Ülkeyi yönetenler bol bol laf üretiyor ama ‘Geçinemiyoruz’ diyen milyonların sorunlarına çare üretmiyorlar" dedi. 

"NAS" DİYEN SARAYDA İSRAFTAN GEÇİLMİYOR
Sanayicinin de zor durumda olduğunu hatırlatan CHP’li Beko, "Bir taraftan işine gelecek şekilde, "Nas" diye islami inancı olan masum insanları kullanacaksın, diğer taraftan İslam'da israfın haram olduğunu bile bile gıda, elektrik, su, doğalgaz gibi israfa devam edeceksin. "Nas" diyen sarayda lüks araçtan, elektriğe varıncaya kadar, israftan geçilmiyor. Yazık ve günah. Bu nasıl bir anlayıştır?" dedi.

''BESLEMELER ÜÇER BEŞER MAAŞ ALIYOR''
Beko, yoksul kesimin zam yağmuru altında karakış yaşadığını, ülkeyi yönetenlerin gerçeklerden uzak ve sosyo-ekonomik sorunları yok saydığını belirterek şunları söyledi; 

"Gerçek sorunları gizlemek için gazeteciyi hapse atarak, sanatçıya, "dilini keserim" diyerek gündem değiştirmeye çalışan tek adam yönetimi artık kaybettiğini gördü. Sarayın tavrından dolayı atadığı Bakan ve Bürokratlar bile yanlış yaptırımlar yüzünden görevine devam etmek istemiyor. Derdim var diyeni baskıyla susturmaya çalışıyor. Bu yol yol değil. Saray yönetimi kışımızı kara kışa çeviriyor. İşçiler patronlarından daha yüksek oranda vergi öderken, şirketlerin vergileri bir gecede bir kararname ile sıfırlanıyor. İŞKUR, İşsizlik fonu birikimleri ve SGK kaynaklarından patronlara bol keseden kaynak aktarılırken, halkın geçimi için ciddi bir sosyal politika önlemi gündeme gelmiyor. İşsizlik rekor kırarken, işçilere ait olan İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklarının büyük bölümü patronlara aktarılıyor. İşsizliğe çare bulunmazken, saray beslemeleri 3’er 4’er maaş alıyor. Eş, dost, tarikat üyeleri ve AKP'nin siyasi kadroları işe gitmeden maaş alıyor.

''ÜLKE MAFYA  ANLAYIŞI İLE YÖNETİLİYOR''
AKP iktidarında kara para ekonomisi alıp başını gitti. Ülke bir mafya anlayışı ile yönetiliyor. Hukuk, insan hakları, demokrasi adına hiçbir şey yok. Bugün bir mafya düzeninden bahsediliyorsa, bunun nedeni devleti yöneten saplantılı zihniyettir. Emekçinin ezilip, sermayenin dediğinin yapıldığı bir yerde üretim, barış, huzur olmaz. Türkiye’de dört kişilik bir ailenin zorunlu harcamaları için her ay 10 bin liraya ihtiyacı var. Oysa asgari ücret 4 bin 253 lira. Kiradan elektriğe, giyimden ulaşıma, gıdadan sağlığa, eğitimden iletişime tüm zorunlu ihtiyaçlar için bu paranın yetmesi mümkün değil. 10 milyonu aşan asgari ücretli işçi-emekçi her ay bunun çilesini çekiyor. Sayıları 10 milyonu aşan işsizin ise böyle bir geliri dahi yok" 

 

''TEK ADAM ZULMÜNE SON VERECEĞİZ''
Kara para ekonomisine son verecek olan kahraman savcılar ve ya polisler değil örgütlü toplumdur. Emekçilerin denetimi, kontrolü, yönetime katılımı olmadan olmaz. Bu yüzden ilk adım ekonomiye, siyasete, hayata çökülmesine yol açan, toplumsal dayanışma ve örgütlülüğü parçalayan, ülkeyi sefalete sürükleyen tek adam düzenine son vermektir. Önümüzdeki erken seçimde bu zulme halkımız sandıkta son verecektir. CHP iktidarında kula kulluğa son vereceğiz. Emekçinin hakkını, sanatçıya, basına özgür bir  ortam sağlayacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın; o günler çok yakın."

 

Etiketler:
 
Benzin ve motorine büyük zam geliyor
 
Geçen yıl Gediz'i kirletenlere verilen ceza belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TKP'den seçim açıklaması: Kılıçdaroğlu için oy isteriz
Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, seçimlerin ...
CHP'li Sındır'dan iktidara İzmir soruları!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, hükümetin İzmir için ayırdığı ...
Beko: GSS primi zammı geri alınsın!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sosyal güvencesi olmayanların sağlık ...
 
CHP’li 11 başkandan ortak tepki!
Millet İttifakı’na mensup 11 CHP’li büyükşehir belediye başkanı, Adana ...
CHP'li Purçu'dan flaş İzmir iddiası: Yoğun bakım yatakları doldu
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’de yoğun bakım servislerinin ...
"Hazine'den 6 milyar TL nasıl iç edildi"
CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda "Tek ...
 
Akşener kötü haberi verdi!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, koronavirüse yakalandığını duyurdu.
Kılıçdaroğlu depodaki doğalgazı açıkladı, Enerji Bakanlığı verileri kaldırdı
İran'ın vanayı kapatmasıyla Türkiye kışın ortasında büyük bir enerji kriziyle ...
CHP'li Sertel'den RTÜK Başkanı Şahin'e tepki: Milletvekili olmak için Erdoğan'ın emirlerini yerine getiriyor!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, RTÜK’ün TELE 1 ve Uğur Dündar için ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri