ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2169
    Dolar
  • Euro
    45,2700
    Euro
  • Altın
    4.328,410
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    12/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/25°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/30°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
ABD Başkanı Trump: Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak
ABD Başkanı Trump: Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak
İsrail Tahran'ın doğusunu vurmaya başladı!
İsrail Tahran'ın doğusunu vurmaya başladı!
Kene bir can daha aldı! 3 çocuk babası hayatını kaybetti
Kene bir can daha aldı! 3 çocuk babası hayatını kaybetti
Murat Ongun 'etkin pişmanlık' iddiasına yanıt verdi
Murat Ongun 'etkin pişmanlık' iddiasına yanıt verdi
19 Ocak 2021 Salı - 10:18

CHP'li Beko'dan Nergis Festivali önerisi...

İzmir’in eşsiz doğası ve nergis çiçeğiyle ünlü Karaburun ilçesinde pandemi nedeniyle Nergis Festivali’nin yapılamaması nedeniyle üreticinin zor durumda olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, nergis üreticisine destek için herkesin evine nergis almasını istedi.  Beko, “26 Ocak’ta yapılamayan Nergis Festivali’ni nergis demetleriyle evlerimizde yapalım” dedi.

CHP li Beko dan Nergis Festivali önerisi...

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Karaburun’da her yıl düzenlenen geleneksel Nergis Festivali’nin pandemi nedeniyle yapılamamasının nergis üreticisi çiftçinin nergislerinin elinde kalmasına neden olduğunu belitti. Türkiye’de nergis çiçeği üretiminin merkezi konumunda olan Karaburun’da, çiçek üreticilerinin sıkıntılı bir sezon geçirdiğine dikkat çeken Beko, “Her yıl düzenlenen geleneksel Nergis Festivali bu yıl pandemi nedeniyle yapılamazken, geçen yıllara göre artan nergis üretimi ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile fiyatlar beklentilerin altında kaldı. Karaburun Belediye Başkanımız İlkay Girgin Erdoğan’ın da üreticiye destek çağrısını yineleyerek, bu günlerde herkesi evine bir demet mis kokulu nergis demeti almaya davet ediyoruz. 26 Ocak 2020’de yapılan Nergis Festivali’nde 100 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapan Karaburun’da üretici de ellerindeki çiçeklerin neredeyse tümünü satma imkânı bulmuştu. Bu yıl festival pandemi nedeniyle yapılamıyor ve nergisler satışların zaten az olması nedeniyle de üreticinin elinde kaldı. İlçede; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile geçen yıl 60 üreticiye 120 bin nergis soğanı dağıttı, üretici dikimini yaptı ve böylece geçen yıllara göre daha fazla hasat gerçekleşti.  Şimdi Karaburun’dan başka hiçbir yerde yetişmeyen bu nadide çiçeğe ve üreticisine bu zor dönemde destek olma zamanı” dedi.

NARCİSSUS'UN BENZERİ GÜZELLİKTE NERGİS ÇİÇEKLERİ YETİŞEN TOPRAKLAR

Nergis çiçeği üretiminin ilçe ekonomisinde çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Beko, “Karaburun Mordoğan Mahallesi Muhtarı Şaban Ok ve heyeti ile nergis tarlalarını ziyaret ettik. Karaburun’da halen 160 üreticinin elinde on binlerce demet nergisimiz satılmayı bekliyor. Çiçek deyip geçmeyelim, bu eşsiz güzellikteki ve kokudaki çiçeği alarak bir üreticinin daha gelecek yıl nergis üretimine devam etmesini sağlayabiliriz. Hem üreticimizin ürünü elinde kalmasın hem de evlerimiz ve işyerlerimiz nergisin mis kokusu ile tanışsın. Büyük emekle yetiştirilen bu güzel çiçekler, Ocak ayının sonuna kadar satılmazsa maalesef çöpe gidecek. İzmir’in dayanışma ruhunun Karaburunlu çiçek üreticilerine de iyi geleceğine inanıyorum. Hem Irmaklar Tanrıçası Nana'nın oğlu Narcissus'un hikayesine de, Mordoğan ve Karaburun’un tarihine de ışık tutan nergis çiçeğini belki biraz daha yakından tanımış oluruz. Rivayete göre Narcissus’a çevresindeki bütün dişi varlıklar âşıktır. Mimas eteğinde bir gölcüğün kenarında umutsuz bir aşkın etkisinde eriyip giden Narcissus, çevresindeki hiçbir varlığa kendine gösterdiği derecede ilgi göstermemektedir. Nana'nın oğlu eşsiz Narcissus, o gölün kenarında umutsuzca âşık olduğu kendi varlığını seyrederken, bu korkunç aşkın derin etkisiyle için için eriyerek Mimas topraklarına karışmıştır. Narcissus'un öldüğü yerdeyse ölümsüz Narcissus'un benzeri güzellikte nergis çiçekleri bitmiştir. 12 İyon şehri arasında yer alan Klazomenai şehrinin kurulduğu Mordoğan, narsizmin kaynağı olan efsaneyi de topraklarında yetişen nergis çiçeğinden almakta. Kendini seven, eşini, dostunu, ailesini seven, iş arkadaşlarını seven herkesi bu eşsiz kokulu ve güzel çiçeğin demetlerini almaya davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

 
CHP'li Kılıç: Öğretmenler aşılanmadan okulları nasıl açacaksınız?
 
BORNOVA'DA 4 MİLYONLUK ÇEVRECİ PROJE
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç: Öğretmenler aşılanmadan okulları nasıl açacaksınız?
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
AK Partili Canikli: İhtiyacı olan ülkelere 8,5 milyar dolar yardım yaptık
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Bugün en son 2018 ...
''Seçimin eli kulağında demektir''
İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “Haziran gibi 2021’de ben seçim bekliyorum” ...
 
AK Parti kongrelerinde sosyal mesafe unutuldu
AK Parti'nin Manisa, Aydın, Mardin, Adıyaman, Kilis, Bingöl, Bitlis, Elazığ, ...
MHP İzmir'den Buca tünelleri tepkisi!
MHP Konak Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yeniçırak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, ...
İzmir siyasetini karıştıran paylaşım... AK Parti'den büyük tepki!
CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’nın Telegram grubunda, ABD’de Donald Trump yanlılarının ...
 
CHP'li Sındır TBMM'ye taşıdı... "Yasağa rağmen işten çıkarmalar var"
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, pandeminin başlamasıyla birlikte ...
CHP'li Beko TBMM'ye taşıdı... Bergama'da orman arazileri peşkeş çekiliyor!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Bergama Orman İşletmesi tarafında gençleştirme ...
Davutoğlu'dan 'Erdoğan tasfiye edilecek' iddiası
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ'a yapılan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri